Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ήπια ανοδικά οι αγορές της Ασίας - Αργία λόγω Πάσχα σε Χονγκ Κονγκ, Ευρώπη

Ήπια ανοδικά οι αγορές της Ασίας - Αργία λόγω Πάσχα σε Χονγκ Κονγκ, Ευρώπη
Οι αγορές της Αυστραλίας, του Χονγκ Κονγκ και της Ευρώπης είναι κλειστές για το Πάσχα των Καθολικών
Σχετικά Άρθρα
Ήπια άνοδο σημείωσαν οι αγορές της Ασίας, ενώ το δολάριο ξεκίνησε την εβδομάδα με κέρδη, αφού τα στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ έδειξαν ότι η αγορά εργασίας παραμένει ισχυρή, ενισχύοντας τις προσδοκίες ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα αυξήσει και πάλι τα επιτόκια στη συνεδρίασή της τον επόμενο μήνα.
Ο ευρύτερος δείκτης MSCI για τις μετοχές της Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας σημείωσε άνοδο 0,12%, ενώ ο ιαπωνικός Nikkei κέρδισε 0,5%.
Οι αγορές της Αυστραλίας, του Χονγκ Κονγκ και της Ευρώπης είναι κλειστές για το Πάσχα των Καθολικών.
Τα futures για τον S&P 500 υποχώρησαν κατά 0,02%, ενώ ο ευαίσθητος στα επιτόκια Nasdaq ήταν έτοιμος για χαμηλότερο άνοιγμα με τα futures του Nasdaq 100 να υποχωρούν κατά 0,25%.

Ένταση Κίνας - Ταϊβάν

Οι κινεζικές μετοχές υποχώρησαν τη Δευτέρα, με τον δείκτη των blue chip CSI300 να σημειώνει πτώση κατά 0,32%, ενώ ο δείκτης Shanghai Composite υποχώρησε κατά 0,16% εν μέσω της αύξησης των γεωπολιτικών εντάσεων γύρω από το στενό της Ταϊβάν.
Η Κίνα ανακοίνωσε τριήμερα γυμνάσια το Σάββατο, αφού η πρόεδρος της Ταϊβάν Τσάι Ινγκ-γουέν επέστρεψε στην Ταϊπέι μετά από συνάντηση που είχε στο Λος Άντζελες με τον πρόεδρο της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι.
Ο στρατός της Κίνας πραγματοποίησε ασκήσεις εναέριου και ναυτικού αποκλεισμού γύρω από την Ταϊβάν τη Δευτέρα, με ένα κινεζικό αεροπλανοφόρο να συμμετέχει σε περιπολίες μάχης, καθώς η Ταϊπέι ανέφερε άλλη μια αύξηση πολεμικών αεροσκαφών κοντά στο νησί.

Προς νέα αύξηση 25 μονάδων βάσης από τη Fed

Στο μέτωπο των μακροοικονομικών, τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Εργασίας την Παρασκευή έδειξαν ότι οι μισθοδοσίες εκτός του αγροτικού τομέα αυξήθηκαν κατά 236.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, λίγο πιο κάτω από τις 239.000 που ανέμεναν οι οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Reuters.
η ετήσια αύξηση των μισθών επιβραδύνθηκε αλλά παρέμεινε πολύ υψηλή ώστε να συνάδει με τον στόχο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για πληθωρισμό 2%.
"Οι επενδυτές αναμένουν ότι οι χρεοκοπίες των τραπεζών στις ΗΠΑ τον περασμένο μήνα θα αναγκάσουν τη Fed να μειώσει τα επιτόκια, αλλά οι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι ο υψηλός πληθωρισμός θα καταστήσει απίθανη τη χαλάρωση της πολιτικής της Fed φέτος".
Οι αγορές αποτιμούν τώρα μια πιθανότητα 66% να αυξήσει η Fed τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης στη συνεδρίασή της 2-3 Μαΐου, από 49,2% την Πέμπτη πριν από τα στοιχεία, σύμφωνα με το εργαλείο FedWatch της CME.
Η προσοχή των επενδυτών θα στραφεί τώρα στην έκθεση για τον πληθωρισμό που αναμένεται την Τετάρτη και η οποία θα διαμορφώσει την πορεία που θα ακολουθήσει η Fed στη μάχη της κατά των τιμών.
Τα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της κεντρικής τράπεζας τον Μάρτιο είναι επίσης προγραμματισμένο να ανακοινωθούν την Τετάρτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης