Τελευταία Νέα
Διεθνή

Prigozhin (Wagner): Έως 400.000 Ουκρανοί στρατιώτες θα συμμετάσχουν στην αντεπίθεση από τη Zaporizhia - Σε ετοιμότητα η Ρωσία

Prigozhin (Wagner): Έως 400.000 Ουκρανοί στρατιώτες θα συμμετάσχουν στην αντεπίθεση από τη Zaporizhia  - Σε ετοιμότητα η Ρωσία
Τον Απρίλιο, οι New York Times, επικαλούμενοι μυστικά έγγραφα των ΗΠΑ για την Ουκρανία που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο , ισχυρίστηκαν ότι οι αρχές του Κιέβου έπρεπε να μεταφέρουν ελίτ στρατεύματα κοντά στο Bakhmut , από το οποίο θα ξεκινήσουν αντεπίθεση
Το Κίεβο έχει προβλέψει περίπου διακόσιες χιλιάδες στρατιώτες  για την αντεπίθεση που σχεδιάζει, δήλωσε ο Yevgeny Prigozhin, ιδρυτής του Ομίλου Wagner, σε συνάντηση της ομάδας Cyber Front Z, η οποία αναρτήθηκε στο κανάλι Telegram την Κυριακή 9 Απριλίου 2023.
«Έχουν συγκεντρώσει περίπου 200 έως και 400 χιλιάδες προσωπικό ανάλογα με τις πηγές, αυτό δεν μπορεί να υποτιμηθεί», είπε.
Νωρίτερα τον Απρίλιο, οι New York Times, επικαλούμενοι μυστικά έγγραφα των ΗΠΑ για την Ουκρανία που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο , ισχυρίστηκαν ότι οι αρχές του Κιέβου έπρεπε να μεταφέρουν ελίτ στρατεύματα κοντά στο Bakhmut, για να ξεκινήσουν αντεπίθεση.
Όπως ανέφερε το Reuters νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, το Κίεβο έχει εκπαιδεύσει οκτώ ταξιαρχίες.
Ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Oleksiy Reznikov, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Wyborcza, δήλωσε ότι η αντεπίθεση θα μπορούσε να ξεκινήσει με τη βελίτωση των συνθηκών στο έδαφος που είναι ακόμη λασπώδες.
Το Κίεβο και οι δυτικοί στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες και πολιτικοί έχουν επισημάνει επανειλημμένα την περιοχή Zaporozhye ως μία από τις περιοχές στόχους προκειμένου η Ουκρανία να φτάσει στην ακτή της Αζοφικής Θάλασσας για να κόψει για τη Ρωσία τον χερσαίο διάδρομο προς την Κριμαία.
Η Ρωσία επισημαίνει ότι τα στρατεύματα στην περιοχή έχουν προετοιμαστεί για οποιαδήποτε ενέργεια από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας .

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης