Τελευταία Νέα
Διεθνή

Villeroy (ΕΚΤ): Ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων πλησιάζει στο τέλος του

Villeroy (ΕΚΤ): Ο κύκλος αύξησης των επιτοκίων πλησιάζει στο τέλος του
Ο πληθωρισμός μόνο στη Γαλλία θα πρέπει να κλείσει το 2023 περίπου στο 4%, αφού κορυφωθεί κάποια στιγμή στο πρώτο εξάμηνο, δήλωσε ο Γάλλος κεντρικός τραπεζίτης Francois Villeroy de Galhau
Το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Francois Villeroy de Galhau επανέλαβε την άποψή του ότι ο επιθετικός κύκλος αύξησης των επιτοκίων που απαιτείται για να περιοριστεί ο υψηλός πληθωρισμός στη ζώνη του ευρώ πλησιάζει στο τέλος του.
Οι πρόσφατες αυξήσεις των επιτοκίων θα αποδειχθούν αποτελεσματικές με καθυστέρηση, δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας στο TV5Monde σε συνέντευξη που μεταδόθηκε το Σάββατο 15 Απριλίου 2023 αναφέρει το Bloomberg.
«Έχουμε ολοκληρώσει το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου και πρέπει να εξετάσουμε τον αντίκτυπο των δράσεων μας, ο οποίος πιθανά θα έρθει με μία σχετική καθυστέρηση.
Η επίδραση των προηγούμενων αποφάσεων είναι ακόμη πιο σημαντική από την επίδραση των μελλοντικών αυξήσεων που ίσως συμβούν στις επόμενες συνεδριάσεις», επισήμανε.
Τα σχόλια αυτά έρχονται σε συνέχεια των δηλώσεων που έκανε ο Villeroy σε ομιλία του στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη 12 Απριλίου 2023, όταν είπε ότι ο μεγαλύτερος αντίκτυπος των προηγούμενων αυξήσεων των επιτοκίων δεν έχει έρθει ακόμη.
Ο Villeroy αρνήθηκε να προβλέψει τι θα συμβεί στην επόμενη συνεδρίαση της ΕΚΤ για τον καθορισμό των επιτοκίων τον Μάιο. «Θα δούμε, συνεδρίαση προς συνεδρίαση, με ρεαλιστικό τρόπο, εξετάζοντας τα δεδομένα», είπε.
Ο πληθωρισμός μόνο στη Γαλλία θα πρέπει να κλείσει το 2023 περίπου στο 4%, αφού κορυφωθεί κάποια στιγμή στο πρώτο εξάμηνο, δήλωσε ο Villeroy.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης