Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αποκάλυψη FSB: Δύση και Ουκρανία στρατολογούν με «πλύση εγκεφάλου» νεαρούς Ρώσους για τρομοκρατικές επιθέσεις και σαμποτάζ

Αποκάλυψη FSB: Δύση και Ουκρανία στρατολογούν με «πλύση εγκεφάλου» νεαρούς Ρώσους για τρομοκρατικές επιθέσεις και σαμποτάζ
Ουκρανία και Δύση υλοποιούν ένα παράνομο πρόγραμμα στρατολόγησης  νεαρών Ρώσων για ένοπλες επιθέσεις, αποκαλύπτει η ρωσική υπηρεσία ασφαλείας
Σχετικά Άρθρα
Σε μία αποκάλυψη, που προκαλεί αίσθηση, προχώρησε ο επικεφαλής της ρωσικής υπηρεσίας ασφαλείας FSB, Alexander Bortnikov.
Δήλωσε ότι Ουκρανία και Δύση υλοποιούν ένα παράνομο πρόγραμμα στρατολόγησης νεαρών Ρώσων για ένοπλες επιθέσεις.
«Στις συνθήκες της Ρωσίας που διεξάγει την ειδική στρατιωτική επιχείρηση, οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις και οι δυτικοί χειριστές τους έχουν ξεκινήσει μια επιθετική ιδεολογική κατήχηση και στρατολόγηση πολιτών μας», είπε ο Bortnikov πριν από τη συνεδρίαση της Εθνικής Αντιτρομοκρατικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στη Μόσχα.
Σημείωσε ότι επιδιώκουν «να εμπλέξουν τη νέα γενιά σε δολιοφθορές, τρομοκρατικές και εξτρεμιστικές δραστηριότητες».

Η δολοφονία Tatarsky


Σε αυτό πλαίσιο, τοποθετείται η έκρηξη σε καφετέρια που στοίχισε τη ζωή του γνωστού Ρώσου πολεμικού ανταποκριτή Vladlen Tatarsky στις 2 Απριλίου.
Αυτό συνέβη αφού μια νεαρή γυναίκα, τώρα κρατούμενη ως ύποπτη, του παρέδωσε ένα αγαλματίδιο που ήταν γεμάτο εκρηκτικά.
Το Κρεμλίνο έδειξε επίσης ως ύποπτους τους οπαδούς του φυλακισμένου αντιπολιτευόμενου Alexey Navalny, για την έκρηξη που τράβηξε την προσοχή του κόσμου, δεδομένου ότι ήταν ξεκάθαρα μια περίπλοκη δολοφονία.

Η έκρηξη στο όχημα του Dugin

Η άλλη μεγάλη πολιτική δολοφονία που συνέβη σε ρωσικό έδαφος που συνδέεται με τον πόλεμο στην Ουκρανία είναι αυτή της 29χρονης Daria Dugina, κόρης του συμμάχου του Vladimir Putin, Aleksandr Dugin.
Υπήρχαν αρχικές εικασίες που υποδηλώνουν ότι η έκρηξη ήταν μια αποτυχημένη απόπειρα δολοφονίας εναντίον του ίδιου του Dugin που κατέληξε να στοιχίσει τη ζωή της Daria καθώς οδηγούσε το αυτοκίνητό του μετά από ένα φεστιβάλ σε ένα προάστιο της Μόσχας.
Η Darya Dugina αναδύθηκε από την πνευματική επιρροή του πατέρα της ως πολιτικός σχολιαστής που απηχούσε τις φιλοσοφικές αρχές του Dugin.
Η ίδια η Dugina ήταν ένθερμος υποστηρικτής της κυβέρνησης Putin και της στρατιωτικής της επέμβασης στην Ουκρανία, την οποία χαρακτήρισε ως απόρριψη της δυτικής επέκτασης και επιρροής στην Ευρασία.
Για τη συγκεκριμένη επίθεση το Κρεμλίνο υποψιάζεται την ουκρανική υπηρεσία πληροφοριών που έχει τη στήριξη των Δυτικών.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης