Τελευταία Νέα
Διεθνή

Newsweek: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν τους Ουκρανούς για αντεπίθεση στις 30 Απριλίου 2023

Newsweek: Οι ΗΠΑ προετοιμάζουν τους Ουκρανούς για αντεπίθεση στις 30 Απριλίου 2023
Τα έγγραφα δείχνουν ότι την αντεπίθεση «θα την αναλάβει το 10ο Επιχειρησιακό Σώμα της Ουκρανίας» και θα αποτελείται από εννέα ταξιαρχίες που επανεξοπλίζονται επί του παρόντος από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων»
Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους προετοιμάζουν ενεργά τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για την περιβόητη αντεπίθεση που έχει προγραμματιστεί για τις 30 Απριλίου, ανέφερε το περιοδικό Newsweek επικαλούμενο τα διαρρεύσαντα απόρρητα έγγραφα από το Πεντάγωνο και τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους κοιτάζουν προς το μέλλον, απασχολημένοι με την οικοδόμηση της Ουκρανίας, αλλά και την σχεδιαζόμενη «αντεπίθεση» που σύμφωνα με τα έγγραφα είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει στις 30 Απριλίου».

Με 9 Ταξιαρχίες οι Ουκρανοί

Τα έγγραφα δείχνουν ότι την αντεπίθεση «θα την αναλάβει το 10ο Επιχειρησιακό Σώμα της Ουκρανίας» και θα αποτελείται από εννέα ταξιαρχίες που επανεξοπλίζονται επί του παρόντος από τις δυνάμεις των ΗΠΑ και των συμμάχων».
«Η συνολική ποσότητα εξοπλισμού που απαιτείται για τις 9 ταξιαρχίες είναι 253 τανκς, 381 μηχανοποιημένα οχήματα, 480 οχήματα, 147 πυροβόλα και 571 αμερικανικά τεθωρακισμένα οχήματα HMMWV».
Σύμφωνα με τις πληροφορίες των ΗΠΑ, η απώλεια του Bakhmut που σταδιακά πέφτει στα χέρια των ρωσικών δυνάμεων, «θα είναι ψυχολογικό πλήγμα» για τον ουκρανικό στρατό.
Το ηθικό των Ουκρανών στρατιωτών στην πόλη αναφέρεται ήδη ότι είναι χαμηλό τονίζει το Newsweek.
Οι αμερικανικές αρχές συνέλαβαν πρόσφατα τον Jack Teixeira, μέλος της Εθνικής Φρουράς της Αεροπορίας των ΗΠΑ, για την διαρροή απόρρητων εγγράφων του Πενταγώνου.
Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ δήλωσε ότι θα αξιολογήσει τις συνέπειες τέτοιων ενεργειών για την εθνική ασφάλεια και θα επανεξετάσει τις υπάρχουσες διαδικασίες για την απόκτηση πρόσβασης σε ευαίσθητες πληροφορίες.
Εν τω μεταξύ, ορισμένα μέσα ενημέρωσης έχουν σημειώσει προηγουμένως ότι η αυθεντικότητα των αναρτημένων διαδικτυακών απόρρητων εγγράφων δεν έχει επιβεβαιωθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης