Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Apple προσβλέπει στην Ινδία - Στα εγκαίνια του πρώτου φυσικού καταστήματος θα παραστεί ο Tim Cook

Η Apple προσβλέπει στην Ινδία - Στα εγκαίνια του πρώτου φυσικού καταστήματος θα παραστεί ο Tim Cook
Aπό το 2022 η Apple έχει μεταφέρει μέρος της κατασκευής των τηλεφώνων της στην Ινδία, συγκεκριμένα τη συναρμολόγηση του κορυφαίου iPhone 14
Σχετικά Άρθρα
H Apple ετοιμάζεται να ανοίξει τα πρώτα της φυσικά καταστήματα στην Ινδία την επόμενη εβδομάδα, σε μια κίνηση που υποδεικνύει το ειδικό βάρος που καταλαμβάνει πλέον η συγκεκριμένη χώρα της Ασίας με τον τεράστιο πληθυσμό, για την αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας τόσο σε ότι αφορά την κατασκευή iPhone όσο και σε ότι αφορά τις πωλήσεις.
Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Tim Cook, σκέφτεται μάλιστα να ταξιδέψει στην Ινδία για να κάνει τα εγκαίνια των καταστημάτων της εταιρείας, ανέφερε το Bloomberg, επικαλούμενο άτομα που γνωρίζουν το θέμα.
Η επίσκεψη του Cook, σχεδόν επτά χρόνια μετά το εναρκτήριο ταξίδι του στην Ινδία, πραγματοποιείται καθώς η Apple προσπαθεί να ενισχύσει τις λιανικές πωλήσεις των προϊόντων της και την παραγωγική της δραστηριότητα σε τοπικό επίπεδο.
Η Apple ενδιαφέρεται ιδαίτερα για την ινδική αγορά, η οποία κυριαρχείται από smartphone χαμηλού έως μεσαίου κόστους από εταιρείες όπως η Samsung και η Xiaomi.
Οι αποστολές iPhone αυξήθηκαν κατά 16% σε ετήσια βάση το 2022 και η Apple ήταν ο νούμερο ένα παίκτης στο premium τμήμα της αγοράς, που αφορά τηλέφωνα με τιμές άνω των 365 δολαρίων σύμφωνα με την Counterpoint Research.
Η Apple έχει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα στην Ινδία από το 2020 και τώρα θέλει να ανοίξει το πρώτο της φυσικό καταστήματα λιανικής.
Υπενθυμίζεται ότι από το 2022 η Apple έχει μεταφέρει μέρος της κατασκευής των τηλεφώνων στην Ινδία, συγκεκριμένη τη συναρμολόγηση του κορυφαίου iPhone 14 για να περιορίσει την εξάρτησή της από την Κίνα.
Ο Piyush Goyal, υπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ινδίας, δήλωσε τον Ιανουάριο ότι η Apple σκοπεύει να κατασκευάσει το 25% όλων των iPhone της στην Ινδία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης