Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κίνα: Αύξηση 14,8% στις εξαγωγές τον Μάρτιο 2023

Κίνα: Αύξηση 14,8% στις εξαγωγές τον Μάρτιο 2023
«Άλμα» στις εξαγωγές της Κίνας τον Μάρτιο
Σχετικά Άρθρα
Σημαντική αύξηση της τάξεως του 14,8% -σε όρους δολαρίων- κατέγραψαν σε ετήσια σύγκριση οι εξαγωγές της κινεζικής οικονομίας τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Πεκίνου.
Ειδικότερα, το ποσό των εξαγωγών στα 315 δισεκ. δολάρια εξέπληξε τους αναλυτές, οι οποίοι περίμεναν νέα πτώση μετά από την μείωση των εξαγωγών κατά 6,8% τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Οι εισαγωγές παρουσίασαν μικρή μείωση, 1,4%, στα 227 δισεκ. δολάρια.
Η ισχυρή αύξηση του εξωτερικού εμπορίου κατά 7,4 % τον Μάρτιο σηματοδότησε μια αντιστροφή τάσης για τη μεγαλύτερη εμπορική χώρα στον κόσμο, αφού οι εξαγωγές είχαν προηγουμένως μειωθεί επί πέντε συνεχείς μήνες. Το εμπορικό πλεόνασμα αυξήθηκε στα 88 δισεκ. δολάρια.
Το εμπόριο της Κίνας με τη Ρωσία αυξήθηκε κατά 71,9% τον Μάρτιο. Οι εξαγωγές προς τη Μόσχα αυξήθηκαν ακόμη και κατά 136,4%. Οι εισαγωγές, συμπεριλαμβανομένης της φθηνής ενέργειας, αυξήθηκαν κατά 40,5%, σύμφωνα με τις αρχές.
Το κινεζικό εξωτερικό εμπόριο αποδυναμώθηκε αισθητά πέρυσι λόγω των αυστηρών μέτρων για τον κορονοϊό στην Κίνα και της χαμηλότερης παγκόσμιας ζήτησης. Μετά το τέλος της στρατηγικής μηδενικού Covid με τα άκρως περιοριστικά μέτρα της τον Δεκέμβριο, ένα νέο κύμα κορωνοϊού παρέλυσε αρχικά την κινεζική οικονομία, η οποία πάντως πρόσφατα ανέκαμψε αισθητά και πάλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης