Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αναπτύσσει F-22 Raptors κοντά στα ρωσικά σύνορα μετά την κατάρριψη του Su-27 MQ-9 Reaper

Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ αναπτύσσει F-22 Raptors κοντά στα ρωσικά σύνορα μετά την κατάρριψη του Su-27 MQ-9 Reaper
Με την τελευταία ανάπτυξη, τα Raptors είναι έτοιμα να πετάξουν πάνω από την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, κοντά στη Ρωσία

Μετά την κατάρριψη ενός αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους MQ-9 Reaper από ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-27 πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ έχει τώρα αναπτύξει τα προηγμένα F-22 Raptors της στην Πολωνία για να ενισχύσει την άμυνα του ΝΑΤΟ. 
Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor προσγειώθηκαν στην Πολωνία σε μια εκ περιτροπής αποστολή για να ενισχύσουν τις αμυντικές δυνατότητες του ΝΑΤΟ και να αντιμετωπίσουν πιθανές απειλές από τη Ρωσία. 
Με την τελευταία ανάπτυξη, τα Raptors είναι έτοιμα να πετάξουν πάνω από την ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ, κοντά στη Ρωσία. 
Στις 11 Απριλίου, ο Mariusz Błaszczak, υπουργός Εθνικής Άμυνας της Πολωνίας, έγραψε στο Twitter ότι τα μαχητικά αεροσκάφη F-22 της USAF είχαν φτάσει στη χώρα για να συνεργαστούν με την πολωνική αεροπορία. Αυτό είναι μέρος μιας προσπάθειας ενίσχυσης των συλλογικών αμυντικών δυνατοτήτων των συμμάχων του ΝΑΤΟ στην ανατολική πλευρά της συμμαχίας.
Το Πολωνικό Υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε:
«Τα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-22 Raptor προσγειώθηκαν στην Πολωνία. 
Ένα από τα πιο σύγχρονα αεροσκάφη του κόσμου θα συνεργαστεί με Πολωνούς πιλότους συνεχίζοντας την υποστήριξη στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ».

Η διοίκηση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική δήλωσε ότι τα F-22 Raptors που στάλθηκαν στο Powidz στην επαρχία Wielkopolskie της Πολωνίας αποτελούν μέρος μιας εκ περιτροπής αποστολής. 
Αυτά τα F-22 προέρχονται από την 94η Μοίρα Μαχητών, που εδρεύει στην αεροπορική βάση Langley-Eustis στη Βιρτζίνια, και θα αναλάβουν την αποστολή μαχητικών από το αεροσκάφος F-15 που ανήκει στην 48η Πτέρυγα Μάχης της Βασιλικής Αεροπορίας Lakenheath.
Η USAF σημείωσε ότι η αεροπορική βάση στην Πολωνία παρέχει στις Ηνωμένες Πολιτείες την απαραίτητη υποδομή και γειτνίαση με συμμάχους και εταίρους, η οποία είναι ζωτικής σημασίας για την εκτέλεση διαφόρων αποστολών κατά μήκος της ανατολικής πλευράς, καθώς και στις περιοχές της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας.
Αυτή η ρύθμιση διευκολύνει τη στενή συνεργασία μεταξύ των δυνάμεων του συνασπισμού, βελτιώνοντας τη διαλειτουργικότητα και τις κοινές προσπάθειες. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που αυτά τα μαχητικά αεροσκάφη stealth φτάνουν στην Πολωνία.

www.bankignews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης