Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μήνυμα Kim: Να είστε έτοιμοι για τον απόλυτο τρόμο - Β. Κορέα: Εκτόξευσε νέο τύπο διηπειρωτικού πυραύλου

Μήνυμα Kim: Να είστε έτοιμοι για τον απόλυτο τρόμο - Β. Κορέα: Εκτόξευσε νέο τύπο διηπειρωτικού πυραύλου
Ο νέος πύραυλος στερεού καυσίμου προωθεί ριζικά την ικανότητα πυρηνικής αντεπίθεσης διαμηνύει η Β. Κορέα
Σχετικά Άρθρα
Σαφές μήνυμα στη Δύση αλλά και στη Ν. Κορέα να είναι έτοιμες να ζήσουν τον απόλυτο τρόμο εφόσον επιμείνουν στις απερίσκεπτες λογικές και πρακτικές τους στέλνει ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Kim Jong un, μια μόλις ημέρα από την εκτόξευση ενός νέου τύπου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου που κινούνταν με στερεό καύσιμο.
Παρών στην εκτόξευση, η οποία έσπειρε τον πανικό και σήμανε συναγερμό στη βόρεια Ιαπωνία, ήταν και ο Kim Jong un, ο οποίος προειδοποίησε τους εχθρούς της Β. Κορέας ότι θα τους κάνει να βιώνουν μια ξεκάθαρη κρίση ασφαλείας και να τους διοχετεύει μια ακραία ανησυχία και τρόμο υιοθετώντας θανατηφόρες και επιθετικές ενέργειες μέχρι να εγκαταλείψουν τις παράλογες σκέψεις και πράξεις τους.

Φοβάται επίθεση ΗΠΑ – Ν. Κορέας

Η Β. Κορέα καταδικάζει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τις κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, θεωρώντας πως αυτές αποτελούν προάγγελο μιας επίθεσης εναντίον της.
Για αυτό το λόγο, υποστηρίζει πως προχωρά διαρκώς σε εκτοξεύσεις πυραύλων και σε δοκιμές νέων οπλικών συστημάτων, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στείλει το μήνυμα τι θα επακολουθήσει, σε περίπτωση που δεχθεί επίθεση.

Πυρηνική αντεπίθεση

Όπως μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, τον Kim συνόδευαν στην εκτόξευση η σύζυγός του, η αδερφή του και η κόρη του.
«Η ανάπτυξη του νέου τύπου διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Ηwasongpho-18 θα μεταρρυθμίσει εκτενώς τα στρατηγικά αποτρεπτικά μέσα της Β. Κορέας, θα προωθήσει ριζικά την αποτελεσματικότητα της στάσης της πυρηνικής αντεπίθεσης και θα επιφέρει αλλαγές στην πρακτικότητα της επιθετικής στρατιωτικής στρατηγικής της» μετέδωσε το KCNA.

Τα πλεονεκτήματα

Αναλυτές αναφέρουν πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Βόρεια Κορέα χρησιμοποίησε στερεό καύσιμα για έναν βαλλιστικό πύραυλο μεσαίου βεληνεκούς ή διηπειρωτικό.
Η ανάπτυξη πυραύλων που κινούνται με στερεό καύσιμο αποτελεί βασικό στόχο για τη Β. Κορέα, καθώς αυτό σημαίνει ότι θα μπορεί να εκτοξεύει ταχύτερα, πιο εύκολα και με μεγαλύτερη ασφάλεια τους πυραύλους της, χαρακτηριστικά εξαιρετικά κρίσιμα ιδιαίτερα σε περιόδους πολέμου.
Σημειώνεται πως ο πύραυλος εκτοξεύτηκε χθες Πέμπτη 13/4 από ένα σημείο κοντά στην πρωτεύουσα Πιονγκ Γιάνγκ, διένυσε μια απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων μέχρι να καταπέσει στην θάλασσα της Ιαπωνίας.
Η εκτόξευση προκάλεσε πανικό στη βόρεια Ιαπωνία με τους κατοίκους να σπεύδουν στα καταφύγια, αν και τελικά ο πύραυλος κατέπεσε έξω από την ΑΟΖ της Ιαπωνίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης