Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία εντείνει τους βομβαρδισμούς και τα αεροπορικά πλήγματα στo Bakhmut - Τι αποκαλύπτει Ουκρανός στρατηγός

Η Ρωσία εντείνει τους βομβαρδισμούς και τα αεροπορικά πλήγματα στo Bakhmut - Τι αποκαλύπτει Ουκρανός στρατηγός
Οι μάχες εντός και γύρω από το Bakhmut αποτελούν εδώ και μήνες το επίκεντρο του πολέμου

Οι ρωσικές δυνάμεις ενέτειναν τη χρήση βαρέος πυροβολικού και κλιμάκωσαν τα αεροπορικά πλήγματα στην κατεστραμμένη πόλη Bakhmut στην ανατολική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα ο διοικητής των ουκρανικών χερσαίων δυνάμεων.
Οι μάχες εντός και γύρω από το Bakhmut αποτελούν εδώ και μήνες το επίκεντρο του πολέμου στην Ουκρανία, σημειώνει το Reuters.
«Αυτή τη στιγμή, ο εχθρός εντείνει τη δραστηριότητα βαρέος πυροβολικού και τον αριθμό αεροπορικών πληγμάτων, μετατρέποντας την πόλη σε ερείπια», ανέφερε ο στρατηγός Oleksandr Shirsky σε ανακοίνωση.
Ο ίδιος δήλωσε ότι η Ρωσία, που εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας επίθεση στην Ουκρανία πέρυσι τον Φεβρουάριο, παραμένει προσηλωμένη στον στόχο για κατάληψη του Bakhmut «με κάθε κόστος» αλλά υφίσταται σημαντικές απώλειες στη μάχη για την πόλη.
Το Reuters δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.
Η Ρωσία υποστηρίζει ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν επίσης υποστεί βαριές απώλειες στο Bakhmut.
Η πόλη, που πριν από τον πόλεμο είχε πληθυσμό περίπου 70.000 κατοίκων, αποτελεί τον βασικό στόχο της Ρωσίας στη χειμερινή επίθεση που έχει αποδώσει πολύ μικρά εδαφικά κέρδη παρά το γεγονός ότι οι χερσαίες δυνάμεις μάχονται με τέτοια σφοδρότητα που έχει να καταγραφεί στην Ευρώπη από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Η κατάληψη της πόλης μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο προκειμένου η Ρωσία να προελάσει σε δύο μεγαλύτερες πόλεις που εδώ και καιρό εποφθαλμιά στην περιοχή Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία: το Κραματόρσκ και το Σλοβιάνσκ.
Ο επικεφαλής της οργάνωσης μισθοφόρων Wagner δήλωσε αυτό τον μήνα ότι οι μαχητές του ελέγχουν πάνω από το 80% της πόλης.
Η Ουκρανία το αρνείται, λέγοντας ότι ακόμα ελέγχει πάνω από το 20% της πόλης.
Ο ουκρανικός στρατός αναμένεται από πολλούς να εξαπολύσει αντεπίθεση τις ερχόμενες εβδομάδες ή μήνες με στόχο την ανακατάληψη εδαφών που βρίσκονται στα χέρια των Ρώσων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης