Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές το 2024 ο Biden, αλλά όχι ο Pompeo

ΗΠΑ: Υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές το 2024 ο Biden, αλλά όχι ο Pompeo
O Pompeo ανέφερε ότι κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά από συζητήσεις με τη σύζυγό του, λέγοντας πως «η χρονική συγκυρία δεν είναι κατάλληλη για εμένα και την οικογένειά μου»
Σχετικά Άρθρα
Την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα για την επανεκλογή του στις εκλογές του 2024 επανέλαβε ο 80χρονος Αμερικανός πρόεδρος J. Biden, ενώ αντίθετα, ο 59χρονος Ρεπουμπλικάνος πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, ξεκαθάρισε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές.
Πάντως, ο Biden δήλωσε την Παρασκευή 14/4 ότι θα ανακοινώσει σχετικά σύντομα την υποψηφιότητά του για την επανεκλογή του στις εκλογές του 2024.

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ο Pompeo

Από την πλευρά του, ο Ρεπουμπλικάνος πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Mike Pompeo, ανακοίνωσε στις 14/4 ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2024, κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι ανάμεσα στους αντιπάλους του πρώην προέδρου D. Trump, επί των ημερών του οποίου υπηρέτησε.
O Pompeo ανέφερε ότι κατέληξε σε αυτή την απόφαση μετά από συζητήσεις με τη σύζυγό του, λέγοντας πως «η χρονική συγκυρία δεν είναι κατάλληλη για εμένα και την οικογένειά μου».
Σημειώνεται ότι o πρώην κοινοβουλευτικός του Κάνσας και πρώην διευθυντής της CIA, είχε τη φήμη του πιστού συνεργάτη του D. Trump και μάλιστα, εφάρμοσε αμφιλεγόμενες αποφάσεις του το προέδρου των ΗΠΑ στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής. Μάλιστα, αρχικά είχε υποστηρίξει τους ισχυρισμούς του D. Trump ότι του «έκλεψαν» τη νίκη στις εκλογές του 2020, αλλά έπειτα συνεργάστηκε στη διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας, ενώ τους τελευταίους μήνες άσκησε έμμεσα κριτική στον πρώην πρόεδρο, υποστηρίζοντας πως οι Ρεπουμπλικάνοι χρειάζονται ηγέτες που δεν μένουν προσκολλημένοι στο παρελθόν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης