Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καμία πρωτοβουλία για εκεχειρία το Πάσχα λέει η Ρωσία – Δεν μπορεί να μεσολαβήσει η Γαλλία

Καμία πρωτοβουλία για εκεχειρία το Πάσχα λέει η Ρωσία – Δεν μπορεί να μεσολαβήσει η Γαλλία
Δεν αποκλείουμε οι ΗΠΑ να παρακολουθούν τους συμμάχους τους υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Σχετικά Άρθρα
Δεν έχει υπάρξει καμία πρωτοβουλία για εκεχειρία κατά την περίοδο των εορτών του Πάσχα υποστήριξε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Dmitry Peskov, ο οποίος υπενθύμισε πως και παλιότερα η Ρωσία είχε προχωρήσει σε αντίστοιχες κινήσεις χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποιο αντίκρισμα.
«Κανείς δεν πρότεινε την ιδέα μιας εκεχειρίας το Πάσχα» υποστήριξε ο Peskov, επισημαίνοντας πως μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει πρωτοβουλίες προς αυτήν την κατεύθυνση.
«Μην ξεχνάμε ότι η Ρωσία έχει ήδη αναλάβει πρωτοβουλίες για εκεχειρία, οι οποίες ωστόσο συγκρούστηκαν με την απροθυμία από το Κίεβο» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Δεν μπορεί να μεσολαβήσει η Γαλλία

Η Γαλλία δύσκολα μπορεί να διεκδικήσει το ρόλο του μεσολαβητή μεταξύ Μόσχας και Κιέβου διότι πολύ απλά εμπλέκεται άμεσα και έμμεσα στη σύγκρουση, όντας στο πλευρό της Ουκρανίας τόνισε ο Peskov.
«Το Παρίσι παίρνει στην πραγματικότητα το μέρος ενός από τους συμμετέχοντες στη σύγκρουση.
Το Παρίσι εμπλέκεται έμμεσα και άμεσα σε αυτή τη σύγκρουση στο πλευρό της Ουκρανίας» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Δεν αποκλείουμε παρακολουθήσεις

Ερωτηθείς για τα περί παρακολούθησης Ευρωπαίων ηγετών, ανάμεσα τους και ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky από τις ΗΠΑ, ο Peskov υποστήριξε ότι η Ρωσία δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα.
«Δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Πράγματι, οι διαρροές είναι αρκετά ενδιαφέρουσες, όλες έχουν μελετηθεί, αναλυθεί και συζητηθεί ευρέως» επισήμανε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης