Τελευταία Νέα
Διεθνή

Απόβαση τον Ιούνιο με... «στόχο» τη Ρωσία - Η μεγαλύτερη ανάπτυξη αεροσκαφών των ΗΠΑ στην Ευρώπη από το 1949

Απόβαση τον Ιούνιο με... «στόχο» τη Ρωσία - Η μεγαλύτερη ανάπτυξη αεροσκαφών των ΗΠΑ στην Ευρώπη από το 1949
Πολεμικό το σενάριο της άσκησης του ΝΑΤΟ το καλοκαίρι στην Ευρώπη -  Ξεκάθαρο μήνυμα των ΗΠΑ στη Ρωσία
Σχετικά Άρθρα
Μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές ασκήσεις στην ιστορία του ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει το ΝΑΤΟ τον Ιούνιο 2023.
Ο λόγος για την άσκηση Exercise Air Defender, στην οποία θα συμμετέχουν 220 αεροσκάφη και 10.000 άτομα προσωπικό από 24 κράτη.
Οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν μαζική ανάπτυξη αεροσκαφών από την Εθνοφρουρά των ΗΠΑ, η οποία είναι επιφορτισμένη με την υπεράσπιση της χώρας αλλά, σύμφωνα με το Defense One, διατηρεί επίσης μονάδες για «άμεση κινητοποίηση κατά τη διάρκεια του πολέμου».
Οι ασκήσεις θα σηματοδοτήσουν τη μεγαλύτερη ανάπτυξη αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων στην Ευρώπη για ασκήσεις του ΝΑΤΟ από την ίδρυση της συμμαχίας το 1949.

Πολεμικό το σενάριο


Ο σκοπός των ασκήσεων είναι να προσομοιώσουν τι θα έπρεπε να κάνουν οι ΗΠΑ εάν ο πόλεμος στην Ουκρανία εξαπλωθεί στο έδαφος του ΝΑΤΟ.
«Αυτό τώρα συνενώνει τη συμμαχία, με μια αξιόπιστη δύναμη, για να διασφαλίσουμε ότι εάν η Ρωσία παραταχθεί ποτέ στα σύνορα του ΝΑΤΟ θα είμαστε έτοιμοι να απαντήσουμε δήλωσε ο υποστράτηγος Michael Loh, επικεφαλής της Αεροπορικής Εθνικής Φρουράς.
«Θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό», δήλωσε.
Οι ασκήσεις θα πραγματοποιηθούν από τις 12 έως τις 23 Ιουνίου και θα εκτείνονται από την Ισλανδία έως τη Ρουμανία, με τις περισσότερες πτήσεις να πραγματοποιούνται πάνω από τη Γερμανία και τη Βόρεια Θάλασσα.
1_32.jpg

Μήνυμα στη Ρωσία


Η μαζική επίδειξη δύναμης είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τη Ρωσία και έρχεται καθώς οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ κλιμακώνουν την υποστήριξή τους στον πόλεμο αντιπροσώπων τους εναντίον της Μόσχας στην Ουκρανία.
Η Φινλανδία, η οποία εντάχθηκε επίσημα στο ΝΑΤΟ την Τρίτη (4/4/2023), θα συμμετάσχει στις ασκήσεις.
Με την ένταξη της Φινλανδίας, το ΝΑΤΟ έχει υπερδιπλασιάσει την επικράτειά του στα ρωσικά σύνορα, μια περιοχή που πλέον αναπόφευκτα θα στρατιωτικοποιηθεί περαιτέρω.
2_105.JPG

3_70.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης