Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Musk εξέθεσε το BBC για εμβόλια Covid και μάσκες: Έλεγε ψέματα, δεν παρείχε καμία ενημέρωση για τις παρενέργειες

Ο Musk εξέθεσε το BBC για εμβόλια Covid και μάσκες: Έλεγε ψέματα, δεν παρείχε καμία ενημέρωση για τις παρενέργειες
«Θεωρείται το BBC καθόλου υπεύθυνο για την παραπληροφόρηση σχετικά με τις μάσκες και τις παρενέργειες των εμβολίων;» ρώτησε μεταξύ άλλων ο Musk
Σχετικά Άρθρα
Πραγματικά χειμαρρώδης ήταν ο ιδιοκτήτης του Twitter Elon Musk, ο οποίος σε συνέντευξή του στο BBC αποκάλυψε το πέπλο συσκότισης που υπάρχει στα ΜΜΕ σχετικά με τον Covid, τις παρενέργειες αλλά και τη ρητορική μίσους.
Ο δημοσιογράφος του BBC Michael Clayton ο οποίος πήρε τη συνέντευξη από τον Musk ισχυρίστηκε πως η ρητορική μίσους έγινε ανεξέλεγκτη στο Twitter.
«Μιλήσαμε πολύ πρόσφατα με ανθρώπους που ασχολήθηκαν με το ζήτημα και απλώς λένε ότι δεν υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι για να ασκήσουν, ιδιαίτερα για τη ρητορική μίσους στην εταιρεία.
Είναι κάτι που θέλετε να αντιμετωπίσετε;» ρώτησε ο Clayton τον Musk.

Η ρητορική μίσους

«Για ποια ρητορική μίσους μιλάτε;» ρώτησε ο Musk προσθέτοντας «Εννοώ ότι χρησιμοποιείτε το Twitter. Βλέπετε αύξηση της ρητορικής μίσους;»
Στη συνέχεια ο Musk να του φέρει ένα παράδειγμα, που να περιέχει δηλαδή έστω και ελαφρώς ρατσιστικό και σεξιστικό λόγο.
«Ζητώ ένα παράδειγμα και δεν μπορείς να δώσεις ούτε ένα…. Λέω κύριε ότι δεν ξέρετε για τι πράγμα μιλάτε», είπε ο Musk.
«Είπατε κυριολεκτικά ότι βιώνετε περισσότερο περιεχόμενο μίσους και μετά δεν μπορούσατε να αναφέρετε ούτε ένα παράδειγμα, αυτό είναι παράλογο», υποστήριξε o ιδιοκτήτης του Twitter.
«Δεν μπορείτε να μου δώσετε ούτε ένα παράδειγμα ρητορικής μίσους, ούτε ένα tweet. Και όμως ισχυριστήκατε ότι η ρητορική μίσους είναι στα ύψη. Αυτό είναι ψευδές, απλά είπες ψέματα», τον κατηγόρησε ο Musk.

Εμβόλια και παρενέργειες

Ο Clayton άλλαξε στη συνέχεια θέμα και ρώτησε γιατί το Twitter έχει σταματήσει να λαμβάνει μέτρα κατά των tweets που παραβιάζουν τους κανόνες του σχετικά με την παραπληροφόρηση για τον Covid.
«Ο Covid δεν είναι πλέον ένα ζήτημα», απάντησε ο Musk, όπως αναφέρει το Summit News.
Στη συνέχεια ο Musk ρώτησε με τη σειρά του «Τι γίνεται με την παραπληροφόρηση του BBC για τον Covid;»
«Θεωρείται το BBC καθόλου υπεύθυνο για την παραπληροφόρηση σχετικά με τις μάσκες και τις παρενέργειες των εμβολίων;» πρόσθεσε.
Ο Musk συνέχισε λέγοντας «τι γίνεται με το γεγονός ότι το BBC πιέστηκε από τη βρετανική κυβέρνηση να αλλάξει τη δημοσιογραφική του πολιτική, το γνωρίζατε;»
Ο Clayton δεν είχε καμία απάντηση και αντίθετα πρότεινε στον Musk «να μιλήσουν για κάτι άλλο».
Για Twitter και BBC

Ερωτηθείς αν έχει μετανιώσει για την αγορά του Twitter, ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο είπε ότι «το επίπεδο του πόνου ήταν εξαιρετικά υψηλό, αυτό δεν ήταν κάποιο είδος πάρτι».
Μιλώντας για τη μέχρι στιγμής θητεία του στο τιμόνι της εταιρείας, ο Musk είπε: «Δεν ήταν βαρετό. Ήταν αρκετά έντονο το τρενάκι του λούνα παρκ». Ήταν «πραγματικά μια αρκετά αγχωτική κατάσταση τους τελευταίους μήνες», πρόσθεσε, αλλά δήλωσε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται ότι η αγορά της εταιρείας ήταν το σωστό πράγμα που έπρεπε να κάνει.
Τα πράγματα πάνε «αρκετά καλά», είπε, δηλώνοντας ότι η χρήση του ιστότοπου έχει αυξηθεί και «ο ιστότοπος λειτουργεί». Ο φόρτος εργασίας σημαίνει ότι «μερικές φορές κοιμάμαι στο γραφείο», είπε, προσθέτοντας ότι έχει μια θέση σε έναν καναπέ σε μια βιβλιοθήκη «όπου δεν πηγαίνει κανείς».
Και ασχολήθηκε επίσης με τα ενίοτε αμφιλεγόμενα tweets του λέγοντας: «Έχω πυροβολήσει τον εαυτό μου στα πόδια με tweets πολλές φορές; Ναι». «Νομίζω ότι δεν θα έπρεπε να τουιτάρω μετά τις 3 το πρωί», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση να προστεθεί μια ετικέτα στον κύριο λογαριασμό του BBC στο Twitter που να τον περιγράφει ως «κυβερνητικά χρηματοδοτούμενα μέσα ενημέρωσης», ο Musk δήλωσε: «Ξέρω ότι το BBC γενικά δεν είναι ενθουσιασμένο με το να χαρακτηρίζεται ως κρατικό μέσο ενημέρωσης»..
Δήλωσε ότι το Twitter προσαρμόζει τον χαρακτηρισμό για το BBC σε «δημόσια χρηματοδοτούμενο. Προσπαθούμε να είμαστε ακριβείς».
«Στην πραγματικότητα σέβομαι πολύ το BBC», πρόσθεσε δηλώνοντας ότι η συνέντευξη ήταν «μια καλή ευκαιρία για να θέσουμε κάποιες ερωτήσεις» και «να λάβουμε κάποια σχόλια σχετικά με το τι πρέπει να κάνουμε διαφορετικά».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης