Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκ και δέος για τη σφαγή - Οι Wagner σκότωσαν σε Bakhmut και Soledar πάνω από 38.000 Ουκρανούς στρατιώτες

Σοκ και δέος για τη σφαγή - Οι Wagner σκότωσαν σε Bakhmut και Soledar πάνω από 38.000 Ουκρανούς στρατιώτες
Τουλάχιστον 38.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την αρχή των εχθροπραξιών σε Bakhmut (Αrtyomovsk στα ρωσικά) και Soledar και μόνο από τις δυνάμεις των Wagner
Σχετικά Άρθρα
Απολογισμός σοκ για τις απώλειες του Ουκρανών στις δύο πόλεις, που καταλήφθηκαν από τους Ρώσους.
Τουλάχιστον 38.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την αρχή των εχθροπραξιών σε Bakhmut (Αrtyomovsk στα ρωσικά) και Soledar και μόνο από τις δυνάμεις των Wagner, όπως αποκάλυψε ο ιδρυτής του στρατιωτικού ομίλου Yevgeny Prigozhin.
«Από την έναρξη των εχθροπραξιών, υπολογίζουμε τις απώλειες του εχθρού από μονάδες των Wagner σε 38.000 νεκρούς», είπε ο Prigozhin.
To Bakhmut (Artyomovsk) βρίσκεται στο ελεγχόμενο από το Κίεβο τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Είναι ένας σημαντικός κόμβος μεταφορών που υπήρξε κρίσιμος για τον ανεφοδιασμό της ουκρανικής ομάδας μάχης στο Donbass.
Σφοδρές μάχες για την εκκαθάριση της πόλης είναι σε εξέλιξη.
Ο Prigozhin. είπε νωρίτερα ότι οι ρωσικές δυνάμεις ελέγχουν περισσότερο από το 80% του Artyomovsk, συμπεριλαμβανομένων όλων των διοικητικών κτιρίων.

Οι Ουκρανοί εγκλωβίστηκαν στο Bakhmut – Δεν μπορούν να υποχωρήσουν

Οι Ουκρανοί στρατιώτες που μάχονται στο Bakhmut έχουν πλέον εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να υποχωρήσουν τόνισε ο Yan Gagin, σύμβουλος του αναπληρωτή επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Σε δηλώσεις του o Gagin υποστηρίζει πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εξωθηθεί στα δυτικά προάστια της πόλης, όπου διεξάγονται πολύ σκληρές μάχες.
«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εγκλωβιστεί εκεί, είναι σχεδόν εγκλωβισμένες» λέει ο Gagin, υποστηρίζοντας πως αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να υποχωρήσει κανείς από το Bakhmut, καθώς όλοι οι δρόμοι ελέγχονται πλήρως από ρωσικό πυροβολικό.

Εντατικές επιχειρήσεις των Wagner στο κέντρο του Bakhmut

Οι Wagner συνέχισαν τις επιχειρήσεις προκειμένου να εκδιώξουν Ουκρανούς στρατιωτικούς από τις κεντρικές συνοικίες του Bakhmut όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.
«Στην κατεύθυνση του Donetsk, οι ομάδες των Wagner συνέχισαν τις εντατικές επιχειρήσεις για την απομάκρυνση του εχθρού από το κέντρο του Bakhmut
Οι μονάδες της ρωσικής αερομεταφερόμενης δύναμης παρέχουν υποστήριξη στους Wagner.
Συγκεκριμένα, εμποδίζουν την αναδιάταξη των εφεδρειών του ουκρανικού στρατού στην πόλη και την υποχώρηση του εχθρού από το Bakhmut, είπε ο στρατηγός.
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 12 εξόδους για να παράσχουν υποστήριξη στις ομάδες μάχης ενώ το ρωσικό πυροβολικό έβαλε εναντίον 57 στόχων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης