Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι Ουκρανοί εγκλωβίστηκαν στο Bakhmut – Δεν μπορούν να υποχωρήσουν

Οι Ουκρανοί εγκλωβίστηκαν στο Bakhmut – Δεν μπορούν να υποχωρήσουν
Στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις πρέπει να συμμετάσχουν όλα τα εμπλεκόμενα μέρη λέει Ρώσος αξιωματούχος
Σχετικά Άρθρα
(upd 2) Οι Ουκρανοί στρατιώτες που μάχονται στο Bakhmut έχουν πλέον εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να υποχωρήσουν τόνισε ο Yan Gagin, σύμβουλος του αναπληρωτή επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Σε δηλώσεις του o Gagin υποστηρίζει πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εξωθηθεί στα δυτικά προάστια της πόλης, όπου διεξάγονται πολύ σκληρές μάχες.
«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εγκλωβιστεί εκεί, είναι σχεδόν εγκλωβισμένες» λέει ο Gagin, υποστηρίζοντας πως αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να υποχωρήσει κανείς από το Bakhmut, καθώς όλοι οι δρόμοι ελέγχονται πλήρως από ρωσικό πυροβολικό.

Αδύνατος ο ανεφοδιασμός

Σύμφωνα με τον Gagin, οι προσπάθειες των ουκρανικών στρατευμάτων να ανεφοδιάσουν τις δυνάμεις τους στο Bakhmut με τροφές και πυρομαχικά, καθώς και να ανανεώσουν τις δυνάμεις, είναι όλες ανεπιτυχείς.
Όπως λέει, η αντεπίθεση των Ουκρανών θα αποτύχει λόγω του μικρού αριθμού εφεδρειών, της έλλειψης στρατιωτικού εξοπλισμού και της ετοιμότητας των ρωσικών δυνάμεων.
Εκτιμάται πως οι Ρώσοι ελέγχουν πάνω από το 80% της πόλης.

Στις διαπραγματεύσεις και το ΝΑΤΟ

Επιπλέον, ο Gagin τόνισε ότι στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την επίλυση της σύγκρουσης στην Ουκρανία θα πρέπει να συμμετέχουν όχι μόνο η Ρωσία και η Ουκρανία, αλλά όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων και των κρατών – μελών του ΝΑΤΟ.
«Όσον αφορά την πρόταση της ηγεσίας της Λευκορωσίας ότι πρέπει να διαπραγματευτούμε, σημειώνω ότι ειπώθηκε «συμβαλλόμενα μέρη στη σύγκρουση».
Θέλω λοιπόν να σημειώσω ότι υπάρχουν περισσότερες από δύο πλευρές σε αυτή τη σύγκρουση: αυτή δεν είναι η Ουκρανία και η Ρωσία
Είναι η Ουκρανία, η Ρωσία, και όλα τα κράτη του ΝΑΤΟ.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία είναι επίσης συμβαλλόμενα μέρη στη σύγκρουση, και μετά θα πρέπει επίσης να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» υπογράμμισε ο Gagin.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης