Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τα προβλήματα της Κορεατικής Χερσονήσου εναντίον της Κίνας – Η στρατηγική του Πεκίνου

Οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τα προβλήματα της Κορεατικής Χερσονήσου εναντίον της Κίνας – Η στρατηγική του Πεκίνου
Δεν υπάρχει δομή ασφάλειας στην χερσόνησο υποστηρίζει η Κίνα
Ο Liu Xiaoming, ειδικός εκπρόσωπος της κινεζικής κυβέρνησης για την κορεατική χερσόνησο, δήλωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν τις περιφερειακές εντάσεις για να ενισχύσουν τη συμμαχία των υπολοίπων κρατών εναντίον της Κίνας.
«Ανησυχούμε για την πρόθεση των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τα ζητήματα της Κορεατικής Χερσονήσου ως εργαλείο για τον περιορισμό της Κίνας...
Αυτό είναι μέρος της στρατηγικής τους στην περιοχή Ινδίας - Ειρηνικού... να ενώσουν τους συμμάχους, να ενισχύσουν τη συμμαχία με (Νότιο Κορέα) και την Ιαπωνία» είπε ο Liu Xiaoming στο πρακτορείο AFP.
Όπως επισημαίνει ο Liu Xiaoming, «Επικεντρώνονται πλέον στις πυρηνικές εκτοξεύσεις και τις δοκιμές από την Κίνα, αλλά δεν λαμβάνουν υπόψη το γεγονός ότι ο λόγος που το κάνουν αυτό είναι επειδή δεν υπάρχει μηχανισμός και δομή ασφαλείας».

Ο ρόλος των Ευρωπαίων ηγετών

 Σύμφωνα με το πρακτορείο, ο Liu Xiaoming πρόσθεσε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες θα πρέπει να «πείσουν τους Αμερικανούς να λύσουν τα προβλήματα ασφαλείας» της Λαϊκής δημοκρατίας της Κϊνας .
Νωρίτερα, το Υπουργείο Άμυνας της Νότιας Κορέας ανέφερε ότι η Σεούλ , η Ουάσιγκτον και το Τόκιο , μετά από έναν τριμερή αμυντικό διάλογο σε επίπεδο αναπληρωτών υπουργών Άμυνας (συμφώνησαν να διεξάγουν τακτικές ασκήσεις πυραυλικής και ανθυποβρυχιακής άμυνας προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις αυξανόμενες απειλές από τη Βόρεια Κορέα.
Αυτή είναι η πρώτη συνάντηση της επιτροπής από το 2020, μετά την οποία δεν πραγματοποιήθηκε διάλογος λόγω της πανδημίας COVID-19 και των εντάσεων μεταξύ Σεούλ και Τόκιο. Αποφασίστηκε ότι η επόμενη σύνοδος διαλόγου θα διεξαχθεί στη Σεούλ το 2024.
Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας την Πέμπτη 13 Απριλίου δοκίμασε για πρώτη φορά έναν νέο διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο στερεού καυσίμου Hwaseong-18.
North Korea's new ICBM could make it easier for it to launch nuclear  strike, analysts say | CNN
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης