Τελευταία Νέα
Διεθνή

Societe Generale: Οι επενδυτές θα πρέπει να ετοιμάζονται για ένα “μεγάλο σοκ” στη Μ. Βρετανία

Societe Generale: Οι επενδυτές θα πρέπει να ετοιμάζονται για ένα “μεγάλο σοκ” στη Μ. Βρετανία
Οι επενδυτές θα πρέπει να ετοιμάζονται για ένα “μεγάλο σοκ” στη Μ. Βρετανία, δήλωσε ο Brian Hilliard, υπεύθυνος οικονομικής έρευνας στη Societe Generale, σχολιάζοντας τα σημερινά αποτελέσματα για την ανεργία και την ακαταναλωτική εμπιστοσύνη στη χώρα.
Ο αριθμός των ανέργων στη Βρετανία μειώθηκε κατά 20.000 σε 2,45 εκατομμύρια το τρίμηνο που έληξε τον Αύγουστο. Αυτό σημαίνει πως το συνολικό ποσοστό ανεργίας στη Βρετανία μειώθηκε σε 7,7% από 7,8% σύμφωνα με την ανακοίνωση της στατιστικής υπηρεσίας της χώρας. Εντούτοις, τα στοιχεία δείχνουν πως όσοι λαμβάνουν επιδόματα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 5.300 τον Σεπτέμβριο σε 1,47 εκατομμύρια.
Την ίδια ώρα σε χαμηλό 18 μηνών διαμορφώθηκε η καταναλωτική εμπιστοσύνη στη Βρετανία το Σεπτέμβριο, καθώς οι Βρετανοί «προετοιμάζονται» ψυχολογικά για τις μεγαλύτερες περικοπές δαπανών από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τη Nationwide Building Society.
Ο Hilliard εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την πορεία της ανεργίας στη Μ. Βρετανία, ενώ θεωρεί ότι οι επιχειρήσεις που βλέπουν μπροστά θεωρούν ότι τους περιμένει ένας δύσκολος χειμώνας. Η εμπιστοσύνη των καταναλωτών έχει υποχωρήσει πολύ με αποτέλεσμα το outlook της βρετανικής οικονομίας να μη φαίνεται και τόσο αισιόδοξο.
Παράλληλα, το πρώην στέλεχος της Bank of England, Timothy Besley προειδοποιεί ότι η οικονομία της χώρας είναι ακόμη εύθραυστη, ενώ η κυβέρνηση κάνει αγώνα δρόμου για να περιορίσει το έλλειμμα. Ο Besley εκφράζει επιπλέον τις ανησυχίες του ότι ενώ η ανάπτυξη είναι πολύ χαμηλά, ο πληθωρισμός παραμένει σε υψηλά επίπεδα, και μάλιστα πάνω από το στόχο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης