Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δυσοίωνα μηνύματα για τις αμερικανικές τράπεζες μετά την κρίση - Πλήγμα στην κερδοφορία

Δυσοίωνα μηνύματα για τις αμερικανικές τράπεζες μετά την κρίση - Πλήγμα στην κερδοφορία
Ο τραπεζικός δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 14% από την αρχή του έτους
Σχετικά Άρθρα
Xαμηλότερα τριμηνιαία κέρδη είναι πιθανό να ανακοινώσουν οι τράπεζες της Wall Street και να αντιμετωπίσουν δυσοίωνες προοπτικές για το υπόλοιπο του έτους, καθώς η περιφερειακή τραπεζική κρίση του περασμένου μήνα και η επιβράδυνση της οικονομίας αναμένεται να πλήξουν την κερδοφορία.
Τα κέρδη ανά μετοχή για τις έξι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες αναμένεται να είναι μειωμένα κατά περίπου 10% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Refinitiv I/B/E/S, όπως μεταδίδει το Reuters.
Οι τράπεζες αρχίζουν να ανακοινώνουν αποτελέσματα στις 14 Απριλίου.
Η πρόσβαση σε φτηνές καταθέσεις, οι οποίες διογκώθηκαν για τις μεγαλύτερες τράπεζες καθώς οι αποταμιευτές έφυγαν από τους μικρότερους δανειστές στον απόηχο της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank τον περασμένο μήνα, πιθανόν να ενίσχυσε τα καθαρά έσοδα από τόκους για τις μεγαλύτερες τράπεζες, ανέφεραν οι αναλυτές.

JPMorgan

Η JPMorgan Chase, η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, είναι πιθανό να βγει μπροστά από το πακέτο, καθώς το καθαρό περιθώριο επιτοκίου της - οι τόκοι που κερδίζει από τα δάνεια έναντι των τόκων που καταβάλλει στους καταθέτες - ήταν υψηλότερο από μερικούς από τους ομολόγους της, ανέφεραν οι αναλυτές.
Η τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 30% στα κέρδη ανά μετοχή, ενισχυμένη από την αύξηση σχεδόν 36% στα καθαρά έσοδα από τόκους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Refinitiv I/B/E/S και τους υπολογισμούς του Reuters.
Ωστόσο, οι αυστηρότερες χρηματοπιστωτικές συνθήκες και η επιβράδυνση της οικονομίας σημαίνουν ότι οι τράπεζες αντιμετωπίζουν την προοπτική της χλιαρής αύξησης των δανείων και της ξινίλας των πιστώσεων, αναγκάζοντάς τες να προσθέσουν προβλέψεις για πιθανές ζημίες.
"Αναμένουμε μια δύσκολη περίοδο κερδών για τις τράπεζες", δήλωσε ο David Chiaverini, τραπεζικός αναλυτής της Wedbush Securities, σε σημείωμά του.
Τόνισε ότι οι διοικήσεις των τραπεζών θα γίνουν πιο αμυντικές, εφαρμόζοντας μέτρα ρευστότητας που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καθοδικές αναθεωρήσεις των καθαρών εσόδων από τόκους.

Goldman Sachs, Morgan Stanley

Τα κέρδη είναι επίσης πιθανό να πληγούν από άλλη μια περίοδο «ξηρασίας» για τις συναλλαγές και τη δραστηριότητα των κεφαλαιαγορών, ενώ ορισμένοι αναλυτές προβλέπουν επιβράδυνση και στα έσοδα από τις συναλλαγές. Αυτές οι τάσεις θα πλήξουν ιδιαίτερα τις ισχυρές δυνάμεις της επενδυτικής τραπεζικής, όπως η Goldman Sachs και η Morgan Stanley.
Τα έσοδα από εμπορικές συναλλαγές, θα μπορούσαν να υποφέρουν από τις χαμηλότερες συναλλαγές μετοχών το πρώτο τρίμηνο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, που αντισταθμίζονται εν μέρει από τη δύναμη στον τομέα των σταθερών εσόδων, των νομισμάτων και των εμπορευμάτων (FICC), ανέφεραν οι αναλυτές.
Τα κέρδη ανά μετοχή της Goldman θα μπορούσαν να μειωθούν κατά ένα πέμπτο, πληγούμενα από τις δυσχέρειες της επενδυτικής τραπεζικής, μετά τη μεγαλύτερη του αναμενόμενου πτώση των κερδών του τέταρτου τριμήνου κατά 69%, που επλήγη από τα έσοδα της διαχείρισης πλούτου και τις απώλειες των καταναλωτικών επιχειρήσεων.
Ο τραπεζικός δείκτης S&P 500 σημειώνει πτώση 14% από την αρχή του έτους.
bank1_1.JPG

Οι εκτιμήσεις της Refinitiv για τα κέρδη ανά μετοχή

Q1 estimate        Q1 2022

JPMorgan $3.42 $2.63
Goldman Sachs $8.6 $10.76
Wells Fargo $1.13 $0.88
Citigroup $1.70 $2.02
Bank of America $0.84 $0.8
Morgan Stanley $1.75 $2.02

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης