Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεγάλο φαρμακευτικό deal - Η Merck αγοράζει την εταιρεία βιοτεχνολογίας Prometheus - Στα 10,8 δισ. δολάρια το τίμημα

Μεγάλο φαρμακευτικό deal - Η Merck αγοράζει την εταιρεία βιοτεχνολογίας Prometheus - Στα 10,8 δισ. δολάρια το τίμημα
Η τιμή στην οποία αγοράζει η Merck αντιπροσωπεύει premium 75% στην τιμή κλεισίματος των μετοχών της Prometheus, που την Παρασκευή 14/2/23 είχε διαμορφωθεί στα 114,01 δολάρια
Σχετικά Άρθρα
Η Merck συμφώνησε να εξαγοράσει την εταιρεία βιοτεχνολογίας Prometheus Biosciences καταβάλλοντας τίμημα 10,8 δισ. δολάρια, όπως έκαναν γνωστό οι δύο εταιρείες.
Η συμφωνία θα ενισχύσει την παρουσία της Merck σε νέες πολλά υποσχόμενες πειραματικές θεραπείες που ανέπτυξε η Prometheus για τις αυτοάνοσες νόσους της ελκώδους κολίτιδας και της νόσου του Crohn και θα ενισχύσει την παρουσία της στην ανοσολογία.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας που ανακοινώθηκαν, η Merck θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της Prometheus έναντι 200 δολαρίων η κάθε μία.
Η τιμή αυτή αντιπροσωπεύει premium 75% στην τιμή κλεισίματος των μετοχών της Prometheus, που την Παρασκευή 14/2/23 είχε διαμορφωθεί στα 114,01 δολάρια.
Η συμφωνία, που στοχεύει στη διαφοροποίηση του χαρτοφυλακίου της Merck, είναι μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στον φαρμακευτικό κλάδο τα τελευταία χρόνια.
Η Merck αναζητούσε συμφωνίες για να προστατευτεί από ενδεχόμενη απώλεια εσόδων, καθώς τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας για το Keytruda, που χορηγείται κυρίως σε ενήλικες για την αντιμετώπιση καρκίνων προχωρημένου σταδίου, αρχίζουν να λήγουν προς το τέλος της δεκαετίας.
Η ολοκλήρωση της αγοράς αναμένεται για το τρίτο τρίμηνο του 2023.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης