Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marks (Oaktree) για τραπεζική κρίση: Το bitcoin φαίνεται να έχει το προβάδισμα μέχρι στιγμής - Ποτέ ξανά μηδενικά επιτόκια

Marks (Oaktree) για τραπεζική κρίση: Το bitcoin φαίνεται να έχει το προβάδισμα μέχρι στιγμής - Ποτέ ξανά μηδενικά επιτόκια
Ο Howard Marks χαιρέτισε τον αγκάλιασμα των χαμηλότερων επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα ως μια «αλλαγή-θάλασσα» για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς έκανε τον δανεισμό φθηνότερο και τη χρηματοδότηση χρέους ευκολότερη
Σχετικά Άρθρα
Τα επιτόκια δεν θα επιστρέψουν στο μηδέν σύντομα ενώ η τεχνητή νοημοσύνη δεν θα ξεπεράσει ποτέ τους καλύτερους επενδυτές, αναφέρει ο γκουρού των αγορών και ιδρυτής της Oaktree Capital Howard Marks.
Επίσης, ο δισεκατομμυριούχος έκρουσε επίσης τον κώδωνα του κινδύνου για το αυξανόμενο δημόσιο χρέος στις ΗΠΑ, υποστήριξε ότι το bitcoin μπορεί να αποδειχθεί ωφέλιμο, ενώ ζήτησε από τη Federal Reserve να παρεμβαίνει στην οικονομία όσο το δυνατόν λιγότερο.
Όπως είπε, τα μειούμενα επιτόκια ευθύνονταν για το μεγαλύτερο μέρος του συνόλου των χρημάτων που κυκλοφόρησαν τα τελευταία 45 χρόνια.
(Ο Marks χαιρέτισε τον αγκάλιασμα των χαμηλότερων επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα ως μια «αλλαγή-θάλασσα» για τις χρηματοπιστωτικές αγορές, καθώς έκανε τον δανεισμό φθηνότερο και τη χρηματοδότηση χρέους ευκολότερη.)
«Τα επιτόκια είναι υψηλά σήμερα με σκοπό την καταπολέμηση του πληθωρισμού.
Δεν νομίζω ότι θα παραμείνουν τόσο υψηλά.
Οι τιμές έχουν υποχωρήσει σημαντικά…
Ωστόσο, θεωρώ πως το σενάριο των μηδενικών επιτοκίων είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό.
Δεν θα δούμε ποτέ πιστωτική κάρτα στην οποία δεν θα χρειάζεται να πληρώσουμε το υπόλοιπο.»
Κατόπιν, ο Marks προειδοποίησε ότι η συνεχιζόμενη αύξηση του ομοσπονδιακού χρέους των ΗΠΑ θα έχει πιθανώς σοβαρές συνέπειες στη συνέχεια.

Τεχνητή νοημοσύνη

Σε ό,τι αφορά την τεχνητή νοημοσύνη, όπως ακριβώς η παθητική επένδυση και η μηχανική μάθηση, θα αποκλείσει όλους όσοι δεν προσθέτουν αξία.
Θα γίνεται όλο και πιο δύσκολο να πληρώνεστε ακριβά για την παραγωγή λιγότερων.
«Αλλά ελπίζουμε ότι θα υπάρχει ακόμα μια μικρή ομάδα ανθρώπων που θα μπορούν να κάνουν κάτι που το μηχάνημα δεν μπορεί να κάνει».
Θα μπορεί όμως ένας υπολογιστής, με δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης, να καθίσει στην καρέκλα του CEO και να καταλάβει ποιος είναι ο Steve Jobs;
Μπορεί να παραλάβει πέντε επιχειρηματικά σχέδια και να καταλάβει ποιο είναι η επόμενη Amazon; Απλώς, δεν το νομίζω. Αυτό είναι τέχνη».

Τραπεζική κρίση

Στη συνέχεια, ο θρυλικός επενδυτής αναφέρθηκε στην τραπεζική κρίση που κλυδώνισε το σύστημα τις προηγούμενες ημέρες…
«Υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι όταν αντιμετωπίζεις μια τραπεζική κρίση, όπως κάναμε με τη Silicon Valley Bank και μερικές από τις άλλες, η αδυναμία των τραπεζών δείχνει τη δύναμη του bitcoin.
Είναι από πολλές απόψεις ένα αντιτραπεζικό παιχνίδι .
Φαίνεται ότι υπάρχουν καλές χρήσεις για ορισμένα νομίσματα και το bitcoin φαίνεται να έχει το προβάδισμα μέχρι στιγμής».
«Η ταπεινοφροσύνη είναι πολύ σημαντικό πράγμα, ειδικά στην αγορά, που μας ταπεινώνει όλους.
Όποιος δεν έχει ταπεινοφροσύνη, σε ένα πεδίο όπου υπάρχουν τυχαιότητα και αβεβαιότητα, και ποιοτικά και υποκειμενικά πράγματα είναι σημαντικά, μαθηματικά γκρεμίζεται» συμπλήρωσε ο Marks και κατέληξε: «Οι άνθρωποι κάποτε μιλούσαν για το εργοστάσιο του μέλλοντος, το οποίο θα είχε έναν άνθρωπο και έναν σκύλο, και δουλειά του σκύλου θα ήταν να εμποδίζει τον άνθρωπο να αγγίζει τον εξοπλισμό.
Από την άλλη, θα είναι δουλειά του ανθρώπου να ταΐζει τον σκύλο.
Θα μου άρεσε κάποιες φορές η Fed να κρατά τα χέρια της μακριά από τα μηχανήματα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης