Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πότε θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία – Η εκτίμηση και ο οιωνός Orban (Ουγγαρία)

Πότε θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία – Η εκτίμηση και ο οιωνός Orban (Ουγγαρία)
Οικονομικά ανύπαρκτη χώρα η Ουκρανία υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας
Σχετικά Άρθρα
(upd) Την εκτίμηση του για το πότε θα τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Victor Orban, ο οποίος υποστήριξε πως θεωρεί την Ουκρανία ένα χρεοκοπημένο οικονομικά κράτος.
«Η Ουκρανία είναι οικονομικά ένα ανύπαρκτο κράτος.
Και το ερώτημα είναι, εάν θα σώσουμε την Ουκρανία.
Μόλις οι Ηνωμένες Πολιτείες και η ΕΕ πάρουν την απόφαση να σταματήσουν να χρηματοδοτούν το ουκρανικό κράτος, ο πόλεμος θα τελειώσει» είπε μιλώντας στο ουγγρικό ραδιόφωνο Kossuth ο Orban.

Δεν θα συνεχιστεί για πολύ ακόμα

«Αυτήν τη στιγμή η κατάσταση είναι διαφορετική.
Οι Ούγγροι φορολογούμενοι υποστηρίζουν την Ουκρανία μέσω του κοινού προϋπολογισμού της Ευρώπης.
Για αυτό και είναι άσχημο, ότι η ουγγρική μειονότητα εξακολουθεί να παρενοχλείται στην Ουκρανία» υπογράμμισε ο Orban, αναφέροντας πως χάρη στην οικονομική βοήθεια των ΗΠΑ και της ΕΕ, η Ουκρανία μπορεί να πληρώνει μισθούς και συντάξεις, να λειτουργεί ο κρατικός μηχανισμός και να παραμένουν σε λειτουργία τα νοσοκομεία.
«Είναι προφανές πως αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ ακόμα» επισήμανε ο Ούγγρος πρωθυπουργός.

Οι ΗΠΑ παρασύρουν τους πάντες στον πόλεμο

Όπως είπε ο Ούγγρος πρωθυπουργός, οι ΗΠΑ δεν έχουν εγκαταλείψει την πρόθεση τους να παρασύρουν τους πάντες σε μια στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία.
Κατά τον Orban πρόκειται για μια πολιτική που εστιάζει στην προμήθεια της Ουκρανίας με όπλα και που υποστηρίζει τη συνέχιση των εχθροπραξιών.

Εάν ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος, θα είναι πυρηνικός

Ο Orban προειδοποίησε ότι η απειλή της κλιμάκωσης της ουκρανικής σύγκρουσης μπορεί να οδηγήσει σε έναν παγκόσμιο πόλεμο.
«Και εάν ξεσπάσει παγκόσμιος πόλεμος, θα είναι πυρηνικός.
Η κλιμάκωση της σύγκρουσης στην Ουκρανία, δείχνει ότι οι χώρες είναι πολύ κοντά στην χρήση πυρηνικών όπλων» ισχυρίστηκε ο Orban, αναφέροντας πως για αυτόν ακριβώς το λόγο η Ουγγαρία τάσσεται υπέρ της έγκαιρης κατάπαυσης του πυρός και της έναρξης ειρηνικών διαπραγματεύσεων για τη διευθέτηση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης