Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στόχος των Ρωσικών δυνάμεων ο «δακτύλιος του Donbass» - Παρά τις απώλειες 270.000 Ουκρανών... συγκεντρώνουν 200.000 στρατιώτες

Στόχος των Ρωσικών δυνάμεων ο «δακτύλιος του Donbass» - Παρά τις απώλειες 270.000 Ουκρανών... συγκεντρώνουν 200.000 στρατιώτες
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει ή τραυματίσει 270.000 Ουκρανούς και μόνο σε Bakhmut και Soledar έχουν σκοτωθεί 38.000 Ουκρανοί
(upd 5) Στόχος των ρωσικών δυνάμεων είναι ο λεγόμενος «δακτύλιος του Donbass» αναφέρει ο επικεφαλής των Wagner…
Σε άρθρο που ήδη έχει παρουσιάσει το bankingnews με τίτλο το δόγμα Wagner η Ουκρανία στον δρόμο του θανάτου, ο επικεφαλής του ιδιωτικού στρατού της Ρωσίας ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής «η στρατηγική σημασία του Bakhmut είναι σχετικά μικρή.
Βρίσκεται κοντά στα Seversk, Slavyansk, Kramatorsk, Konstantinovka, Druzhkovka και Chasiv Yar: πόλεις που περιλαμβάνονται στο λεγόμενο «δακτύλιο Donbass» και αποτελούν μια οχυρωμένη περιοχή.
Το Bakhmut είναι ένα σημαντικό μέρος αυτής της οχυρωμένης περιοχής, αλλά η κατάληψη του Bakhmut δεν θα εξασφαλίσει μια γρήγορη νίκη επί της Ουκρανίας, ούτε θα καθαρίσει το δρόμο προς τον Δνείπερο, ούτε θα εγγυηθεί την κατάληψη του Donbass.
Η ανώτατη ηγεσία της Ουκρανίας διαφωνεί για την ανάγκη διατήρησης του Bakhmut.
Προσπαθούν να στήσουν αυτή την πόλη ως ιερό σύμβολο, αλλά αλλάζουν συνεχώς γνώμη. Το πρωί αρνούνται την ιερότητά του, το βράδυ αποφασίζουν να υποχωρήσουν και το επόμενο πρωί χιλιάδες στρατιώτες ρίχνονται ξανά μέσα και ούτω καθεξής επ' αόριστον.

Τα βασικά σημεία

1)Οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν συγκεντρώσει έως και 200.000 στρατιώτες για να προχωρήσουν στην αντεπίθεση αλλά μόνο ένα μέρος αυτών είναι σωστά εκπαιδευμένοι.
Υπολογίζεται ότι στην αντεπίθεση μπορεί να σκοτωθεί το 25% αυτών δηλαδή 50.000 στρατιώτες.

2)Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν σκοτώσει ή τραυματίσει 270.000 Ουκρανούς και μόνο σε Bakhmut και Soledar έχουν σκοτωθεί 38.000 Ουκρανοί.

3)Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλαση, εστιάζοντας στην ολοκλήρωση της κατάληψης του Bakhmut που βρίσκεται σε ποσοστό 86% σε ρωσικά χέρια στην Avdiivka και Marinka.

4)Το πρωί της 14ης Απριλίου, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ουκρανικό στρατόπεδο εκπαίδευσης στην περιοχή του Lviv.
Ένας στρατιώτης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κινηματογράφησε τον απόηχο της ρωσικής πυραυλικής επίθεσης.
Σύμφωνα με τους Ουκρανούς στρατιώτες, ήρθαν στο στρατόπεδο εκπαίδευσης την προηγούμενη μέρα, γεγονός που επιβεβαιώνει το υψηλό επίπεδο των ρωσικών μέσων αναγνώρισης στις περιοχές της Δυτικής Ουκρανίας μακριά από τις πρώτες γραμμές.

H νέα ήπια… ρωσική στράτευση

Περίπου 52.000 Ρώσοι νέοι έχουν ήδη λάβει επιστολές στο πλαίσιο μιας τακτικής εαρινής κλήσης, από τους οποίους οι 21.000 βρέθηκαν κατάλληλοι για στρατιωτική θητεία, ανέφερε ο συνταγματάρχης Andrey Biryukov, ο οποίος είναι υπεύθυνος για την κινητοποίηση στο Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας.
Η εαρινή κλήση, η οποία ξεκίνησε την 1η Απριλίου, διεξάγεται σύμφωνα με το σχέδιο και θα ολοκληρωθεί στις 15 Ιουλίου.
Μέχρι στιγμής, 52.000 πολίτες έχουν λάβει εντολές στρατευμάτων και περισσότεροι από 50.000 άνδρες έχουν φτάσει σε στρατιωτικές επιτροπές.
Από αυτούς 21.000 άτομα πληρούν τις προϋποθέσεις για στρατιωτική θητεία.

Η ρωσική προέλαση συνεχίζεται

Ομάδες επίθεσης της ιδιωτικής στρατιωτικής εταιρείας Wagner μάχονται με ουκρανικά στρατεύματα στις δυτικές συνοικίες του Artyomovsk ή Bakhmut.
«Στην κατεύθυνση του Donetsk, οι ομάδες επίθεσης Wagner διεξάγουν εξαιρετικά τεταμένες επιχειρήσεις μάχης για να καταλάβουν αστικές περιοχές στις δυτικές συνοικίες της πόλης Artyomovsk ή Bakhmut.
Οι μονάδες της Αερομεταφερόμενης Δύναμης που επιχειρούν στα πλάγια παρέχουν υποστήριξη στις μονάδες επίθεσης και ανατρέπουν τις προσπάθειες του εχθρού να παραδώσει πυρομαχικά στην πόλη ή να χρησιμοποιήσει εφεδρείες».

Οι ρωσικές δυνάμεις εξουδετερώνουν πέντε ουκρανικές ομάδες σαμποτέρ στην περιοχή Kupyansk

Οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν μονάδες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Kupyansk και εξουδετέρωσαν πέντε εχθρικές ομάδες σαμποτέρ.
Οι απώλειες του ουκρανικού στρατού προς αυτή την κατεύθυνση τις τελευταίες 24 ώρες ανήλθαν συνολικά σε «έως και 60 Ουκρανούς, δύο τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τρία μηχανοκίνητα οχήματα και επίσης δύο οβίδες D-20».
Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, πυροβολικό και βαριά συστήματα φλογοβόλων έπληξαν μονάδες του ουκρανικού στρατού στην περιοχή Krasny Liman, σκοτώνοντας περίπου 80 Ουκρανούς στρατιώτες
Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 340 Ουκρανούς στρατιώτες στην περιοχή του Donetsk, ενώ κατέστρεψαν δύο άρματα μάχης, πέντε τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, τέσσερα μηχανοκίνητα οχήματα, έναν εκτοξευτή πολλαπλών ρουκετών Grad, καθώς και οβίδες D-20 και D-30».
Οι ρωσικές δυνάμεις σκότωσαν περίπου 40 Ουκρανούς στο νότιο Donetsk στην περιοχή Zaporozhye και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Ugledar Marfopol, Zaliznichnoye, Novoandreyevka και Kamenporzhye
«Στην κατεύθυνση της Kherson έως και 35 ουκρανοί σκοτώθηκαν, έξι μηχανοκίνητα οχήματα, ένας εκτοξευτής πολλαπλών ρουκετών Grad και επίσης ένας μηχανοκίνητος οβιδοβόλος Akatsiya καταστράφηκαν.
Οι ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν 93 μονάδες ουκρανικού πυροβολικού σε 136 περιοχές.
Στην Kherson καταστράφηκαν  επίσης αυτοκινούμενα πυροβόλα Gvozdika.
Η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε πέντε πυραύλους HIMARS και κατέστρεψαν τρία ουκρανικά drones σε Donetsk και Lugansk.

Οι συνολικές απώλειες των Ουκρανών

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει πάνω από 9.500 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα στην επιχείρηση της Ουκρανίας
Επίσης έχουν καταστραφεί 407 αεροσκάφη της Ουκρανίας, 228 ελικόπτερα, 3.753 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 415 πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος, 8.672 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.084 συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων, 4.584 πυροβόλα και όλμους και 9.504 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα»

Τηλεφωνική επικοινωνία  Macron - Zelensky

Ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Emmanuel Macron προκειμένου να συζητήσουν τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Γάλλου ηγέτη στην Κίνα στις αρχές Απριλίου.
«Είχαμε μιάμιση ώρα συνομιλίας με τον Γάλλο πρόεδρο Emmanuel Macron.
Συζητήσαμε τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του προέδρου Macron στην Κίνα.
Τον ενημέρωσα για την κατάσταση στην πρώτη γραμμή.
Σημείωσα την πρόθεση της Γαλλίας να ενισχύσει περαιτέρω την υποστήριξη προς την Ουκρανία στο πεδίο μάχης», έγραψε ο Zelensky στο κανάλι του στο Telegram.
Στις αρχές Απριλίου, ο Macron πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Πεκίνο.
Στο τέλος της επίσκεψής του, είπε ότι η Ευρώπη θα πρέπει να αποφεύγει να ακολουθεί μια νοοτροπία ακολούθου και να εμπλακεί σε συγκρούσεις άλλων, ιδίως στο πλαίσιο των διαφωνιών μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για το καθεστώς της Ταϊβάν.
Στη συνέχεια, ο Γάλλος ηγέτης εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι η Ευρώπη πρέπει να υπερασπιστεί τα δικά της συμφέροντα πάνω απ' όλα αντί να προσαρμοστεί στις ατζέντες άλλων πλευρών του κόσμου.

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν περιορισμένες επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή της Kreminna στις 14 Απριλίου.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές επιχειρήσεις νότια της Dibrova (5 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Kreminna)
Οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις σφοδρές μάχες κοντά στην Makiivka (22 χλμ βορειοδυτικά της Kreminna).

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν πίσω περιοχές στην περιφέρεια Luhansk.
Ο πρώην σύμβουλος του επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Luhansk (LNR) Rodion Miroshnik ισχυρίστηκε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν το Rubizhne (6 χλμ ανατολικά της Kreminna) και το Troitske (53 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk) με 14 ρουκέτες HIMARS το βράδυ της 13ης Απριλίου.

Ρωσικές πηγές ισχυρίστηκαν ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνέχισαν την αναγνωριστική δραστηριότητα κατά μήκος της γραμμής Kupyansk-Svatove στις 14 Απριλίου.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν πέντε ουκρανικές ομάδες δολιοφθοράς και αναγνώρισης κοντά στο Vilshana (13 χλμ βορειοανατολικά του Kupyansk), στο Tymkivka (18 χλμ. ανατολικά του Kupyansk), και το Krokhmalne (20 χλμ βορειοδυτικά του Svatove).

Συνεχίζεται η προέλαση στο Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να προελαύνουν στο Bakhmut στις 14 Απριλίου. Γεωγραφικά πλάνα έδειξαν ότι οι δυνάμεις της Ομάδας Wagner σημείωσαν νέα κέρδη στο βορειοδυτικό Bakhmut και προχώρησαν στο νοτιοδυτικό Bakhmut.
Οι Wagner καθάρισαν το πάρκο Rose Alley στο βορειοδυτικό Bakhmutτ και προχώρησαν σε αρκετές περιοχές στο κέντρο του Bakhmut, συμπεριλαμβανομένου ενός απροσδιόριστου τμήματος της σιδηροδρομικής γραμμής στις 13 Απριλίου.
Οι ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν στο Predtechnyne και οι δυνάμεις της Ομάδας Wagner συνέχισαν τις επιθέσεις στο Bakhmut, κοντά στο Khromove (2 χλμ δυτικά του Bakhmut) και κοντά στο Bohdanivka (6 χλμ βορειοδυτικά του Bakhmut)
Οι ρωσικές δυνάμεις δεν ελέγχουν τον αυτοκινητόδρομο T0504 Bakhmut-Ivanivske-Chasiv Yar.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις απέκρουσαν ρωσικές χερσαίες επιθέσεις στο Bakhmut, βορειοδυτικά του Bakhmut κοντά στο Bohdanivka, και νοτιοδυτικά του Bakhmut κοντά στο Predtechyne….

Προέλαση στην Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν να πραγματοποιούν χερσαίες επιθέσεις στη γραμμή Avdiivka στο Donetsk στις 14 Απριλίου.
Γεωγραφικά πλάνα που δημοσιεύθηκαν στις 14 Απριλίου δείχνουν ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει στα ανατολικά προάστια του Nevelske (8 χλμ δυτικά της πόλης Donetsk).
Οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν κοντά στο Novokalynove (10 χλμ βόρεια της Avdiivka), στο Opytne (3 χλμ νοτιοδυτικά της Avdiivka) και στην Kruta Balka (3 χλμ βορειοανατολικά της Avdiivka).
Επίσης διεξήγαγαν χερσαίες επιθέσεις κοντά στη Novomykhailivka, την Pobieda, τη Sieverne και τη Marinka.

Επίσης η ρωσική 40η Ναυτική Ταξιαρχία Πεζικού εξακολουθεί να επιχειρεί κοντά στο Ugledar από τις 14 Απριλίου.

Kharkiv_Battle_Map_Draft_April_142023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_April_142023.png

Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_142023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης