Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Το συνταξιοδοτικό ταμείο Alecta απέλυσε το CEO του για τις ζημιές από τις αμερικανικές τράπεζες

Σουηδία: Το συνταξιοδοτικό ταμείο Alecta απέλυσε το CEO του για τις ζημιές από τις αμερικανικές τράπεζες
Το σουηδικό ταμείο Alecta είχε συγκριτικά μεγάλες συμμετοχές στη Silicon Valley Bank, τη Signature Bank και τη First Republic Bank
Το μεγαλύτερο συνταξιοδοτικό ταμείο της Σουηδίας απέλυσε τον διευθύνοντα σύμβουλό του μετά την άκρως ζημιογόνο επένδυση στις αμερικανικές τράπεζες που οδήγησε σε ζημίες δισεκατομμυρίων δολαρίων, αναφέρει σε δημοσίευμά του το Bloomberg.
Το ταμείο Alecta, που έχει υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία 115 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τις αποταμιεύσεις 2,6 εκατομμυρίων Σουηδών, δημοσίευσε μια ανακοίνωση του που αναφέρει ότι το Διοικητικό του Συμβούλιο αποφάσισε ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος Magnus Billing θα αποχωρήσει αμέσως για να «αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη» διότι η επενδυτική του στρατηγική «έπληξε σοβαρά την εμπιστοσύνη».
Η Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος Katarina Thorslund ανέλαβε χρέη διευθύνοντος συμβούλου μέχρι να επιλεγεί ο νέος CEO.
Η απόλυση του Billing αποτελεί ποινή για την επιλογή του «να επενδύσει σε τρεις αμερικανικές εξειδικευμένες τράπεζες, με αποτέλεσμα το Alecta να καταλήξει σε μεγάλες απώλειες», ανέφερε η ανακοίνωση.
Να θυμίσουμε ότι το Alecta είχε συγκριτικά μεγάλες συμμετοχές στη Silicon Valley Bank, τη Signature Bank και τη First Republic Bank, με αποτέλεσμα με την κατάρρευση των τριών αυτών τραπεζών, να γράψει ζημιές περίπου 1,9 δισ. δολαρίων και να χάσει το 2% των υπό διαχείρηση κεφαλαίων της.
«Κανένα άλλο συνταξιοδοτικό ταμείο δεν είχε στοιχηματίσει στις τρεις εξειδικευμένες τράπεζες των ΗΠΑ στον βαθμό που είχε κάνει η Alecta», επεσήμανε το Bloomberg.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης