Τελευταία Νέα
Διεθνή

JP Morgan: Άλμα 52% στα κέρδη α' τριμήνου 2023, λόγω υψηλών επιτοκίων - Στα 12,6 δισ. δολ.

JP Morgan: Άλμα 52% στα κέρδη α' τριμήνου 2023, λόγω υψηλών επιτοκίων - Στα 12,6 δισ. δολ.
Τα κέρδη της τράπεζας ανήλθαν στα 12,62 δισ. δολάρια ή 4,10 δολάρια ανά μετοχή
Άλμα 52% σημείωσαν τα κέρδη της JPMorgan Chase το πρώτο τρίμηνο του 2023, καθώς τα υψηλότερα επιτόκια έδωσαν ώθηση στην καταναλωτική της δραστηριότητα, σε μια περίοδο κατά την οποία σημειώθηκαν δύο από τις μεγαλύτερες τραπεζικές χρεοκοπίες στην ιστορία των ΗΠΑ.
Τα κέρδη της τράπεζας ανήλθαν στα 12,62 δισ. δολάρια ή 4,10 δολάρια ανά μετοχή, το τρίμηνο που έληξε στις 31 Μαρτίου.

Ρεκόρ εσόδων

Τα έσοδα της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας ανήλθαν σε ρεκόρ 38,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αυξημένα κατά 25% σε σχέση με πέρυσι και ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις για 36,2 δισ. δολ.
Η σταθερή επίδοση της JPMorgan ακολουθεί τη χρεοκοπία τριών αμερικανικών τραπεζών τον περασμένο μήνα, στη χειρότερη τραπεζική κρίση από την παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.
Οι ρυθμιστικές αρχές πήραν τον έλεγχο της Silicon Valley Bank (SVB) και της Signature Bank, καθώς οι καταθέτες απέσυραν τα κεφάλαιά τους, σηματοδοτώντας τη δεύτερη και την τρίτη μεγαλύτερη κατάρρευση στην ιστορία των ΗΠΑ.

Προβλέψεις 2,3 δισ. δολ.

Η JPMorgan σχημάτισε προβλέψεις ύψους 2,3 δισ. δολαρίων, αυξημένες κατά 56% σε σχέση με πέρυσι.
Τα έσοδα της μονάδας καταναλωτικής και κοινοτικής τραπεζικής της αμερικανικής τράπεζας αυξήθηκαν κατά 80% στα 5,2 δισ. δολάρια.
Η επενδυτική τραπεζική της Wall Street επιβαρύνθηκε από τις χλιαρές αγορές για συγχωνεύσεις, εξαγορές και πωλήσεις μετοχών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης