Τελευταία Νέα
Διεθνή

Citigroup: Κέρδη 4,6 δισ. δολ. για το α' τρίμηνο 2023

Citigroup: Κέρδη 4,6 δισ. δολ. για το α' τρίμηνο 2023
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος
Kαθαρά κέρδη πρώτου τριμήνου ύψους 4,6 δισ. δολαρίων ή 2,19 δολάρια ανά μετοχή και έσοδα 21,4 δισ. δολαρίων, ανακοίνωσε η Citigroup για το πρώτο τρίμηνο του 2023, έναντι 4,3 δισ. δολαρίων ή 2,02 δολάρια το αντίστοιχο τρίμηνο του 2022.
Το αποτέλεσμα του πρώτου τριμήνου της περιλάμβανε επιπτώσεις που σχετίζονται με τις εκποιήσεις ύψους 953 εκατ. δολαρίων στα κέρδη προ φόρων, κυρίως λόγω του κέρδους από την πώληση της καταναλωτικής δραστηριότητας στην Ινδία.
Εξαιρουμένων αυτών των επιπτώσεων που σχετίζονται με τις εκποιήσεις, τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε 1,86 δολάρια.
Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12% σε σχέση με το προηγούμενο έτος και κατά 6% εξαιρουμένων των επιπτώσεων που σχετίζονται με την εκποίηση, καθώς η αύξηση των καθαρών εσόδων από τόκους αντισταθμίστηκε εν μέρει από τα χαμηλότερα έσοδα από μη επιτοκιακά έσοδα.
«Η Citi σημείωσε ισχυρές λειτουργικές επιδόσεις, παρουσιάζοντας καλή αύξηση των εσόδων και πειθαρχία στα έξοδα, παρά το ταραχώδες περιβάλλον για τις τράπεζες», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Jane Fraser.
«Ο εύρωστος και καλά διαχειριζόμενος ισολογισμός μας αποτέλεσε πηγή δύναμης για τους πελάτες μας και συνεχίζουμε να σημειώνουμε πρόοδο στην εκτέλεση της στρατηγικής μας που επικεντρώνεται στις πέντε βασικές διασυνδεδεμένες επιχειρήσεις μας, ενώ παράλληλα απλοποιούμε και μετασχηματίζουμε την εταιρεία», πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης