Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ποιο είναι το πιο επικερδές φάρμακο μετά τα εμβόλια Covid, όπου οι μεγιστάνες επενδύουν δισεκατομμύρια ήδη

Ποιο είναι το πιο επικερδές φάρμακο μετά τα εμβόλια Covid, όπου οι μεγιστάνες επενδύουν δισεκατομμύρια ήδη
Τα «κεφάλια» της Silicone Valley αγωνίζονται να νικήσουν τον θάνατο γιατί έχουν τόσα χρήματα συγκεντρώσει που δεν ξοδεύονται σε μια τυπική ζωή!  - Έτσι, θέλουν να την επιμηκύνουν.
Τα πρώτα αντιγηραντικά χάπια που μπορούν να βοηθήσουν ένα άτομο να αντιστρέψει τις επιπτώσεις της γήρανσης, θα είναι στα ράφια ως το 2028, προβλέπει ο ειδικός Andrew Steele, συγγραφέας του βιβλίου «Ageless: The new science of getting older without getting older» στην Daily Mail.
Το κίνητρο ισχυρό: Τα «κεφάλια» της Silicone Valley αγωνίζονται να νικήσουν τον θάνατο γιατί έχουν τόσα χρήματα συγκεντρώσει που δεν ξοδεύονται σε μια τυπική ζωή!
Έτσι, θέλουν να την επιμηκύνουν.

Το 37χρονο αφεντικό του ChatGPT, Sam Altman, επένδυσε προ μηνών 180 εκατομμύρια δολάρια στην εταιρεία startup βιοτεχνολογίας Retro BioScience για έρευνα κατά της γήρανσης.
Ο Jeff Bezos επένδυσε 3 δισεκατομμύρια δολάρια σε start-up κατά της γήρανσης Altos Labs.
Ο συνιδρυτής του PayPal, Peter Thiel, επένδυσε στο Ίδρυμα Methuselah, το οποίο έχει στόχο να κάνει τα 90 τα νέα 50.
Τι σημαίνει πρακτικά αυτό, που για τους… έξυπνους επενδυτές, είναι μια τεράστια επιχειρηματική ευκαιρία, επειδή η πιθανή αγορά είναι κάθε ζωντανός άνθρωπος και σύμφωνα με τον Steele, «είναι η μεγαλύτερη επανάσταση στην ιατρική από την ανακάλυψη των αντιβιοτικών, και η μεγαλύτερη πρόκληση», επιχειρηματικά.

«Η γήρανση είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική πρόκληση όλων των εποχών».

Ενώ η γήρανση δεν σκοτώνει άμεσα τους ανθρώπους, οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν από πολλές θανατηφόρες ασθένειες όπως το Αλτσχάιμερ, οι καρδιακές παθήσεις και ο καρκίνος.
Περίπου 100.000 άνθρωποι πεθαίνουν καθημερινά από ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Ο Steele λέει ότι, ρεαλιστικά, οι θεραπείες που είναι πιθανό να δούμε στο εγγύς μέλλον θα επεκτείνουν το «διάστημα της υγείας» αντιμετωπίζοντας ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία - καθυστερώντας την εμφάνιση προβλημάτων όπως η άνοια.
Υπάρχουν «20 έως 30» εταιρείες που αναπτύσσουν νέα φάρμακα γνωστά ως «σενολυτικά» που σκοτώνουν τα γηρασμένα κύτταρα στο σώμα, εξήγησε.
Στα ποντίκια, αυτά τα φάρμακα κάνουν τα ηλικιωμένα ζώα να γίνουν ξαφνικά ζωηρά και υγιή.
«Πολλά από αυτά τα φάρμακα είναι φάρμακα που ήδη καταλαβαίνουμε και χρησιμοποιούμε για διαφορετικούς σκοπούς, επομένως δεν χρειάζεται να αναπτύξουμε νέα φάρμακα».
Ένα παράδειγμα σενολυτικής θεραπείας είναι ο συνδυασμός datasinib, που χρησιμοποιείται για χημειοθεραπεία, και κερκετίνης, ενός μορίου που βρίσκεται στα φρούτα και τα λαχανικά.
Όταν χρησιμοποιούνται μαζί, αφαιρούν τα γηρασμένα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για πολλά από τα προβλήματα που σχετίζονται με τη γήρανση.

Υπάρχουν ήδη τα φάρμακα

Ένα άλλο πιθανό γενικό φάρμακο αντιγήρανσης είναι η μετφορμίνη.
Εγκρίθηκε για πρώτη φορά το 1994 για τον διαβήτη τύπου 2, το φάρμακο έχει αποδειχθεί υπόσχεση επιμήκυνσης της διάρκειας ζωής βελτιώνοντας την υγεία των αιμοφόρων αγγείων.
«Ορισμένες από αυτές τις εταιρείες προσπαθούν να αναπτύξουν νέα και πιο αποτελεσματικά φάρμακα που θα μπορούσαν να κάνουν το ίδιο πράγμα καλύτερα», είπε ο συγγραφέας.
«Αυτό είναι κάτι που είναι πολύ, πολύ κοντά στην κλινική υλοποίηση. Και θα σοκαριζόμουν αν σε πέντε χρόνια δεν έχουμε κάποια σενολυτικά στην κλινική.
«Μάλλον δεν θα είναι για γήρανση στην αρχή.
Θα είναι για μια συγκεκριμένη ασθένεια - και ίσως σε 10 χρόνια, θα το χρησιμοποιήσουμε για τη γήρανση.
«Αυτά τα πράγματα είναι πολύ, πολύ βραχυπρόθεσμα».

Η επένδυση του Jeff Bezos στην Altos Labs - την κατέστησε την μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας που υπάρχει! 

Η εταιρεία ειδικεύεται στην εύρεση και ανάπτυξη κυτταρικών θεραπειών που μπορούν να σταματήσουν και τελικά να αναστρέψουν τη διαδικασία της γήρανσης.
«Αυτό βασίζεται σε μια διαδικασία που ονομάζεται κυτταρικός επαναπρογραμματισμός, λέει ο Steele
Έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί σε κύτταρα σε πλακίδια Petri (δοκιμών εργαστηρίου), και υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι λειτουργεί σε ποντίκια - αλλά είναι ένα απίστευτα περίπλοκο κομμάτι της επιστήμης.
«Είναι σαν την επιστήμη που φαίνεται να έχει πέσει μέσα από μια σκουληκότρυπα από το μέλλον - και ακόμα κι αν λειτουργεί, έχουμε τη βιολογική εφαρμοσμένη κατανόηση στη δεκαετία του 2020 για να τη μετατρέψουμε σε εφαρμόσιμη θεραπεία;»
Όταν ανακοινώθηκε η Altos Labs, ο Elon Musk έκανε πλάκα στο Twitter για τον μεγιστάνα του Αμαζονίου: "Αν δεν λειτουργήσει, θα είναι θανατική καταδίκη!"
Με τα εργαστήρια που ξεκινούν στην Αμερική και το Κέιμπριτζ, η εταιρεία φημίζεται ότι πληρώνει σε επιστήμονες από τα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου μισθούς έως και ενός εκατομμυρίου δολαρίων ετησίως.
«Ιστορικά, έχουμε δει τις διάφορες ασθένειες που σχετίζονται με τη μεγαλύτερη ηλικία - επομένως η έρευνα επικεντρώνεται σε καθεμία αντί να τις εξετάζει πιο ολιστικά μαζί ως άμεση συνέπεια της βιολογικής γήρανσης.
«Γνωρίζουμε ήδη ότι υπάρχουν αλλαγές στον τρόπο ζωής που θα βοηθήσουν στη διατήρηση πολλαπλών πτυχών της υγείας κατά τη διάρκεια της γήρανσης.
«Η άσκηση, για παράδειγμα.
Αλλά η συμπλήρωση με φάρμακα που στοχεύουν σε πολλαπλές φυσιολογικές παραμέτρους της γήρανσης θα μπορούσε να έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ποιότητα ζωής των ηλικιωμένων ενηλίκων και στην διατήρηση της νεότητας εκ των έσω πρωτίστως».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης