Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ρωσία θωρακίζεται: Εγκαθιστά πανοπλίες «Slat Cages» πάνω από τα θανατηφόρα φλογοβόλα TOS-1A - Καμία πιθανότητα για τους Ουκρανούς

Η Ρωσία θωρακίζεται: Εγκαθιστά πανοπλίες «Slat Cages» πάνω από τα θανατηφόρα φλογοβόλα TOS-1A - Καμία πιθανότητα για τους Ουκρανούς
Εκτοξεύουν πυραύλους με θερμοβαρικές κεφαλές ή εκρηκτικές κεφαλές καυσίμου-αέρα που απορροφούν το οξυγόνο του περιβάλλοντος για να παράγουν μια έκρηξη υψηλής θερμοκρασίας
Σχετικά Άρθρα

Με την ανάπτυξη του θανατηφόρου ρωσικού TOS-1A «Solntsepek» στις πρώτες γραμμές όπου μαίνονται άγριες μάχες, η Μόσχα φέρεται να έχει εγκαταστήσει «κλουβιά αντιμετώπισης» ή στα αγγλικά Slat Cages, πάνω από αυτά τα συστήματα φλογοβόλων για να ελαχιστοποιήσει τον αντίκτυπο μιας πιθανής εχθρικής επίθεσης.
Στις 8 Απριλίου, εικόνες που δείχνουν τις εν λόγω προστατευτικές δομές εγκατεστημένες στο TOS-1A άρχισαν να εμφανίζονται στο διαδίκτυο.
Ο Ρομπ Λι, ανώτερος συνεργάτης στο Ινστιτούτο Ερευνών Εξωτερικής Πολιτικής, ανέβασε στο Twitter μια φωτογραφία του συστήματος λέγοντας:
«Ακόμα και τα ρωσικά TOS-1A Thermobaric MLRS τοποθετούν ασπίδες οροφής».
Με αυτόν τον τρόπο, οι εχθροί δεν μπορούν να ξεφύγουν από τον αντίκτυπο των ρουκετών που εκτοξεύονται από αυτό το σύστημα ακόμη και σε χαρακώματα, καθιστώντας το ένα από τα πιο τρομακτικά ρωσικά οπλικά συστήματα στο πεδίο της μάχης.
Από την αρχή της ρωσικής επίθεσης, αυτά τα συστήματα έχουν χρησιμοποιηθεί για να βομβαρδίσουν τις ουκρανικές θέσεις με καταστροφικές επιπτώσεις.
Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις επιτέθηκαν στις ουκρανικές θέσεις με θερμοβαρικές οβίδες των 220 χλστ.
Οι βόμβες κενού, γνωστές ως θερμοβαρικά όπλα, είναι πυρομαχικά δύο σταδίων που προκαλούν τεράστιες εκρήξεις.

Θανατηφόρος συνδυασμός για τους Ουκρανούς... 

Ένας αμυντικός εμπειρογνώμονας από τις ΗΠΑ, ο  David Hambling δήλωσε πρόσφατα ότι η ταχύτερη μέθοδος εξουδετέρωσης αυτού του οπλικού συστήματος είναι να τα εντοπίσετε αμέσως και να καταστρέψετε τους εκτοξευτές προτού προλάβουν να πυροβολήσουν.
Ο David Hambling τόνισε πόσο ζωτικής σημασίας ήταν αυτά τα MLRS για τον ρωσικό στρατό, εκτός από τις ανησυχίες του για τη μαζική ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν στην υποδομή της Ουκρανίας.
Σύμφωνα με την οργάνωση Oryxspioenkop OSINT, η Ουκρανία κατέστρεψε ένα και κατέσχεσε τέσσερα από τη σειρά MLRS.
Είναι κατανοητό γιατί η Ουκρανία επιθυμεί να τα βάλει στο στόχαστρο, δεδομένων των θανατηφόρων επιπτώσεων αυτών των όπλων, που εκτοξεύουν πυραύλους με θερμοβαρικές κεφαλές ή εκρηκτικές κεφαλές καυσίμου-αέρα που απορροφούν το οξυγόνο του περιβάλλοντος για να παράγουν μια έκρηξη υψηλής θερμοκρασίας.
maxresdefault_1.jpg

Από την πλευρά της, η Ρωσία πιθανότατα γνωρίζει ότι οι Ουκρανοί θα προσπαθούσαν να ανατινάξουν αυτό το σύστημα για να αποτρέψουν καταστροφικές επιθέσεις στις δικές τους θέσεις. Αυτό εξηγεί γιατί τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποίησαν τις συγκεκριμένες πανοπλίες στο MLRS.
Τα κλουβιά Cope, που ονομάζονται επίσης slat armor, bar armor, cage armor και stand-off armor, είναι μια μοναδική άμυνα που χρησιμοποιείται σε βαρέα στρατιωτικά οχήματα για να μειώσει τη ζημιά που προκαλείται από τα ισχυρά εκρηκτικά αντιαρματικά όπλα (HEAT).
Οι πρώτοι κλωβοί αντιμετώπισης εντοπίστηκαν σε ρωσικά άρματα μάχης T-80 που βάδιζαν στην Κριμαία τον Νοέμβριο του 2021.
Εκείνη την εποχή, ένα viral βίντεο του TikTok έδειχνε ένα τανκ T-80 της Σοβιετικής εποχής να τρέχει μέσα στη λάσπη με τον πυργίσκο του καλυμμένο με κάτι που έμοιαζε με περίεργο οροφή από μεταλλικό πηχάκι.
Ένας συνταξιούχος υποστράτηγος Patrick Donako, πρώην επικεφαλής του Κέντρου Αριστείας Ελιγμών του Στρατού στο Φορτ Μπένινγκ της Τζόρτζια, είπε στους EurAsian Times:
«Η χρήση τεθωρακισμένων τεθωρακισμένων υπάρχει τουλάχιστον από τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο. Έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό ενάντια στις κεφαλές υψηλού εκρηκτικού αντιαρματικού (HEAT) είτε σκίζοντας την κεφαλή είτε εξαναγκάζοντας την έγκαιρη έκρηξη και τον πρώιμο σχηματισμό του λιωμένου πίδακα που χρησιμοποιείται για τη διείσδυση στο θωρακισμένο όχημα. Αυτές οι κεφαλές είναι γνωστές ως «σχηματισμένα φορτία». Είδαμε πρόσφατη χρήση αυτών των συστημάτων θωράκισης slat με τα RPG Cages που τοποθετήθηκαν στα Strykers στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. Η χρήση κεφαλών διπλής σειράς σε σύγχρονους αντιαρματικούς πυραύλους είναι ένας τρόπος για να διεισδύσουμε σε αυτά τα συστήματα θωράκισης και ακόμη και στην «αντιδραστική» θωράκιση που εκρήγνυται κατά την επαφή για να διαλύσει το λιωμένο πίδακα.
Το Javelin είναι ένα τέτοιο σύστημα».
original.jpg

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης