Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο «πόλεμος των chips»: Η Huawei αντεπιτίθεται στις ΗΠΑ μέσω Σαουδικής Αραβίας – Στο Ριάντ το νέο περιφερειακό κέντρο

Ο «πόλεμος των chips»: Η Huawei αντεπιτίθεται στις ΗΠΑ μέσω Σαουδικής Αραβίας – Στο Ριάντ το νέο περιφερειακό κέντρο
Αυξάνονται οι διπλωματικοί και επιχειρηματικοί δεσμοί της Σαουδικής Αραβίας με την Κίνα
Η Huawei Technologies Co. θέλει να κάνει το Ριάντ την έδρα της για τη Μέση Ανατολή, εν μέσω της προσπάθειας από την κυβέρνηση της Σαουδικής Αραβίας να τοποθετηθεί ως περιφερειακός επιχειρηματικός κόμβος και ενώ αυξάνονται οι διπλωματικοί και επιχειρηματικοί δεσμοί με την Κίνα, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg σε δημοσίευμά του την Κυριακή 9 Απριλίου 2023.
Η κινεζική εταιρεία, η οποία έχει ήδη γραφεία στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας και σε άλλες πόλεις της Μέσης Ανατολής, βρίσκεται σε συνομιλίες με τις αρχές του Ριάντ για την αναβάθμιση της παρουσίας της στη χώρα, δήλωσαν ανώνυμες πηγές,
Η Huawei δεν έχει λάβει ακόμη οριστική απόφαση, δήλωσαν οι ίδιες πηγές.
Η εταιρεία έχει επί του παρόντος κεντρικά γραφεία για την περιοχή στο Ντουμπάι και το Μπαχρέιν.
Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του 2024 οι κυβερνητικές οντότητες θα περιορίζονται στο να συνεργάζονται με ξένες επιχειρήσεις που δεν έχουν περιφερειακή έδρα στη χώρα, καθώς επιδιώκει να περιορίσει τη διαρροή από την οικονομία της και να προσελκύσει ξένες επενδύσεις.
Η Huawei έχει ενισχύσει την παρουσία της στη Σαουδική Αραβία, ακόμη και όταν οι ΗΠΑ πίεζαν τους συμμάχους τους να αποφύγουν την κινεζική εταιρεία τεχνολογίας.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι περίπου 80 εταιρείες είχαν υποβάλει αίτηση για άδεια μεταφοράς της έδρας τους στο Ριάντ στα τέλη του περασμένου έτους.
Οι δεσμοί μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Κίνας έχουν προχωρήσει.
Μετά την επίσκεψη του Κινέζου προέδρου Xi Jinping στο Ριάντ πέρυσι, οι δύο χώρες υπέγραψαν συμφωνίες αξίας 50 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης