Τελευταία Νέα
Διεθνή

Trump: Η Ρωσία δεν ανατίναξε τους Nord Stream - «Δείχνει» τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες

Trump: Η Ρωσία δεν ανατίναξε τους Nord Stream - «Δείχνει» τις ΗΠΑ ως υπεύθυνες
O Trump άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ μπορεί να εμπλέκονται στο περιστατικό
Σχετικά Άρθρα
Ο πρώην πρόεδρος Donald Trump δήλωσε ότι η Ρωσία δεν ανατίναξε τους αγωγούς Nord Stream πέρυσι και άφησε να εννοηθεί ότι οι ΗΠΑ μπορεί να εμπλέκονται στο περιστατικό.
"Δεν θέλω να βάλω τη χώρα μας σε μπελάδες, οπότε δεν θα απαντήσω", δήλωσε ο άλλοτε πρόεδρος στον παρουσιαστή του Fox News, Tucker Carlson, όταν ρωτήθηκε για τις εκρήξεις των αγωγών.
"Αλλά μπορώ να σας πω ποιος δεν ήταν - η Ρωσία.
Δεν ήταν η Ρωσία".
Ο Trump πρόσθεσε: "Τι λέτε για το όταν κατηγόρησαν τη Ρωσία. Ξέρετε, είπαν 'η Ρωσία ανατίναξε τον δικό της αγωγό'. Κι αυτό σας άρεσε πολύ".

Ο Macron «γλύφει» τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping

Tα βέλη του κατά του Γάλλου προέδρου Emmanuel Macron έστρεψε ο Donald Trump, κατηγορώντας τον πως «γλύφει» τον κινέζο ηγέτη  Xi Jinping, μετά την επίσκεψη του Γάλλου προέδρου στο Πεκίνο.

Ο Macron δέχεται επικρίσεις από αρκετές πλευρές εξαιτίας της τοποθέτησής του με την οποία κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να μη μετατραπεί σε «ακόλουθο», ούτε της Αμερικής, ούτε της Κίνας, ιδίως για το ζήτημα της Ταϊβάν, μετά την επιστροφή του από την Ασία.
«Ο Macron, που είναι φίλος μου, πάει στην Κίνα και γλύφει (τον Xi)», υποστήριξε ο πρώην πρόεδρος Trump.
Ο ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος πρόσαψε στην κυβέρνηση του δημοκρατικού διαδόχου του Joe Biden πως αποδυνάμωσε τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ στη διεθνή σκηνή, σε βαθμό που χάνουν την υποστήριξη παραδοσιακών συμμάχων τους.
«Ο κόσμος έχει παλαβώσει, ανατινάσσεται παντού, κι οι ΗΠΑ δεν έχουν κανέναν λόγο», υποστήριξε ο κ. Trump.
«Είπα ‘οκέι! Η Γαλλία πάει στην Κίνα τώρα’», πρόσθεσε.
Η κυβέρνηση του Biden προσπάθησε να αποδραματοποιήσει την κατάσταση, διαβεβαιώνοντας πως η διμερής σχέση με τη Γαλλία είναι εξαίρετη.
Αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις, η γαλλική προεδρία υπερασπίστηκε τη θέση του κ. Macron, κρίνοντας πως «πρέπει να ακούγεται η ιδιαίτερη φωνή» της Ευρώπης.

«Ο Biden δεν θα είναι υποψήφιος για τις εκλογές του 2024 - Δεν μπορεί σωματικά και διανοητικά»

Την εκτίμηση πως ο Joe Biden δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2024 διατύπωσε ο Donald Trump, ο οποίος υποστήριξε ότι κάτι δεν πάει καλά με τον Δημοκρατικό πολιτικό του αντίπαλο
«Δεν βλέπω πώς είναι δυνατόν, από σωματική και διανοητική σκοπιά.
Δε νομίζω πως μπορεί» είπε σε δηλώσεις του στο Fox News ο Trump αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να είναι και πάλι υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ ο Joe Biden, ο οποίος αν και δεν το έχει ανακοινώσει επίσημα, έχει εκφράσει πολλές φορές την πρόθεση του πως θα ήθελε να διεκδικήσει και μια δεύτερη προεδρική θητεία.
«Δεν είναι θέμα ηλικίας.
Αλλά κάτι δεν πάει καλά» υπογράμμισε ο Trump, αφήνοντας υπονοούμενα για τη διανοητική κατάσταση του Biden και υποστηρίζοντας πως ο ίδιος, ότι και να συμβεί με τις ποινικές διώξεις που «τρέχουν» σε βάρος του, δεν πρόκειται να φύγει από την κούρσα διεκδίκησης της προεδρίας των ΗΠΑ.
Υπενθυμίζεται πως ο 76χρονος σήμερα Trump έχει επικρίνει πολλές φορές τον 80χρονο Biden για το κατά πόσο είναι ικανός να εκτελέσει με άρτιο τρόπο τα καθήκοντά του.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης