Τελευταία Νέα
Διεθνή

Prigozhin (Wagner): Η κατάληψη του Bakhmut δεν θα μας εξασφαλίσει μία γρήγορη νίκη επί της Ουκρανίας

Prigozhin (Wagner):  Η κατάληψη του Bakhmut δεν θα μας εξασφαλίσει μία γρήγορη νίκη επί της Ουκρανίας
«Μετά το Bakhmut ακολουθούν το Seversk, το Slavyansk, το Kramatorsk, η Konstantinovka, η Druzhkovka και το Chasov Yar», δήλωσε ο ιδρυτής των Wagner
Σχετικά Άρθρα
Η κατάληψη της πόλης Bakhmut (Artyomovsk στα ρωσικά) δεν θα εξασφαλίσει μια γρήγορη νίκη επί της Ουκρανίας, δήλωσε ο ιδρυτής της Wagner, Yevgeny Prigozhin σε άρθρο του στο Telegram.
Ο ιδρυτής της Wagner σημείωσε ότι η στρατηγική σημασία της πόλης δεν είναι τόσο πολύ υψηλή.
«Πίσω από το Bakhmut ακολουθούν το Seversk, το Slavyansk, το Kramatorsk, η Konstantinovka, η Druzhkovka και το Chasov Yar: οικισμοί που περιλαμβάνουν το λεγόμενο δακτύλιο του Donbass και που αποτελούν μια οχυρωμένη περιοχή», πρόσθεσε.
«Από τη μια πλευρά, το Bakhmut είναι μέρος αυτής της οχυρωμένης περιοχής, αλλά, από την άλλη, η κατάληψη του από μόνη της δεν θα εξασφαλίσει ούτε μια άμεση νίκη επί της Ουκρανίας, ούτε έναν καθαρό δρόμο προς τον Δνείπερο, ούτε καν την κατάληψη του Donbass», είπε ο Prigozhin.

Εσωτερικές διαμάχες στο Κίεβο

Σημείωσε ότι υπάρχουν συνεχείς εσωτερικές διαμάχες στο Κίεβο σχετικά με την «ανάγκη να προσκολληθούμε στον Bakhmut».
«Προσπαθούν να προωθήσουν αυτή την πόλη ως ιερό σύμβολο», είπε ο ιδρυτής των Wagner.
«Ο ουκρανικός στρατός έχει συγκεντρώσει αρκετές δυνάμεις.
Περίπου 200.000 μάλλον εκπαιδευμένοι μαχητές που πέρασαν δύο ή τρεις μήνες εκπαίδευσης είναι έτοιμοι να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους.
Η ποσότητα των όπλων και των πυρομαχικών είναι αρκετά για αυτά τα 200.000 άτομα να ξεκινήσουν μια επίθεση σε διάφορες περιοχές», κατέληξε ο Prigozhin.
taking.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης