Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουκρανία: Γιατί η Γαλλία μπλόκαρε απόφαση της ΕΕ περί χρηματοδότησης πυρομαχικών

Ουκρανία: Γιατί η Γαλλία μπλόκαρε απόφαση της ΕΕ περί χρηματοδότησης πυρομαχικών
Η Γαλλία θέλει να γίνει εφικτή και η χρηματοδότηση εξοπλισμού ακόμη και όταν δεν τον ζητούν οι Ουκρανοί
Η Γαλλία μπλόκαρε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί χρηματοδότησης της προμήθειας πυρομαχικών για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU).
Αυτό μετέδωσε το πολωνικό πρακτορείο ειδήσεων PAP την Τετάρτη (12/4/2023), επικαλούμενο υψηλόβαθμο εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η Γαλλία εμποδίζει την ομόφωνη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να χρηματοδοτήσει την προμήθεια πυρομαχικών στην Ουκρανία.
Μεταξύ άλλων, θέλει να γίνει δυνατή η χρηματοδότηση όχι μόνο στην περίπτωση (παραδόσεων) πυρομαχικών (για πυροβολικό), αλλά και πυραύλων, ακόμη και όταν η Ουκρανία δεν ζητά τέτοιους πυραύλους», ανέφερε το πρακτορείο σύμφωνα με την ίδια πηγή.
Η απόφαση για την αναχρηματοδότηση της προμήθειας πυρομαχικών στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ειρήνης ύψους 2 δισεκατομμυρίων ευρώ ελήφθη στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες τον Μάρτιο 2023.
Επρόκειτο για την προμήθεια βλημάτων πυροβολικού διαμετρήματος 155 χλστ., που παράγονται  στην Πολωνία, τη Γερμανία και τη Γαλλία.
«Σε αυτήν την κατάσταση, η λύση θα μπορούσε να είναι η αναζήτηση πυρομαχικών από μια τρίτη χώρα βάσει δωρεάς και στη συνέχεια η επιστροφή άλλων όπλων από τα αποθέματα ενός κράτους της ΕΕ σε αυτήν την τρίτη χώρα.
Οι διαπραγματεύσεις για αυτό το θέμα βρίσκονται σε εξέλιξη», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης