Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΗΠΑ βλέπουν αλλαγή ηγεσίας στην Ουκρανία, 20.000 Aμερικανοί στρατιώτες στα σύνορα – 38.000 Ουκρανοί νεκροί σε Bakhmut και Soledar

Οι ΗΠΑ βλέπουν αλλαγή ηγεσίας στην Ουκρανία, 20.000 Aμερικανοί στρατιώτες στα σύνορα – 38.000 Ουκρανοί νεκροί σε Bakhmut και Soledar
Προπαγάνδα… οι ημερομηνίες για την αντεπίθεση των Ουκρανών
(upd 10) Αν και στο στρατιωτικό μέτωπο οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν την προέλαση τους, στο Bakhmut ελέγχουν πλέον το 85% της πόλης, περικυκλώνουν την Avdiivka, επιτίθενται σε Kreminna και Marinka… η πολιτική και το παρασκήνιο οργιάζει… περί του Ουκρανικού ζητήματος…

Τα βασικότερα σημεία είναι

1)Οι αμερικανοί προβλέπουν ότι ο πόλεμος θα παραταθεί έως το 2024… προφανώς βολεύει τον Biden τον αμερικανό Πρόεδρο να πάει σε εκλογές τον Νοέμβριο του 2024… με το Ουκρανικό ανοικτό.

2)Οι ΗΠΑ ανησυχούν ταυτόχρονα ότι όσο παρατείνεται ο πόλεμος κινδυνεύει η ηγεσία της Ουκρανίας, αφού η κόπωση και οι χιλιάδες νεκροί, αναφέρονται 270.000 νεκροί και τραυματίες Ουκρανοί θα οδηγήσουν τον ουκρανικό λαό σε αντίδραση…

3)Το παιχνίδι μετά τις διαρροές μυστικών εγγράφων φαίνεται ότι αποτελεί μέρος αληθινών γεγονότων αλλά και σκόπιμων διαρροών.

4)Η αντεπίθεση της Ουκρανίας αναβλήθηκε από τέλη Απριλίου για μέσα στο Καλοκαίρι και υπό όρους αφού ακόμη στρατιωτικά ο Ουκρανικός στρατός είναι απροετοίμαστος.

5)Για τους ρώσους οι διαρροές για την ημερομηνία της αντεπίθεσης είναι προσπάθεια ανάτασης του χαμηλού ηθικού αφού σε όλα σχεδόν τα μέτωπα των 1530 χιλιομέτρων εμπόλεμης ζώνης οι Ουκρανοί ηττώνται από τις ρωσικές δυνάμεις…

Οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών ανησυχούν για την τύχη του Zelensky

Η Υπηρεσία Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (DIA) ανησυχεί ότι λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στην Ουκρανία, οι Ουκρανοί μπορεί να απογοητευτούν από την ηγεσία τους, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πολιτική αλλαγή στην Ουκρανία αναφέρει η Washington Post.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών προβλέπουν ότι η συνεχιζόμενη σύγκρουση θα προκαλέσει κοινωνική ένταση αφού ο παρατεταμένος πόλεμος δεν οδηγεί σε αποτέλεσμα.
Όπως σημειώνει η Washington Post, δεν είναι ξεκάθαρο αν οι αλλαγές αφορούν την στρατιωτική ή πολιτική ηγεσία.
Υπάρχουν αντιφάσεις μεταξύ του Προέδρου της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και του Ανώτατου Διοικητή των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valeriy Zaluzhny, ο οποίος θεωρείται από ορισμένους ως πολιτική απειλή για τις αρχές της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με την Washington Post, η DIA θεωρεί το «πιθανότερο σενάριο» εξέλιξης των γεγονότων ότι καμία πλευρά δηλαδή Ρωσία και Ουκρανία δεν θα αποκτήσει αποφασιστικό πλεονέκτημα το 2023.
Η Ουκρανία σε αυτή την περίπτωση θα συνεχίσει να διεξάγει κινητοποιήσεις στέλνοντας περισσότερους νέους στην εμπόλεμη ζώνη.
Την ίδια ώρα σε έναν απολογισμό - σοκ για τις απώλειες των Ουκρανών προχώρησε ο επικεφαλής των Wagner Yevgeny Prigozhin, αποκαλύπτοντας πως σκοτώθηκαν 38.000 Ουκρανοί στραιτώτες.

Οι Wagner σκότωσαν 38.000 Ουκρανούς σε Bakhmut – Soledar


Απολογισμός σοκ για τις απώλειες του Ουκρανών στις δύο πόλεις, που καταλήφθηκαν από τους Ρώσους.
Τουλάχιστον 38.000 Ουκρανοί στρατιώτες έχουν σκοτωθεί από την αρχή των εχθροπραξιών σε Bakhmut (Αrtyomovsk στα ρωσικά) και Soledar και μόνο από τις δυνάμεις των Wagner, όπως αποκάλυψε ο ιδρυτής του στρατιωτικού ομίλου Yevgeny Prigozhin.
«Από την έναρξη των εχθροπραξιών, υπολογίζουμε τις απώλειες του εχθρού από μονάδες των Wagner σε 38.000 νεκρούς», είπε ο Prigozhin.

Οι Ουκρανοί εγκλωβίστηκαν στο Bakhmut – Δεν μπορούν να υποχωρήσουν

Οι Ουκρανοί στρατιώτες που μάχονται στο Bakhmut έχουν πλέον εγκλωβιστεί και δεν μπορούν να υποχωρήσουν τόνισε ο Yan Gagin, σύμβουλος του αναπληρωτή επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk.
Σε δηλώσεις του o Gagin υποστηρίζει πως οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν εξωθηθεί στα δυτικά προάστια της πόλης, όπου διεξάγονται πολύ σκληρές μάχες.
«Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις έχουν εγκλωβιστεί εκεί, είναι σχεδόν εγκλωβισμένες» λέει ο Gagin, υποστηρίζοντας πως αυτή τη στιγμή είναι αδύνατο να υποχωρήσει κανείς από το Bakhmut, καθώς όλοι οι δρόμοι ελέγχονται πλήρως από ρωσικό πυροβολικό.

Οι Wagner συνέχισαν τις επιχειρήσεις προκειμένου να εκδιώξουν Ουκρανούς στρατιωτικούς από τις κεντρικές συνοικίες του Bakhmut (Artyomovsk στα ρωσικά) όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Igor Konashenkov.
«Στην κατεύθυνση του Donetsk, οι ομάδες των Wagner συνέχισαν τις εντατικές επιχειρήσεις για την απομάκρυνση του εχθρού από το κέντρο του Bakhmut
Οι μονάδες της ρωσικής αερομεταφερόμενης δύναμης παρέχουν υποστήριξη στους Wagner από τα πλάγια.
Συγκεκριμένα, εμποδίζουν την αναδιάταξη των εφεδρειών του ουκρανικού στρατού στην πόλη και την υποχώρηση του εχθρού από το Bakhmut, είπε ο στρατηγός.
«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 24 ωρών, ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 12 εξόδους για να παράσχουν υποστήριξη στις ομάδες μάχης ενώ το ρωσικό πυροβολικό έβαλε εναντίον 57 στόχων.

Συνελήφθη 21χρονος για τη «διαρροή» εγγράφων του Πενταγώνου

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Merick Garland επιβεβαίωσε απόψε (13/4/2023) ότι ο άνδρας που συνελήφθη για την υπόθεση της διαρροής διαβαθμισμένων εγγράφων του Πενταγώνου είναι ο Jack Teixeira, μέλος της Αεροπορικής Εθνοφρουράς της Μασαχουσέτης.
Ο 21χρονος συνελήφθη στο North Dayton, μια αγροτική κοινότητα νότια της Βοστόνης. Θεωρείται επικεφαλής του Thug Shaker Central, μιας διαδικτυακής ομάδας με 20-30 μέλη, τα οποία μοιράζονταν την αγάπη τους για τα όπλα και τα βιντεοπαιχνίδια.
Εικόνες που μεταδόθηκαν από αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν βαριά οπλισμένους άνδρες να συνοδεύουν έναν νεαρό, που φορούσε γκρι μπλουζάκι και κόκκινο σορτς.
Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ταξίαρχος Patt Ryder λίγο νωρίτερα χαρακτήρισε τη διαρροή αυτή «προμελετημένη εγκληματική ενέργεια».

Η διαρροή εγγράφων δείχνει ότι οι ΗΠΑ αμφισβητούν τις ικανότητες στην Ουκρανία

Τα «μέτρια εδαφικά κέρδη» που αναμένουν οι ΗΠΑ από την επερχόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας οδηγούν τους αμερικανούς να αμφισβητούν τις ικανότητες των Ουκρανών αναφέρει το Politico.
Η Washington Post ανέφερε νωρίτερα ότι μια αξιολόγηση από τις αρχές Φεβρουαρίου, η οποία χαρακτηρίστηκε «άκρως απόρρητη», προειδοποίησε για σημαντικές «ελλείψεις δυνάμεων και διατήρησης κεκτημένων» ενώ η επιθετική επιχείρηση της Ουκρανίας θα μπορούσε να οδηγήσει σε «μέτρια εδαφικά κέρδη».

«Μας δίνει λόγους για υποψίες» για το πόσο σοβαρά υποστηρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες τους στόχους της Ουκρανίας, δήλωσε αξιωματούχος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας.
«Οι ίδιοι άνθρωποι που έλεγαν ότι η Ουκρανία θα πέσει σε τρεις ημέρες, τώρα διαρρέουν γελοίες πληροφορίες ενόψει μιας επίθεσης κρίσιμης σημασίας για ολόκληρο τον ελεύθερο κόσμο», δήλωσε ένα άτομο που βρίσκεται σε τακτική επαφή με ανώτερους Ουκρανούς αξιωματούχους, όπως επικαλείται το Politico.

Προπαγάνδα… οι ημερομηνίες για την αντεπίθεση των Ουκρανών

Οι δηλώσεις από πλευράς Ουκρανίας και δυτικών κρατών για την αντεπίθεση του Ουκρανικού στρατού δεν είναι τίποτα άλλο από προπαγάνδα και εκστρατεία παραπληροφόρησης, δήλωσε ο πρόεδρος της ομάδας της κοινωνίας των πολιτών We Are Together With Russia.
«Σχετικά με τις δηλώσεις για αντεπίθεση:
Οποιεσδήποτε δηλώσεις είναι πληροφορίες προπαγάνδας.
Γιατί ο κύριος σκοπός του εχθρού είναι να μας μπερδέψει παρουσιάζοντας διαφορετικές ώρες και ημερομηνίες, λέγοντας ότι είναι έτοιμοι ή όχι.
Ο καθένας παίζει το δικό του παιχνίδι, οπότε δεν θα συνιστούσα να ακούσουμε ή να αναλύσουμε τις δηλώσεις τους γιατί είναι παραπληροφόρηση.

Η Washington Post είχε τονίσει ότι η Ουκρανία αποφάσισε να αναβάλει την αντεπίθεσή της, η οποία είχε προγραμματιστεί για την άνοιξη, λόγω κακών καιρικών συνθηκών και έλλειψης πυρομαχικών.
Το CNN είχε τονίσει ότι τα μυστικά έγγραφα των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο υπογράμμιζαν ορισμένα αδύναμα σημεία του ουκρανικού εξοπλισμού και προέβλεψε ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί δραματικά τους επόμενους μήνες.
Μάλιστα τα έγγραφα που διέρρευσαν ανάγκασαν επίσης την Ουκρανία να αλλάξει τα στρατιωτικά του σχέδια.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Antony Blinken τόνισε σε συνέντευξή του στο Funke Mediengruppe τον Απρίλιο ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μια επίθεση τις επόμενες εβδομάδες.

Η αντεπίθεση των Ουκρανών αναβλήθηκε… λόγω καιρού

Η Ουκρανία αποφάσισε να αναβάλει την προγραμματισμένη αντεπίθεση της άνοιξης λόγω καιρικών συνθηκών και έλλειψης πυρομαχικών, ανέφερε η Washington Post.
Η αντεπίθεση παρουσιάστηκε ως αποφασιστική ευκαιρία για την Ουκρανία, αλλά η επιχείρηση καθυστέρησε λόγω καιρικών συνθηκών, έλλειψης προμηθειών στρατιωτικού εξοπλισμού και έλλειψης πυρομαχικών.
Για να μην καταλήξει σε αδιέξοδο για τους Ουκρανούς ανέβαλλαν τα σχέδια τους.

Οι ΗΠΑ συγκεντρώνουν 20.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία

Οι ΗΠΑ έχουν αναπτύξει δύο ταξιαρχίες που αριθμούν συνολικά περίπου 20.000 στρατιώτες κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, ανέφερε σε άρθρο ο Αμερικανός δημοσιογράφος Seymour Hersh.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Biden θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει αυτά τα στρατεύματα στη σύγκρουση στην Ουκρανία.
«Μια ταξιαρχία της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας εκπαιδεύεται και ασκείται εντατικά από τη βάση της εντός της Πολωνίας, σε απόσταση λίγων μιλίων από τα ουκρανικά σύνορα. Ενισχύθηκε στα τέλη του 2022 από μια ταξιαρχία της 101ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας που αναπτύχθηκε στη Ρουμανία.

«Εάν το χειρότερο σενάριο για τον υπό κατάρρευση ουκρανικό στρατό τους επόμενους μήνες, επιβεβαιωθεί... οι δύο αμερικανικές ταξιαρχίες θα ενώσουν τις δυνάμεις τους με τα στρατεύματα του ΝΑΤΟ και θα αντιμετωπίσουν τον ρωσικό στρατό εντός της Ουκρανίας;
Είναι αυτό το σχέδιο ή η ελπίδα του αμερικανικού Πρόεδρος;
Εάν ο Biden αποφασίσει να μοιραστεί τις σκέψεις του με τον αμερικανικό λαό, μπορεί να θέλει να εξηγήσει τι κάνουν δύο στρατιωτικές ταξιαρχίες, πλήρως στελεχωμένες και εξοπλισμένες, τόσο κοντά στην εμπόλεμη ζώνη».

Γερμανία: Πράσινο φως για τα MiG – 29 στην Ουκρανία

Η Γερμανία ενέκρινε το αίτημα της Πολωνίας για την εξαγωγή πέντε παλαιών μαχητικών αεροσκαφών MiG-29 ώστε να ενισχυθούν οι δυνατότητες της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας, στη μάχη εναντίον της Ρωσίας, ανακοίνωσε το Βερολίνο.
Το υπουργείο Άμυνας της Πολωνίας δεν έχει προς το παρόν σχολιάσει την απόφαση.
Ο Γερμανός υπουργός Άμυνας Boris Pistorius είπε ότι το αίτημα έφτασε την Πέμπτη (13/4/2023) και ότι η έγκρισή του αυθημερόν από το Βερολίνο αποδεικνύει την αξιοπιστία της Γερμανίας.
Η Γερμανία κληρονόμησε 24 μαχητικά MiG-29, σοβιετικής κατασκευής, από τη Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας, κατά την επανένωση το 1990.
Εκείνη την εποχή τα MiG θεωρούνταν από τα πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη στον κόσμο.
Το 2004 το Βερολίνο έδωσε 22 από αυτά τα αεροσκάφη στην Πολωνία.
Από τα υπόλοιπα δύο, το ένα συνετρίβη και καταστράφηκε και το δεύτερο εκτίθεται σε ένα μουσείο.
Η Πολωνία χρειαζόταν την έγκριση του Βερολίνου για να στείλει τα υπόλοιπα MiG-29 σε τρίτη χώρα.

Ο Zelensky υπεξαίρεσε 400 εκατ δολάρια

Ο διευθυντής της Κεντρικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (CIA) Willam Burns παρείχε στον Ουκρανό Πρόεδρο Zelensky μια λίστα με 35 υψηλόβαθμους Ουκρανούς αξιωματούχους και στρατιωτικούς, των οποίων η διαφθορά ήταν γνωστή στη CIA, κατά την επίσκεψή του στο Κίεβο τον Ιανουάριο, δήλωσε ο Αμερικανός δημοσιογράφος ερευνητής Seymour Hersh.
Στο άρθρο του, που δημοσιεύτηκε στην πλατφόρμα Substack, ο Hersh ισχυρίζεται ότι ο Zelensky αναγκάστηκε να αντιδράσει στις πιέσεις των ΗΠΑ και αργότερα απέλυσε δημόσια δέκα άτομα από τη λίστα του Burns.
Ωστόσο, απέλυσε μόνο τους αξιωματούχους που «καμάρωναν ευθαρσώς για τα χρήματα που είχαν.
Ο Seymour Hersh δηλώνει επίσης ότι ο Ουκρανός Πρόεδρος και η ομάδα του υπεξαίρεσαν τουλάχιστον 400 εκατομμύρια δολάρια από τη βοήθεια που χορηγήθηκε στην Ουκρανία για αγορά καυσίμου ντίζελ.

Zelensky: Οι ΗΠΑ ξέρουν που πήγαν τα χρήματα

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky διαβεβαιώνει ότι ΗΠΑ και Ουκρανία έχουν διαφανείς σχέσεις όσον αφορά την παροχή όπλων και την οικονομική υποστήριξη.
Ο Zelenskly με αυτό τον τρόπο απάντησε τις αναφορές για υπεξαίρεση 400 εκατομμυρίων δολαρίων
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Γερουσίας των ΗΠΑ.
«Όπως πάντα, έχουμε αποδείξει ότι οι σχέσεις μας με την Αμερική στην προμήθεια όπλων, στην οικονομική υποστήριξη είναι απολύτως καθαρές, απολύτως διαφανείς
Για κάθε σεντ και για κάθε κομμάτι όπλου, οι εταίροι έχουν πλήρη εικόνα.
Ο βραβευμένος με Πούλιτζερ δημοσιογράφος, Seymour Hersh, ανέφερε ότι ο Zelensky και το περιβάλλον του είχαν υπεξαιρέσει τουλάχιστον 400 εκατομμύρια δολάρια που δόθηκαν στη χώρα για να πληρώσει για αγορές καυσίμων ντίζελ.
Σύμφωνα με πηγές του, η διαφθορά στην Ουκρανία «πλησιάζει το επίπεδο που παρατηρήθηκε κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν».
Οι ουκρανικές υπηρεσίες "κυριολεκτικά" ανταγωνίζονται "στη δημιουργία εταιρειών-φαντασμάτων για τη σύναψη εξαγωγικών συμβάσεων για την προμήθεια όπλων και πυρομαχικών με ιδιώτες εμπόρους όπλων σε όλο τον κόσμο, και οι μίζες είναι καθημερινό φαινόμενο.

Η ΕΕ θα πρέπει να επιστρέψει στη Ρωσία τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία

Στο συμπέρασμα ότι τα περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας της Ρωσίας, που έχουν παγώσει στην ΕΕ θα πρέπει να επιστραφούν στη Ρωσία μετά το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία, κατέληξαν οι δικηγόροι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπως γράφει η Die Welt επικαλούμενη σχετικό έγγραφο.
Τα περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας της Ρωσίας δεν μπορούν απλώς να μεταφερθούν στην Ουκρανία, είπαν ειδικοί της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
«Υπάρχει πολιτική βούληση (σ.σ. να μεταφερθούν στην Ουκρανία) αλλά τα νομικά εμπόδια είναι υψηλά.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέληξε σε ένα αποθαρρυντικό συμπέρασμα ότι τα δεσμευμένα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να απαλλοτριωθούν αφού κάποτε, όταν τελειώσει ο πόλεμος, θα πρέπει να επιστραφούν στη Ρωσία», ανέφερε η εφημερίδα.
Το επόμενο που προτείνει η Commission είναι να επενδύσει τα παγωμένα περιουσιακά στοιχεία της Τράπεζας της Ρωσίας σε ευρωπαϊκά κρατικά ομόλογα και να χρησιμοποιήσει τους τόκους για πληρωμές στο Κίεβο.
Την ίδια στιγμή, η νομική υπηρεσία της ΕΕ δεν έχει βρει ακόμη απάντηση σε μια ερώτηση τι να κάνει εάν η ΕΕ χάσει αυτά τα κεφάλαια σε μια συγκεκριμένη κατάσταση, ανέφερε η εφημερίδα.
Οι ενέργειες σε μια τέτοια περίπτωση πρέπει ακόμη να διευκρινιστούν, ανέφερε η Die Welt.

Μήνυμα Ρωσίας: Ζήτημα ζωής ή θανάτου ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για τη Ρωσία υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος αφού τόνισε ότι αυξάνεται η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη σύγκρουση, σημείωσε ότι η μόνη «παρενέργεια» από αυτό, είναι ότι θα πάρει λίγο παραπάνω χρόνο η οριστική νίκη της Ρωσίας.
«Ο βαθμός της εμπλοκής του ΝΑΤΟ στη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία έχει αυξηθεί.
Αυτό θα επιφέρει μια καθυστέρηση, αλλά δεν μπορεί να αλλάξει την ουσία αυτού που συμβαίνει, και το κυριότερο, δεν μπορεί να αλλάξει τη θετική έκβαση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» ανέφερε ο Peskov, επισημαίνοντας πως «δεν μπορούμε να ζήσουμε χωρίς νίκη, για αυτό και η νίκη θα πρέπει να θεωρείται σίγουρη».

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν περιορισμένες χερσαίες επιθέσεις κοντά στην Kreminna στις 12 Απριλίου, συνεχίζοντας τα εδαφικά κέρδη.
Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο ανέφερε ότι οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιθετικές ενέργειες 10 χλμ νότια της Kreminna και στο Spirne (25 χλμ νότια της Kreminna)
Οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν ανεπιτυχείς επιχειρήσεις κοντά σε Torske, Nevske και Makiivka (όλα σε απόσταση 14 έως 21 χιλιομέτρων δυτικά ή βορειοδυτικά της Kreminna) και ότι οι ρωσικές δυνάμεις απώθησαν τις ουκρανικές δυνάμεις από θέσεις κοντά στο Shyplivka (9 χιλιόμετρα νότια της Kreminna) και τη Serebrianska δασική περιοχή (10 χλμ νότια της Kreminna)

Οι ρώσοι ελέγχουν το 85% του Bakhmut

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις μέσα και γύρω από το Bakhmut.
Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας (MoD) ισχυρίστηκε ότι αποσπάσματα επίθεσης Wagner κατέλαβαν τρία οικοδομικά τετράγωνα εντός του Bakhmut, ενώ στοιχεία των ρωσικών αερομεταφερόμενων δυνάμεων (VDV) στηρίζουν τους Wagner.
Οι Wagner επιτέθηκαν σε ουκρανικές θέσεις κατά μήκος της οδού Petra Chaikovskoho στο νοτιοδυτικό Bakhmut και συνέχισαν τις μάχες στους βόρειους, κεντρικούς και νοτιοδυτικούς τομείς της πόλης.

Περικυκλώνουν οι ρώσοι την Avdiivka

Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις χερσαίες επιθέσεις κατά μήκος της πρώτης γραμμής της πόλης Avdiivka στο Donetsk στις 12 Απριλίου.
Το γεωγραφικό υλικό που δημοσιεύτηκε στις 11 Απριλίου δείχνει ότι οι ρωσικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει κοντά στη Novobakhmutivka (10 χιλιόμετρα βόρεια της Avdiivka) και διέσχισαν τον αυτοκινητόδρομο N20 που συνδέει το Donetsk με Kramatorsk-Slovyansk.
Οι ρωσικές δυνάμεις συνέχισαν τις προσπάθειες να περικυκλώσουν την Avdiivka από το νότο και ότι η τρέχουσα γραμμή του μετώπου εκτείνεται λιγότερο από 1 χλμ νότια του Sieverne (5 χλμ δυτικά της Avdiivka)
Kharkiv_Battle_Map_Draft_April_122023.png

Donetsk_Battle_Map_Draft_April_122023.png
Bakhmut_Battle_Map_Draft_April_122023.png

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης