Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια άνοδος στη Wall, με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,33% o S&P 500, ο Nasdaq +0,28%

Ήπια άνοδος στη Wall, με φόντο τα εταιρικά αποτελέσματα – Στο +0,33% o S&P 500, ο Nasdaq +0,28%
Θετικά -από αρνητικά- πρόσημα στη Wall…
Ήπια άνοδο σημείωσαν οι κυριότεροι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου τη Μεγάλη Δευτέρα, 17 Απριλίου, καθώς οι επενδυτές προσβλέπουν σε μια σημαντική εβδομάδα ανακοίνωσης εταιρικών αποτελεσμάτων, που θα ρίξει περισσότερο φως στην κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο δείκτης Dow Jones σημείωσε άνοδο +0,3%, στις 33.987 μονάδες.
Ο δείκτης S&P 500 κατέγραψε αύξηση +0,33%, στις 4.151 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά +0,28%, στις 12.157 μονάδες.
fdsa.JPG
Στα επιχειρηματικά, η σεζόν κερδών συνεχίστηκε με τα αποτελέσματα από State Street και Charles Schwab πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.
Οι μετοχές της Schwab, οι οποίες δέχθηκαν πιέσεις εν μέσω φόβων ότι η χρηματιστηριακή εταιρεία μπορεί να έχει παρόμοια μοίρα με τη Silicon Valley Bank, ενισχύθηκαν 2,4% καθώς είχε άνοδο κερδών παρά τη μείωση των καταθέσεων.
Η State Street σημείωσε πτώση 10,6% μετά από αποτελέσματα χειρότερα των εκτιμήσεων.
Τα εταιρικά κέρδη ξεκίνησαν θετικά την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι τραπεζικοί κολοσσοί Wells Fargo και JPMorgan Chase ξεπέρασαν τις προσδοκίες.

Στα μάκρο, παρότι κανονικά ο δείκτης παραγωγής της Fed της Νέας Υόρκης (προσδοκίες) δεν τυγχάνει ιδιαίτερης προσοχής (ή τουλάχιστον δεν έχει τραβήξει την προσοχή τους τελευταίους έξι μήνες που ήταν σταθερά πτωτικός), η σημερινή δημοσίευσή του δεν ήταν τίποτα λιγότερο από μια υπερπαραγωγή… καθώς οι καλοί οικονομολόγοι της NY Fed ανέφεραν ότι τον Απρίλιο ο δείκτης εκτοξεύθηκε, από τα χαμηλά των -11,5 μονάδων του Μαρτίου, στις 10,8 μον. τον Απρίλιο…
Είναι αξιοσημείωτο ότι αυτό ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο χτύπημα σε ό,τι αφορά τις προσδοκίες… με την «εκτύπωση» του Ιουλίου του 2022 μετά την Covid να αγγίζει τις 29,4 μον.

Σε ό,τι αφορά τα στοιχεία της Empire Fed, ο δείκτης Prices Paid (ένας δείκτης για τον σταθερό πληθωρισμό) υποχώρησε από το 41,9 στο 33.
Οι γενικές συνθήκες εργασίας κινήθηκαν στο -24,6 τον τελευταίο μήνα, ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε σε -8 έναντι -10,1, οι ώρες εργασίας αυξήθηκαν στο -6,4 έναντι -18,5, τα αποθέματα αυξήθηκαν σε 8,2 έναντι -1,9 και οι γενικοί επιχειρηματικοί όροι εξαμήνου αυξήθηκαν σε 6,6 έναντι 2,9.
Η πιο αξιοσημείωτη αλλαγή, ωστόσο, ήταν στον αριθμό Νέων Παραγγελιών που εκτινάχθηκε από το αρνητικό 21,7 στο θετικό 25,1, τη μεγαλύτερη μηνιαία αύξηση στην ιστορία!

Σχολιάζοντας τα σημερινά δεδομένα, η NY Fed δήλωσε ότι «η επιχειρηματική δραστηριότητα αυξήθηκε στην πολιτεία της Νέας Υόρκης για πρώτη φορά εδώ και πέντε μήνες: ο γενικός δείκτης γενικών επιχειρηματικών συνθηκών εκτοξεύτηκε 35 μονάδες, στις 10,8. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης