Τελευταία Νέα
Διεθνή

Παίζουν με τη φωτιά οι ΗΠΑ και στον Ειρηνικό – Σχεδιάζουν να πουλήσουν όπλα και drones στην Ταϊβάν

Παίζουν με τη φωτιά οι ΗΠΑ και στον Ειρηνικό – Σχεδιάζουν να πουλήσουν όπλα και drones στην Ταϊβάν
Οι ΗΠΑ συνεχίζουν να προκαλούν την Κίνα
Σχετικά Άρθρα
Περίπου 25 αμερικανικές εξοπλιστικές εταιρείες σχεδιάζουν να στείλουν εκπροσώπους στην Ταϊβάν τον Μάιο, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά που η βιομηχανία όπλων των ΗΠΑ θα στείλει αντιπροσωπεία στο νησί από το 2019, αναφέρει η Nikkei Asia.
Ο Rupert Hammond-Chambers, πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου των ΗΠΑ στην Ταϊβάν, δήλωσε ότι η αντιπροσωπεία θα προσπαθήσει να ενισχύσει τη συνεργασία με τη βιομηχανία της Ταϊπέι και θέλει να εξερευνήσει την από κοινού παραγωγή όπλων.
Τα όπλα που ενδιαφέρεται να παράγει η Ταϊπέι περιλαμβάνουν drones και πυρομαχικά.

Νέα επιδείνωση των εντάσεων με την Κίνα


Το προγραμματισμένο ταξίδι των εκπροσώπων της βιομηχανίας όπλων στην Ταϊβάν έρχεται καθώς οι ΗΠΑ προσπαθούν να ενισχύσουν τις πωλήσεις όπλων και τη γενική στρατιωτική συνεργασία με την Ταϊπέι, γεγονός που θα επιδεινώσει περαιτέρω τις εντάσεις με την Κίνα.
Η αντιπροσωπεία σχεδιάζει να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ταϊβάν Tsai Ing-wen, η οποία πρόσφατα προκάλεσε μεγάλες κινεζικές στρατιωτικές ασκήσεις συναντώντας τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Kevin McCarthy στην Καλιφόρνια.
Όταν ρωτήθηκε για την προοπτική των αμερικανικών εταιρειών να παράγουν από κοινού όπλα με την Ταϊβάν, ένας αξιωματούχος της κυβέρνησης Biden εξέφρασε την υποστήριξή του στην ιδέα.
«Πιστεύουμε στη θετική προοπτική της συμπαραγωγής αλλά πρέπει να την εξετάσουμε κατά περίπτωση και πρέπει να γίνει κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής βιομηχανίας», είπε ο αξιωματούχος στο Nikkei.
Από τότε που η Ουάσιγκτον διέκοψε τις διπλωματικές σχέσεις με την Ταϊπέι το 1979, οι ΗΠΑ πουλούσαν πάντα όπλα στην Ταϊβάν.
Ωστόσο, οι ΗΠΑ προσπαθούν τώρα να επεκτείνουν την υποστήριξη παρέχοντας δισεκατομμύρια σε στρατιωτική βοήθεια που περιλαμβάνεται στον Νόμο του 2023 για την Εθνική Άμυνα Εξουσιοδότησης (NDAA).
Κάποια από τη βοήθεια της Ταϊβάν έχει συναντήσει εμπόδια στις επιτροπές πιστώσεων, αλλά το Πεντάγωνο έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει το 1 δισεκατομμύριο δολάρια, μέσω των ειδικών εξουσιών του Αμερικανού προέδρου για να αρχίσει να εξοπλίζει την Ταϊβάν.
Την ίδια εξουσία ασκεί ο Biden για να στείλει απευθείας όπλα στην Ουκρανία από τα αμερικανικά στρατιωτικά αποθέματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης