Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Στον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας μάχης - Ο Shoigu στον Putin για την αιφνιδιαστική επιθεώρηση του στόλου του Ειρηνικού

Ρωσία: Στον ύψιστο βαθμό ετοιμότητας μάχης - Ο Shoigu στον Putin για την αιφνιδιαστική επιθεώρηση του στόλου του Ειρηνικού
Συμμετέχουν πάνω από 25.000 στρατιωτικοί, 167 πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων 12 υποβρυχίων, 89 αεροσκάφη και ελικόπτερα
Σχετικά Άρθρα
(upd) Περισσότεροι από 25.000 στρατιώτες και 167 πολεμικά πλοία, συμπεριλαμβανομένων 12 υποβρυχίων, συμμετέχουν σε αιφνιδιαστική επιθεώρηση του Στόλου του Ειρηνικού (PTF).
Αυτό ανέφερε στον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin ο Ρώσος υπουργός Άμυνας στρατηγός του στρατού Sergei Shoigu τη Δευτέρα.
"Σύμφωνα με την απόφασή σας, η αιφνιδιαστική επιθεώρηση του Στόλου του Ειρηνικού βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 14 Απριλίου.
Πάνω από 25.000 στρατιωτικοί, 167 πολεμικά πλοία και σκάφη υποστήριξης, συμπεριλαμβανομένων 12 υποβρυχίων, 89 αεροσκάφη και ελικόπτερα συμμετέχουν σε αυτήν", δήλωσε.
Ο Putin σημείωσε κατά τη συνάντηση με υπουργό Άμυνας ότι, μεταξύ άλλων, οι δυνάμεις του στόλου "μπορούν βεβαίως να χρησιμοποιηθούν και σε συγκρούσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση" και ζήτησε από τον υπουργό να το έχει αυτό κατά νου.
«Το περιβάλλον μας προς πολλές κατευθύνσεις είναι πολύ ταραχώδες και είναι γεμάτο από συγκρουσιακές καταστάσεις και περιφερειακές συγκρούσεις.
Όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά τη γεωγραφία αυτών των περιφερειακών συγκρούσεων.
Για αυτό ακριβώς μιλάμε», εξήγησε αργότερα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov.

Έναρξη της επιθεώρησης

Ο Shoigu πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις και τα στρατεύματα που συμμετέχουν στην επιθεώρηση έχουν τεθεί σε πλήρη ετοιμότητα μάχης και έχουν αρχίσει να εκτελούν καθήκοντα εκπαίδευσης και μάχης με τους καθορισμένους περιορισμούς.
Σύμφωνα με τον υπουργό, διεξάγονται τακτικές ασκήσεις και δοκιμαστικές βολές και εξασκούνται θέματα διυπηρεσιακής συνεργασίας.
"Οι ανθυποβρυχιακές δυνάμεις που βρίσκονται σε υπηρεσία έχουν αναζητήσει υποβρύχια στις προσεγγίσεις του κόλπου Πέτρου του Μεγάλου και του κόλπου Αβάτσα. Η ναυτική αεροπορία του Στόλου του Ειρηνικού έχει διασκορπιστεί σε επιχειρησιακά αεροδρόμια", δήλωσε ο Shoigu.
Πρόσθεσε επίσης ότι τα αεροσκάφη της διοίκησης αεροπορίας μεγάλου βεληνεκούς έχουν μετακινηθεί σε προωθημένα αεροδρόμια.

Δεύτερο στάδιο της επιθεώρησης

Σύμφωνα με τον ίδιο, το δεύτερο στάδιο του ελέγχου βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη.
Στη μακρινή θαλάσσια ζώνη, η σχηματισμένη ομάδα πραγματοποιεί τη μετάβαση στο νότιο τμήμα της Θάλασσας του Οχότσκ, εκτελώντας μαχητικούς ελιγμούς και καθήκοντα υποβρύχιας ανίχνευσης.
Ο υπουργός ανέφερε ότι τα θέματα της μαχητικής σταθερότητας των υποβρυχίων στρατηγικών πυραύλων και της ετοιμότητάς τους για χρήση όπλων έχουν επεξεργαστεί. Έχει επίσης ξεκινήσει μια τακτική άσκηση για την αντιαεροπορική άμυνα και έχουν επιστρατευτεί αεροσκάφη της ναυτικής αεροπορίας για να επισημάνουν τον εχθρό.
Με τη σειρά τους, οι δυνάμεις του Στόλου του Ειρηνικού, σημείωσε ο υπουργός, θα πραγματοποιήσουν ασκήσεις για την αναζήτηση και καταστροφή υποβρυχίων και ομάδων πλοίων του συμβατικού εχθρού, καθώς και πρακτική βολή πυροβολικού σε θαλάσσιους και εναέριους στόχους. "Μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών, οι δυνάμεις του στόλου θα επιστρέψουν στα μόνιμα σημεία ανάπτυξής τους", ενημέρωσε ο Shoigu.
"Τα αεροπλανοφόρα στρατηγικών πυραύλων θα πραγματοποιήσουν πτήσεις προς το κεντρικό τμήμα του Ειρηνικού Ωκεανού με προσομοίωση πλήγματος εναντίον ομάδων πλοίων του αντιπάλου", πρόσθεσε ο επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας.

Τελικό στάδιο

Σύμφωνα με τον Shoigu, ο ρωσικός στόλος του Ειρηνικού θα ξεκινήσει το τελικό στάδιο των δοκιμών στην Άπω Ανατολή από τις 18 Απριλίου.
Κατά τη διάρκεια αυτού του σταδίου, οι ομάδες κρούσης πλοίων μαζί με τα παράκτια τμήματα πυραύλων θα εξασκηθούν σε πυραυλικά πλήγματα με ηλεκτρονικές εκτοξεύσεις, δήλωσε ο υπουργός.

Αξιολόγηση του προέδρου

Αφού άκουσε την έκθεση του υπουργού Άμυνας, ο Putin συνόψισε: "Το πρώτο στάδιο της αιφνιδιαστικής επιθεώρησης διεξήχθη πράγματι σε πολύ υψηλό επίπεδο". "Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους εκείνους που οργάνωσαν αυτό το έργο", δήλωσε ο αρχηγός του κράτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης