Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η Ρωσία κατακτά ξανά το Διάστημα – Αυξάνει σημαντικά την κατασκευή δορυφόρων

Putin: Η Ρωσία κατακτά ξανά το Διάστημα – Αυξάνει σημαντικά την κατασκευή δορυφόρων
Η Ρωσία πρέπει να επικεντρωθεί στην αξιοποίηση του διαστήματος και να αυξήσει σημαντικά την κατασκευή δορυφόρων, δήλωσε ο Putin
Την πρόθεση της Ρωσίας να κατακτήσει εκ νέου το διάστημα και να αξιοποιήσει τα τεχνολογικά της επιτεύγματα γνωστοποίησε ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin μιλώντας σε εκδήλωση για την Ημέρα του Κοσμοναύτη στο Κρεμλίνο την Τετάρτη 12 Απριλίου 2023.
Η Ρωσία πρέπει να επικεντρωθεί στην αξιοποίηση του διαστήματος και να αυξήσει σημαντικά την κατασκευή δορυφόρων, δήλωσε ο Putin.
«Πρέπει να επικεντρωθούμε στην αξιοποίηση του διαστήματος κοντά στη Γη. Για να γίνει αυτό, μαζί με τις τεχνολογικές επιχειρήσεις, θα πρέπει να αυξήσουμε σημαντικά την κατασκευή δορυφόρων», σημείωσε.
Οι πιστώσεις του προϋπολογισμού για τη χρηματοδότηση ρωσικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το διάστημα θα ανέλθουν πάνω από 251 δισ. ρούβλια (3,1 δις δολάρια) φέτος, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Yury Borisov. επικεφαλής της κρατικής διαστημικής εταιρείας Roscosmos.
Η Ρωσία θα πρέπει να ξαναρχίσει το διαστημικό της έργο και τις αποστολές σε άλλους πλανήτες, τόνισε ο Ρώσος πρόεδρος.
«Αντιμετωπίζουμε τεράστια ερευνητικά καθήκοντα σε αυτήν τη διαστημική σφαίρα και πρέπει να εφαρμόζονται με συνέπεια», υπογράμμισε.

Επανεκίνηση διαστημικού προγράμματος

«Πρώτα απ' όλα, είναι απαραίτητο να επανεκκινήσουμε το διαστημικό μας πρόγραμμα και τις αποστολές μας σε άλλους πλανήτες του ηλιακού συστήματος όσο το δυνατόν γρηγορότερα, να αναπτύξουμε ρωσικά διαστημικά παρατηρητήρια που ήδη βοηθούν στην απόκτηση νέων στοιχείων για την εξέλιξη του Σύμπαντος», διευκρίνισε ο Putn.
Όπως δεσμεύτηκε, «η Ρωσία θα εξερευνήσει αναγκαστικά το διάστημα και αναγκαστικά θα εργαστούμε προς αυτή την κατεύθυνση».
«Για εμάς, αυτό σημαίνει προηγμένες τεχνολογίες που χρειάζονται για τη Γη.
Αυτό είναι ένα ποιοτικά διαφορετικό πεδίο της επιστήμης και της οικονομίας μας, ένα αξιόπιστο και προηγμένο επίπεδο ασφάλειας της χώρας», εξήγησε ο Ρώσος ηγέτης.
Όπως τόνισε, «η υπέρβαση των τεχνολογικών φραγμών στο Σύμπαν δίνει ιδιαίτερη δύναμη έμπνευσης, βοηθά τους μαθητές να γίνουν πρωτοπόροι σε τομείς του μέλλοντος».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης