Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πατριάρχης Κύριλλος: Ρώσοι και Ουκρανοί να αποκαταστήσουν την ειρήνη το συντομότερο δυνατό

Πατριάρχης Κύριλλος: Ρώσοι και Ουκρανοί να αποκαταστήσουν την ειρήνη το συντομότερο δυνατό
Ο πατριάρχης εξέφρασε την ελπίδα ότι ο λαός της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα αποκαταστήσουν την ειρήνη

Οι Ρώσοι και οι Ουκρανοί θα πρέπει να κάνουν ό,τι μπορούν για να αποκαταστήσουν την ειρήνη στην Ουκρανία το συντομότερο δυνατό, δήλωσε ο επικεφαλής της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Πατριάρχης Μόσχας και πάσης Ρωσίας Κύριλλος, την Κυριακή (16/4/2023) κατά τη διάρκεια της Πασχαλινής Αγρυπνίας στον Καθεδρικό Ναό Χριστού Σωτήρος της Μόσχας. .«Θλιβερά γεγονότα, τα οποία μπορεί να περιγραφούν ακόμη και ως εσωτερική σύγκρουση, λαμβάνουν χώρα τώρα στην ιστορική ρωσική γη μας.
Σήμερα, απευθύνομαι σε Ρώσους και Ουκρανούς, ιδιαίτερα σε αυτούς που ενεπλάκησαν σε αυτή τη σύγκρουση παρά τη θέλησή τους: με τη δύναμη της προσευχής μας.
Και οι καλές μας πράξεις και οι καλές μας προθέσεις, πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να σταματήσει αυτή η σύγκρουση το συντομότερο δυνατό», είπε.
Ο πατριάρχης εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι ο λαός της Ρωσίας και της Ουκρανίας θα αποκαταστήσουμε την «ειρήνη και την καλή συνύπαρξη και τους ισχυρούς αδελφικούς δεσμούς μεταξύ τους, που ήταν ένα έθνος σε κάποιο σημείο, που κατοικούσε σε μια χώρα της Ρωσίας».
«Η ειδική προσευχή μου σήμερα θα αφορά αυτό και θα σας ζητήσω από όλους να συμμετάσχετε», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης