Τελευταία Νέα
Διεθνή

Χρυσός: Άνοδος 0,3% στα 2.024 δολάρια η ουγγιά

tags :
Χρυσός: Άνοδος 0,3% στα 2.024 δολάρια η ουγγιά
Ώθηση άντλησε ο χρυσός από την υποχώρηση του δολαρίου
Σχετικά Άρθρα
Με άνοδο έκλεισαν οι τιμές του χρυσού, αντλώντας ώθηση από την υποχώρηση του δολαρίου μετά τα καλύτερq των εκτιμήσεων στοιχεία για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.
Σύμφωνα με τις σχετικές ανακοινώσεις, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 0,1% τον Μάρτιο σε μηνιαία βάση μετά το 0,4% του Φεβρουαρίου, ενώ οι αναλυτές περίμεναν άνοδο 0,2%.
Σε ετήσιο επίπεδο, ο πληθωρισμός επιβράδυνε 5% από το 6% που είχε προηγηθεί, επίσης χαμηλότερα από την πρόβλεψη 5,2%.
Ωστόσο, ο δείκτης του δομικού πληθωρισμού που δεν μετρά δηλαδή τις μεταβολές σε ενέργεια και τρόφιμα, εμφάνισε μεγαλύτερη μηνιαία άνοδο κατά 0,4%, μετά από την αύξηση 0,5% το Φεβρουάριο και 5,6% σε ετήσια βάση (από 5,5% το Φεβρουάριο).
«Ο δομικός πληθωρισμός παραμένει επίμονα υψηλός, οπότε πιστεύω ότι η Fed θα μπορούσε εύκολα να αυξήσει άλλη μία φορά τα επιτόκια πριν σταματήσει, ωστόσο είναι κοντά στο τέλος του κύκλου», δήλωσε στο CNBC ο Tai Wong, ανεξάρτητος trader μετάλλων με έδρα την Νέα Υόρκη.
Από την άλλη, ο Naeem Aslam, CIO της Zaye Capital Markets, εκτιμά ότι τα δεδομένα επιβεβαίωσαν ότι η Fed «δεν χρειάζεται να εργαστεί τόσο σκληρά» για να τιθασεύσει τον πληθωρισμό και ότι «έχει έρθει η ώρα να απομακρυνθεί από τις αυξήσεις επιτοκίων».
Στο πλαίσιο αυτό το συμβόλαιο Ιουνίου του χρυσού ενισχύθηκε κατά 5,9 δολάρια ή 0,3% και έκλεισε στα 2.024 δολάρια η ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης