Τελευταία Νέα
Διεθνή

McCulley (πρ. Pimco): Η Fed θα κάνει την έκπληξη - Τελειώνει τις αυξήσεις επιτοκίων τον Μάιο

tags :
McCulley (πρ. Pimco): Η Fed θα κάνει την έκπληξη - Τελειώνει τις αυξήσεις επιτοκίων τον Μάιο
Ο McCulley έδωσε την τελευταία του πρόβλεψη λιγότερο από 24 ώρες πριν η αμερικανική κυβέρνηση δημοσιεύσει τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου
Η Wall Street κάνει λάθος για την πορεία των επιτοκίων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, σύμφωνα με τον πρώην επικεφαλής οικονομολόγο της Pimco, Paul McCulley.
Αν δεν υπάρξει κάποιο αιφνιδιαστικό άλμα στον πληθωρισμό, ο McCulley πιστεύει ότι οι αυξανόμενες οικονομικές πιέσεις θα πείσουν τη Fed να σταματήσει την αύξηση των επιτοκίων τον επόμενο μήνα.
"Θα είναι μια παύση και στη συνέχεια μια στροφή αργότερα φέτος", δήλωσε ο McCulley.
Ο McCulley έδωσε την τελευταία του πρόβλεψη λιγότερο από 24 ώρες πριν η αμερικανική κυβέρνηση δημοσιεύσει τον δείκτη τιμών καταναλωτή του Μαρτίου.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών στο Dow Jones, η Wall Street αναμένει αύξηση 5,1% σε ετήσια βάση έναντι 6% τον Φεβρουάριο.

Διαφορές εκτιμήσεων

"Θα εξετάσουν οι αξιωματούχοι της Fed τα δεδομένα που έρχονται - αναγνωρίζοντας ότι αυτό που συμβαίνει με την πίεση στο τραπεζικό σύστημα θα λειτουργήσει σε συνδυασμό με αυτό που έχουν ήδη κάνει με σύσφιξη σχεδόν 500 μονάδων βάσης", είπε.
Η εκτίμηση του McCulley για παύση της κεντρικής τράπεζας έρχεται σε αντίθεση με την πρόσφατη εκτίμηση της CME Group, η οποία δείχνει 73% πιθανότητα αύξησης των επιτοκίων κατά ένα τέταρτο της μονάδας τον Μάιο.
Ο McCulley, ο οποίος διδάσκει ένα μάθημα αξιολόγησης της Fed στο Πανεπιστήμιο Georgetown, βλέπει μια ευρεία -αν και προσωρινή- αποσύνδεση μεταξύ της οικονομικής κοινότητας και της αγοράς.
"Νομίζω ότι καθώς θα οδεύουμε στην επόμενη εβδομάδα ή δύο, η αγορά θα κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση από την άποψη της τιμολόγησης των πιθανοτήτων", δήλωσε.
Τι θα χρειαστεί; Ο McCulley σημείωσε απλώς περισσότερα από τα ίδια επιδεινούμενα οικονομικά στοιχεία σε συνδυασμό με ανησυχητική δραστηριότητα στην αγορά κρατικών ομολόγων.
"Δεν μπορώ να υπερεκτιμήσω τη σημασία του σημείου εκκίνησης που είναι μια σοβαρή ανεστραμμένη καμπύλη αποδόσεων, η οποία θα σας δώσει μια συνεχή αιμορραγία καταθέσεων από το τραπεζικό σύστημα", είπε.
Πρόσθεσε ότι μια στροφή θα μπορούσε να έρθει ακόμη και χωρίς ύφεση και να δημιουργήσει μια υγιέστερη αγορά.
"Όταν το βραχύ άκρο της καμπύλης αποδόσεων πέσει και η καμπύλη αποδόσεων αλλάξει, τότε νομίζω ότι οι μετοχές της Main Street θα ενισχυθούν", δήλωσε ο McCulley.
"Αυτή δεν θα είναι μια χρηματιστηριακή αγορά που θα καθοδηγείται τόσο πολύ από λίγες μετοχές μεγαθήριας ανάπτυξης", πρόσθεσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης