Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νότια Αφρική: Άφησαν ιερέα άταφο 579 ημέρες για να... αναστηθεί και θύμωσαν!

Νότια Αφρική: Άφησαν ιερέα άταφο 579 ημέρες για να... αναστηθεί και θύμωσαν!
Δικαστήριο επέβαλε την κηδεία...

Την ανάσταση του... πάστορα περίμεναν σχεδόν δυο χρόνια οικογένεια και οπαδοί του και τον άφησαν άταφο!
Το αδιανόητο γεγονός συνέβη στην πόλη Γκαουτένγκ βόρεια του Γιοχάνεσμπουργκ,  όταν ο πάστορας Siva Moodley, ιδρυτής του Miracle Centre πέθανε από ασθένεια στο νοσοκομείο της πόλης, σε ηλικία 53 ετών, στις 15 Αυγούστου του 2021!
Όμως η οικογένεια αντί να τον κηδέψει, άφησε την σορό του σε ψυγείο του νεκροτομείου, όπου το επισκέπτονταν για μήνες κάνοντας προσευχές και τρισάγια για να… επανέλθει στη ζωή.
19,5 μήνες το γεγονός δεν είχε επιτευχθεί,  εκείνοι είχαν ήδη κουραστεί να… πηγαινοέρχονται, οπότε οι επισκέψεις είχαν σταματήσει, όμως αρνούνταν να δώσουν τη συγκατάθεσή τους να ταφεί ο πάστορας ή να αποτεφρωθεί η σορός του.

Επέμβαση των δικαστικών αρχών

Έτσι επενέβησαν οι δικαστικές αρχές.
Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο αγανακτισμένος… τελετάρχης του γραφείου τελετών Martin du Toit ο οποίος προσέφυγε στη δικαιοσύνη και η απόφαση ήταν καταδικαστική της… επιθυμίας της οικογένειας και τελεσίδικη: ο πάστορας έπρεπε να ταφεί για υγειονομικούς λόγους.
Η κηδεία του έγινε τελικά στις 16 Μαρτίου χωρίς την παρουσία για το στερνό αντίο ούτε της χήρας του Moodley, Jessie, η οποία οδυρόταν κατά της απόφασης γιατί είχε δει στον ύπνο της και σε… όραμα ότι ο εκλιπών σύζυγός της θα αναστηθεί, ούτε των δύο παιδιών του, ούτε και πολλών οπαδών του.

Το δικαστήριο κάνει λάθος

Είπαν στην εφημερίδα ότι το νεκροτομείο έκανε ένα κολοσσιαίο λάθος, παρά τη θέλησή τους, και δεν μετάνιωσαν που δεν ήταν παρόντες στην κηδεία του.

Ωστόσο, οι άνθρωποι επέκριναν την επιλογή τους.
Κάποιοι τους χαρακτήρισαν αφελείς, ενώ άλλοι είπαν ότι θα το μετανιώσουν, ειδικά τα παιδιά.
Σύμφωνα με το News24, ο επονομαζόμενος πάστορας ήταν πολύ γνωστός στην ευρύτερη περιοχή της Νότιας Αφρικής, ως ψευτοπροφήτης, παρότι ισχυριζόταν ότι έκανε… θαύματα, όπως ότι ανασταίνει νεκρούς, και κάνει τυφλούς να… βλέπουν!
Στον ιστότοπό του Siva Moodle Ministries, ο Moodley φέρεται να ανέστησε δύο ανθρώπους από τους νεκρούς, έναν νεαρό άνδρα ονόματι Caid Bailey το 2003 και ένα μικρό παιδί το 2013.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης