Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσικά Lancet εναντίον τουρκικών Bayraktar TB2 – Γιατί οι Ρώσοι είχαν 206 επιτυχίες και οι Τούρκοι 101 αποτυχίες;

Ρωσικά Lancet εναντίον τουρκικών Bayraktar TB2 – Γιατί οι Ρώσοι είχαν 206 επιτυχίες και οι Τούρκοι 101 αποτυχίες;
Τα Ρωσικά Lancet σημειώνουν μεγάλη επιτυχία στο μέτωπο της Ουκρανίας
Ο πόλεμος στην Ουκρανία αναδεικνύει τα drones ως ένα από τα βασικά όπλα στις ατελείωτες μάχες… που θα συνεχιστούν και το 2024 αφού ο Πρόεδρος του Πολέμου ο Biden αυτό το ανιαρό γεροντάκι ελπίζει ότι θα κατέλθει για δεύτερη θητεία τον Νοέμβριο του 2024 απέναντι στον Trump…
Ο Biden πάσχει από άνοια… και ίσως έχει ξεχάσει τι σημαίνει ειρήνη…
Τα drones λοιπόν αποδεικνύονται πολύ κρίσιμα αφού είτε σε αποστολές αναγνώρισης, είτε σε επιθετικές αποστολές έχουν μεγάλη χρησιμότητα.
Οι πόλεμοι – δυστυχώς – θα διεξάγονται στο μέλλον και με επίκεντρο τα drones.

Ρωσικά Lancet εναντίον Τουρκικών Bayraktar TB2

Αν και τα ρωσικά Lancet δεν είναι ακριβώς drones αλλά περιπλανώμενα πυρομαχικά σε αντίθεση με τα Bayraktar TB2 εντούτοις έχουν εκπλήξει τους στρατιωτικούς παρατηρητές.
Μέχρι τώρα υπάρχουν 206 καταγεγραμμένες επιτυχίες των Lancet κατά Ουκρανικών στόχων σχεδόν όλα οπλικά συστήματα πυροβολικού, τανκς, συστήματα ραντάρ κ.α.
Αντιθέτως τα τουρκικά Bayraktar TB2 τα οποία ήρθαν στο προσκήνιο με τις επιτυχίες τους στο Nagorno Karabakh στις μάχες μεταξύ Αζέρων και Αρμενίων εντούτοις… τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην Ρωσική αεράμυνα.
Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταρρίψει 101 τουρκικά Bayraktar TB2

Τα Ρωσικά Lancet σημειώνουν μεγάλη επιτυχία στο μέτωπο της Ουκρανίας

Τα περιπλανώμενα πυρομαχικά Lancet αναπτύχθηκαν από τον όμιλο ZALA Aero, θυγατρική της Ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας Kalashnikov Concern.
Η εταιρεία παράγει δύο εκδόσεις, το Izdeliye-52 με αντοχή 40 λεπτών και κεφαλή τριών κιλών και το μεγαλύτερο Izdeliye-51 που έχει αντοχή μία ώρα και είναι οπλισμένο με κεφαλή βάρους πέντε κιλών.

Και οι δύο εκδόσεις είναι εξοπλισμένες με ένα σύστημα αδρανειακής πλοήγησης με τη βοήθεια GLONASS, ένα Lidar και ένα ηλεκτρο-οπτικό σύστημα που μπορεί να ανιχνεύει, να παρακολουθεί και να κλειδώνει σε στατικούς και κινούμενους στόχους.
Έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 206 τεκμηριωμένες επιθέσεις με πυρομαχικά Lancet από την έναρξη της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Οι περισσότεροι από τους στόχους ήταν εξοπλισμός υψηλής αξίας, όπως οβίδες, κύρια άρματα μάχης, πολλαπλοί εκτοξευτές πυραύλων, ραντάρ και συστήματα αεράμυνας.

Καταρρίφθηκαν 101 Bayraktar TB2

Η ρωσική αεράμυνα κατέρριψε περισσότερα από 101 μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 που προμήθευσε η Τουρκία από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Όπως αναφέρουν οι ρώσοι αξιωματικοί «Δεν υπάρχουν ουσιαστικά θεμελιώδεις διακρίσεις μεταξύ της μάχης ενάντια σε στρατηγικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη όπως τα αμερικανικά RQ-4 Global Hawk ή MQ-9 Reaper ή το επιχειρησιακό-τακτικό Bayraktar TB2 της Τουρκίας.
Η καταστροφή περισσότερων από 100 Bayraktar TB2, που παραδόθηκαν στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια ολόκληρης της περιόδου της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης είναι ξεκάθαρη απόδειξη».

Το πρόσφατο περιστατικό μεταξύ ενός ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους Su-27 και ενός αμερικανικού drones MQ-9 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, απέδειξε ότι για την αεράμυνα της Ρωσίας τέτοιοι εναέριοι στόχοι δεν αποτελούν πρόβλημα.

Η Τουρκία προμήθευσε δεκάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 στην Ουκρανία πριν από την έναρξη της ρωσικής ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.
Περισσότερα drones στάλθηκαν στη χώρα μετά την έναρξη της επιχείρησης, πιθανότατα στο πλαίσιο μυστικής συμφωνίας με την Ουκρανία.
Η τελευταία γνωστή παρτίδα, η οποία αποτελούνταν από δύο μόνο drones, φέρεται να παραδόθηκε στην Ουκρανία δωρεάν τον Ιανουάριο του 2023.

Το Bayraktar TB2 αναπτύχθηκε από τον κορυφαίο κατασκευαστή drone της Τουρκίας Baykar, έχει αντοχή έως και 24 ώρες και λειτουργική εμβέλεια μικρότερη από 300 χιλιόμετρα.

Το drone είναι συνήθως εξοπλισμένο με το καναδικής κατασκευής σύστημα οπτικής στόχευσης Wescam MX-15D και μπορεί να οπλιστεί με έως και τέσσερα πυρομαχικά MAM-C και MAM-L καθοδηγούμενα με λέιζερ που κατασκευάζονται στην Τουρκία από τη Roketsan.

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας μικρού και μεσαίου βεληνεκούς που υποστηρίζουν την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, όπως τα Pantsir-S1, Tor-M2 και Buk-M3, ήταν πολύ αποτελεσματικά ενάντια στα μαχητικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2, τα οποία στερούνται ταχύτητας και ικανότητας ελιγμών.
Μερικά από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 της Ουκρανίας φέρεται να καταρρίφθηκαν επίσης σε εναέριες εμπλοκές, με μέσα ηλεκτρονικού πολέμου ή καταστράφηκαν με ακριβή χτυπήματα.

Τουρκικό Bayraktar TB2

Bayraktar1-768x512.jpg

Το ρωσικό Lancet
1224246-e1666271918253-768x432.jpg
Zala-Lancet-3-Drone-1_1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης