Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Αίγυπτος θα έστελνε μυστικά 40.000 ρουκέτες στη Ρωσία - Οδηγίες Sisi να μην το μάθει η Δύση

Η Αίγυπτος θα έστελνε μυστικά 40.000 ρουκέτες στη Ρωσία - Οδηγίες Sisi να μην το μάθει η Δύση
Η αποστολή θα προέβλεπε οβίδες, ρουκέτες και μπαρούτι
Τη μυστική αποστολή 40.000 ρουκετών και οβίδων επρόκειτο να στείλει στη Ρωσία η Αίγυπτος όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η αμερικανική εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη τα απόρρητα έγγραφα του αμερικανικού στρατού και των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο πρόεδρος της Αιγύπτου Abdel Fatah El-Sisi και κορυφαίοι Αιγύπτιοι αξιωματούχοι είχαν εκπονήσει ένα σχέδιο για την παραγωγή και την αποστολή ρουκετών, οβίδων αλλά και μπαρουτιού στη Ρωσία.
Μάλιστα ο Αιγύπτιος πρόεδρος είχε ζητήσει η επιχείρηση να εκτελεστεί υπό καθεστώς άκρας μυστικότητας, έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα με τη Δύση, δεδομένου ότι η Αίγυπτος είναι μια από τις πλέον στενές συμμάχους των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή.
Στο πλαίσιο αυτό αναφέρεται πως ακόμα και οι εργάτες στα διάφορα εργοστάσια παραγωγής θα ενημερώνονταν ότι ο οπλισμός προορίζεται για τον αιγυπτιακό στρατό.

Πολιτική μη εμπλοκής

Κληθείς να σχολιάσει αυτές τις αποκαλύψεις ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Αιγύπτου, Ahmed Abu Zeid υποστήριξε ότι η θέση της Αιγύπτου από την αρχή της σύγκρουσης στην Ουκρανία είναι αυτή της μη εμπλοκής και η πολιτική των ίσων αποστάσεων και με τις δύο πλευρές.
Επιπλέον επιβεβαίωσε την υποστήριξη της Αιγύπτου στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ και στο Διεθνές Δίκαιο.
«Συνεχίζουμε να προτρέπουμε και τα δύο μέρη να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να καταλήξουν σε μια πολιτική λύση μέσω διαπραγματεύσεων» υπογράμμισε ο Abu Zeid.

Δεν γνωρίζουμε κάτι τέτοιο

Από την πλευρά του Αμερικάνος αξιωματούχος, ερωτηθείς για τα σχέδια αυτά της Αιγύπτου, όπως τουλάχιστον περιγράφονται στο δημοσίευμα, είπε πως οι ΗΠΑ δεν γνωρίζουν τίποτα σχετικό.
«Δεν γνωρίζουμε καμία εκτέλεση ενός τέτοιου σχεδίου.
Δεν το είδαμε να συμβαίνει» επισημαίνει ο Αμερικάνος αξιωματούχος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης