Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακύρωσε το σχέδιο διάσπασής της η Ernst & Young

Ακύρωσε το σχέδιο διάσπασής της η Ernst & Young
Η εφαρμογή του σχεδίου διάσπασης της ΕΥ δεν θα προχωρήσει, λόγω αντιδράσεων από την Εκτελεστική Επιτροπή των ΗΠΑ
Σχετικά Άρθρα
Η διεθνής ελεγκτικολογιστική εταιρεία Ernst & Young ακύρωσε το σχέδιο διάσπασης της σε δύο διαφορετικές εταιρείες, μια ελεγκτική και μια συμβουλευτική, παρότι αυτό είχε εγκριθεί από τα στελέχη της, με σκοπό να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες των αρχών σχετικά με τις πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων.
Η ΕΥ, η οποία είναι μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ορκωτών λογιστών και πάροχων συμβουλευτικών υπηρεσιών - μαζί με τις PwC, KPMG, Deloitte - τις γνωστές και ως «Big Four», είχε ανακοίνωσε σχέδια για διάσπαση τον περασμένο Σεπτέμβριο, αφού οι ρυθμιστικές αρχές είχαn διατυπώσει ανησυχίες ότι σε μια ελεγκτικοαπολογιστική, το σκέλος ελέγχου δεν θα ήταν δυνατό να κάνει δίκαια την δουλειά του για έναν πελάτη, εάν ο πελάτης απασχολούσε παράλληλα την EY ως σύμβουλο.
Όμως το σχέδιο διάσπασης της ΕΥ, με την κωδική ονομασία «Project Everest», παρότι εγκρίθηκε από τα στελέχη της, αντιμετώπισε αντίσταση από ορισμένους εκ των 13.000 εταίρων της παγκοσμίως.
Η εταιρεία είπε ότι η Εκτελεστική Επιτροπή των ΗΠΑ αποφάσισε να μην προχωρήσει στη διάσπαση.
Αν η διάσπαση είχε επικυρωθεί και προχωρούσε, θα αποτελούσε τη μεγαλύτερη αναμόρφωση στον λογιστικό τομέα από την κατάρρευση του Arthur Andersen, του ελεγκτικού οίκου που κατέρρευσε με το σκάνδαλο της Enron και του οποίου η πτώση μείωσε τους Big Five σε Big Four.
Το διαχωρισμό του σκέλους ελέγχου από το σκέλος της συμβουλευτικής έχει ζητήσει το 2020 από τις τέσσερις μεγάλες ελεγκτικοαπολογιστικές εταιρείες, η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου, το Συμβούλιο Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, από τις τέσσερις μεγάλες εταιρείες, δίνοντας τους προθεσμίας ως τον Ιούνιο του 2024.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης