Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πάνω από 700 εκατ. έχασαν οι πελάτες της Mitsubishi UFJ από την έκθεσή τους στα ομόλογα ΑΤ1 της Credit Suisse

Πάνω από 700 εκατ. έχασαν οι πελάτες της Mitsubishi UFJ από την έκθεσή τους στα ομόλογα ΑΤ1 της Credit Suisse
Ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Ιαπωνίας πραγματοποιεί συναντήσεις ανώτερων αξιωματούχων για να εξετάσει το θέμα, καθώς υπάρχουν περίπου 1.500 πελάτες που έχασαν συνολικά 95 δισεκατομμύρια γεν (717 εκατομμύρια δολάρια)
Οι πλούσιοι πελάτες της Mitsubishi UFJ Financial Group έχασαν περισσότερα από 700 εκατομμύρια δολάρια από τα πιο επικίνδυνα ομόλογα της Credit Suisse Group που αγοράστηκαν μέσω της χρηματιστηριακής επιχείρησης της ιαπωνικής τράπεζας με τη Morgan Stanley, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg.
Ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος της Ιαπωνίας πραγματοποιεί συναντήσεις ανώτερων αξιωματούχων για να εξετάσει το θέμα, καθώς υπάρχουν περίπου 1.500 πελάτες που έχασαν συνολικά 95 δισεκατομμύρια γεν (717 εκατομμύρια δολάρια).
Αν και η MUFG δεν είναι σχεδόν η μόνη εταιρεία που έχει εμπλακεί στην πανωλεθρία της Credit Suisse, ο απολογισμός των απωλειών προσφέρει μια από τις πρώτες ματιές στο πόσο μεγάλες ήταν οι ζημιές για τους πελάτες μιας μεγάλης επενδυτικής τράπεζας από την απομείωση.
Τα ομόλογα της Credit Suisse, γνωστά ως Additional Tier 1 notes, αγοράστηκαν από πελάτες της Mitsubishi UFJ Morgan Stanley Securities.
Η MUFG ελέγχει επίσης ότι οι διαχειριστές περιουσίας στη χρηματιστηριακή εταιρεία - μία από τις δύο κοινοπραξίες μεταξύ του ιαπωνικού ιδρύματος και του γίγαντα της Wall Street - εξήγησαν κατάλληλα στους αγοραστές τους κινδύνους που συνδέονται με το χρέος, δήλωσε εκπρόσωπος της MUFG.
Η εξέλιξη καταδεικνύει πώς οι επιπτώσεις από τη διάσωση της Credit Suisse από την ανταγωνίστρια UBS Group AG και την επακόλουθη εξάλειψη των ομολόγων AT1 ύψους περίπου 16 δισ. ελβετικών φράγκων γίνονται αισθητές σε ολόκληρο το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.
Η συμφωνία για τη διάσωση της τράπεζας κατέστησε τα ομόλογα άχρηστα, επιτρέποντας στους μετόχους της Credit Suisse να ανακτήσουν κάποια αξία.
Τα ομόλογα AT1 ήταν επικίνδυνα και είχαν σχεδιαστεί για να απομειωθούν σε περίπτωση που η Credit Suisse χρειαζόταν κεφάλαια σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Ορισμένοι κάτοχοι υποστηρίζουν ότι αντιμετωπίστηκαν άδικα και έχουν καταφύγει σε ένδικα μέσα.
Η Mitsubishi UFJ Morgan Stanley προσπαθεί να ενισχύσει τα κέρδη της μέσω υπηρεσιών διαχείρισης πλούτου στην Ιαπωνία, όπου οι τράπεζες ανταγωνίζονται όλο και περισσότερο για τη διαχείριση μεγαλύτερου μέρους των περίπου 2 τετράκις δισεκατομμυρίων γιεν σε χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία των νοικοκυριών της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης