Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επίδειξη ισχύος: Το πρώτο forum των BRICS+ στη Νότια Αφρική τον Δεκέμβριο – Πόσα κράτη θα ενταχθούν στο μπλοκ

Επίδειξη ισχύος:  Το πρώτο forum των BRICS+  στη Νότια Αφρική τον Δεκέμβριο  – Πόσα κράτη θα ενταχθούν στο μπλοκ
Οι χώρες που σκοπεύουν να ενταχθούν στο μπλοκ είναι μεταξύ άλλων η Αργεντινή, το Ιράν, η Ινδονησία, η Τουρκία, η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος 
Κατά τη διάρκεια της συνόδου στο Νέο Δελχί για το κράτος δικαίου στην Ινδία, τα κράτη – μέλη της ομάδας των BRICS συμφώνησαν να διοργανώσουν ένα forum στη Νότια Αφρική, δήλωσε ο Alexei Klishin, Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικής Υποστήριξης των Διαδικασιών Περιφερειακής Ενσωμάτωσης με τη Συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας και μέλος του Προεδρείου του Ρωσικού Δικηγορικού Συλλόγου.
«Αξίζει να σημειωθεί ότι είχαμε προηγουμένως συμφωνήσει με τις αντιπροσωπείες των χωρών μελών BRICS ότι θα πραγματοποιήσουμε ένα νομικό forum, BRICS Plus τον Δεκέμβριο στη Νότια Αφρική.
Σε αυτό το φόρουμ, πιστεύω ότι θα συζητήσουμε τη δημιουργία ενός μηχανισμού επίλυσης νομικών διαφορών όσον αφορά την τράπεζα των BRICS (New Development Bank)», επισήμανε.
Ο Klishin σημείωσε ότι σχεδιάζεται να προσκληθούν νέα μέλη του συνδέσμου BRICS Plus σε αυτή τη συνάντηση.
«Σε μια τέτοια διευρυμένη μορφή, σχεδιάζουμε να συναντηθούμε για πρώτη φορά..
Επιπλέον, συμφωνήσαμε ότι θα συμφωνήσουμε για την ημερήσια διάταξη αυτής της συνάντησης μέχρι τα τέλη Μαΐου», πρόσθεσε σε συνέντευξη με δημοσιογράφους.

H Νέα Αναπτυξιακή Τράπεζα

Η πολιτική απόφαση για τη δημιουργία μιας Νέας Αναπτυξιακής Τράπεζας στο πλαίσιο των BRICS ελήφθη το 2013 σε μια σύνοδο κορυφής στο Durban της Νότιας Αφρικής .
Το 2014, στην επόμενη σύνοδο κορυφής στην πόλη Fortaleza της Βραζιλίας , υπογράφηκε συμφωνία για την τράπεζα. Η επίσημη έναρξη των εργασιών της δόθηκε στην εναρκτήρια συνεδρίαση του Συμβουλίου των Διοικητών της τράπεζας στις 7 Ιουλίου 2015 στη Μόσχα . Κύριος στόχος του ινστιτούτου είναι η χρηματοδότηση έργων υποδομής και βιώσιμης ανάπτυξης στις χώρες μέλη των BRICS και στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Η ομάδα των BRICS  περιλαμβάνει  Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία, την Κίνα και τη Νότια Αφρική.
Ορισμένες άλλες χώρες σκοπεύουν να ενταχθούν στο οικονομικό μπλοκ, όπως η Αργεντινή , το Ιράν και, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, η Ινδονησία , η Τουρκία , η Σαουδική Αραβία και η Αίγυπτος.
Το 2023, στην ομάδα των BRICS θα ασκεί τη προεδρεία η Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης