Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο ακροδεξιός Jean - Marie Le Pen – Τι συνέβη

Γαλλία: Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο ακροδεξιός Jean - Marie Le Pen – Τι συνέβη
Σοβαρή η κατάστασή του, σύμφωνα με τους γιατρούς
Εκτάκτως στο νοσοκομείο εισήχθη ο ακροδεξιός Jean-Marie Le Pen, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για καρδιακό επεισόδιο.
Ο 94χρονος Jean-Marie Le Pen, ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο που έχει αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική εδώ και χρόνια, ο οποίος είναι πατέρας της Marine Le Pen που κληρονόμησε την ηγεσία της παράταξης το 2011 και άλλαξε το όνομά της σε Εθνικό Συναγερμό, διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο στις 15/4, όπως μεταδίδουν γαλλικά μέσα ενημέρωσης. Βρισκόταν στο σπίτι του δυτικά του Παρισιού όταν αισθάνθηκε αδιαθεσία και εξάντληση , σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικό Le Point.
Σύμφωνα με το περιοδικό που επικαλείται φίλο του ακροδεξιού βετεράνου της γαλλικής πολιτικής και άλλες πηγές που δεν κατονόμασε, πιθανόν υπέστη καρδιακό επεισόδιο.
Οι γιατροί, σύμφωνα με πληροφορίες του τηλεοπτικού δικτύου BFMTV και δημοσίευμα της εφημερίδας Le Figaro, χαρακτηρίζουν «σοβαρή» την κατάσταση της υγείας του, ενώ και το Γαλλικό Πρακτορείο έκανε λόγο για «ελαφρύ» καρδιακό επεισόδιο.

Ποιος είναι

Ο Jean-Marie Le Pen , αν και έχει αποσυρθεί από την ενεργό πολιτική, διατηρεί επιρροή στη γαλλική δεξιά και ακροδεξιά . Παρά το γεγονός ότι ήταν πέντε φορές υποψήφιος για την προεδρία της Γαλλίας, δεν κατάφερε να εκλεγεί.
Ο συνιδρυτής του Εθνικού Μετώπου το 1972 υπήρξε επικεφαλής του επί σχεδόν τέσσερις δεκαετίες.
Η μικρότερη από τις τρεις κόρες του, η Marine Le Pen, κληρονόμησε την ηγεσία της παράταξης το 2011, άλλαξε το όνομά της σε Εθνικό Συναγερμό και αποπειράθηκε να διευρύνει την απήχησή της.
Απέπεμψε τον πατέρα της από το κόμμα το 2015, λόγω των επανειλημμένων δηλώσεών του με τις οποίες κυρίως υποβάθμιζε το Ολοκαύτωμα.
Ο ίδιος πάντως συνεχίζει να αντιμετωπίζει με πικρία την απόφαση της κόρης του, την οποία κατηγορεί για «προδοσία», ενώ δηλώνει αμετανόητος για τις τοποθετήσεις του στην πορεία των ετών, κυρίως για το Ολοκαύτωμα («λεπτομέρεια της ιστορίας»), για τον ρατσισμό (υπάρχει «ανισότητα των φυλών»), για την ναζιστική στρατιωτική κατοχή στη Γαλλία («δεν ήταν ιδιαίτερα απάνθρωπη»).
Υπενθυμίζεται ότι η κόρη του, Marine Le Pen, κατέλαβε τη δεύτερη θέση στις προεδρικές εκλογές του 2022 (41,5%), στις οποίες αντιμετώπισε τον Ε. Macron και βάζει πλώρη για την προεδρία στις επόμενες εκλογές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης