Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγκλονιστικός ισχυρισμός: «Σε μόλις 7 χρόνια θα είμαστε αθάνατοι», προβλέπει πρώην μηχανικός της Google

Συγκλονιστικός ισχυρισμός: «Σε μόλις 7 χρόνια θα είμαστε αθάνατοι», προβλέπει πρώην μηχανικός της Google
«Αθανασία σε μόλις 7 χρόνια», προβλέπει ο πρώην μηχανικός της Google...
Ο Ray Kurzweil, ο άνθρωπος πίσω από μερικές από τις πιο ακριβείς προβλέψεις της εποχής μας, έχει προβεί σε έναν συγκλονιστικό ισχυρισμό: «Οι άνθρωποι θα πετύχουν την αθανασία μέχρι το 2030!».
Ειδικότερα, σε πρόσφατη σειρά στο YouTube, ο πρώην μηχανικός της Google μίλησε για τις απίστευτες εξελίξεις στην τεχνολογία που θα οδηγήσουν στην αιώνια ζωή.
Εξήγησε επίσης πώς θα το πετύχουμε αυτό στο εγγύς μέλλον με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και της νανοτεχνολογίας.
Οραματίζεται νανορομπότ να διατρέχουν τις φλέβες μας, να καταπολεμούν τις ασθένειες και να επισκευάζουν το σώμα μας σε κυτταρικό επίπεδο.
Αυτή η εκπληκτική εξέλιξη όχι μόνο θα παρατείνει τη ζωή και θα αντιστρέψει τη γήρανση, αλλά θα μας χαρίσει τελικά την αθανασία…
Ο Ray Kurzweil, ο οποίος ήταν επιστήμονας υπολογιστών στην Google, φημίζεται για την ακρίβεια των προβλέψεών του.
Μάλιστα έχει εντυπωσιακό ιστορικό: είχε προβλέψει ότι οι καταναλωτές θα σχεδιάζουν τα ρούχα τους από οικιακούς υπολογιστές μέχρι το 1999 και πως ο καλύτερος σκακιστής του κόσμου θα χάσει από έναν υπολογιστή μέχρι το 2000.
Επίσης, είχε προβλέψει την ευρεία χρήση φορητών υπολογιστών σε διάφορα σχήματα και μεγέθη έως το 2009.
Οι ρηξικέλευθες προβλέψεις του εμπνέουν σταθερά τους ανθρώπους να ξεπεράσουν τα όρια του δυνατού.
Ο Ray Kurzweil έχει μέχρι στιγμής κάνει 147 προβλέψεις με ακρίβεια 86% και έχει τον κόσμο να ανυπομονεί για τις νέες του, με πολλή προσμονή.
Σημειώνεται πως για την αξιοσημείωτη συνεισφορά και τη διορατικότητά του, ο οραματιστής τιμήθηκε με το Εθνικό Μετάλλιο Τεχνολογίας το 1999.
Επίσης, το 2022 εισήχθη στο National Inventors Hall of Fame.
2_qIw9vjG-thumbnail_webp-600x300.png
Τεχνητή νοημοσύνη

Ο διάσημος μελλοντολόγος προβλέπει ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα ξεπεράσει την ανθρώπινη νοημοσύνη και θα περάσει το τεστ Turing έως το 2029.
Και ότι μέχρι το 2045, οι άνθρωποι θα συγχωνευθούν με την τεχνητή νοημοσύνη που δημιουργήσαμε, ένα φαινόμενο που αποκαλεί «The Singularity».
Μάλιστα, εκτιμά ότι αυτό θα ενισχύσει εκθετικά τη νοημοσύνη μας, δημιουργώντας απαράμιλλες ευκαιρίες για καινοτομία και πρόοδο.
Αυτές οι εκπληκτικές προβλέψεις, που παρουσιάστηκαν αρχικά στο βιβλίο του Ray Kurzweil «The Singularity Is Near» το 2005, επανεμφανίστηκαν πρόσφατα σε μια σειρά δύο μερών στο YouTube από τον τεχνολογικό vlogger Adagio.
Καθώς διαδίδονται τα νέα για αυτήν την επικείμενη αθανασία, ο κόσμος δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί αν είμαστε έτοιμοι για μια τέτοια μνημειώδη αλλαγή.
Εάν η τελευταία πρόβλεψη του Kurzwell ισχύει, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα ηθικά, κοινωνικά και οικονομικά ερωτήματα που προκύπτουν από έναν αθάνατο πληθυσμό.
Πώς θα αντιμετώπιζε η κοινωνία ζητήματα υπερπληθυσμού, κατανομής πόρων και παγκόσμιας φτώχειας σε έναν κόσμο όπου ο θάνατος δεν είναι πλέον αναπόφευκτος;
Επιπλέον, πώς θα διαμόρφωνε τις σχέσεις και τις προσωπικές μας φιλοδοξίες η υπόσχεση της αιώνιας ζωής;
Οι επιπτώσεις είναι τεράστιες και πολύπλοκες.
3_CG5MQYT-thumbnail_webp-600x300.png
Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Ray Kurzweil, ο ρυθμός ανάπτυξης της τεχνητής νοημοσύνης θα αυξηθεί εκθετικά στο μέλλον.
Μάλιστα, με τις τεχνολογικές εξελίξεις που βλέπουμε αυτή τη στιγμή γύρω του, είναι πολύ πιθανό το όραμά του να δει το φως της πραγματικότητας.
Αλλά το μεγαλύτερο ερώτημα εδώ είναι αν εμείς, ως φυλή, είμαστε έτοιμοι να αγκαλιάσουμε την αθανασία μέχρι το 2030.
Έχουμε, όμως, πραγματικά σκεφτεί τις συνέπειες ενός τόσο ασυνήθιστου άλματος στην τεχνολογία;
Είμαστε προετοιμασμένοι για έναν κόσμο χωρίς θάνατο;
Τι σημαίνει αυτό για τις σχέσεις μας, την καριέρα μας και το μέλλον μας ως είδος;
Καθώς αναμένουμε την πιθανή αυγή της αθανασίας, είναι σημαντικό να συμμετάσχουμε σε ανοιχτές συζητήσεις σχετικά με τις συνέπειές της.
Αυτό το αξιοσημείωτο μέλλον, που κάποτε θεωρείτο ότι ήταν το υλικό της επιστημονικής φαντασίας, μπορεί σύντομα να γίνει η πραγματικότητά μας και αξίζει να το σκεφτούμε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης