Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Υστερική και υποκριτική η αντίδραση της Δύσης στην αποθήκευση τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία

Ρωσία: Υστερική και υποκριτική η αντίδραση της Δύσης στην αποθήκευση τακτικών πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία
Η συλλογική Δύση δεν.... θυμάται το θέμα των αμερικανικών πυρηνικών όπλων, που εδρεύουν στην Ευρώπη, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου
Η Δύση δεν θυμάται τα πυρηνικά όπλα των ΗΠΑ στην Ευρώπη, αλλά απαντά υστερικά στις προθέσεις της Ρωσίας να κατασκευάσει εγκαταστάσεις αποθήκευσης τέτοιων όπλων στη Λευκορωσία, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Dmitry Peskov σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι Rossiya 24 την Κυριακή 0 Απριλίου 2023.
«Η συλλογική Δύση δεν θυμάται το θέμα των αμερικανικών πυρηνικών όπλων, που εδρεύουν στην Ευρώπη,  αλλά σε αυτήν την περίπτωση, τείνει σε αυτήν την υστερική αντίδραση στα σχέδιά μας για την κατασκευή  εγκαταστάσεων αποθήκευσης τακτικών πυρηνικών όπλων στo έδαφος  Λευκορωσία», σημείωσε .
Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin δήλωσε ότι η Ρωσία θα αναπτύξει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία κατόπιν αιτήματος της λευκορωσικής πλευράς, όπως έκαναν εδώ και καιρό οι ΗΠΑ στο έδαφος των συμμάχων τους.
Παράλληλα, τόνισε ότι τα κράτη δεν συζητούν για τη μεταφορά οπλοσμού.
Σύμφωνα με τον Ρώσο ηγέτη, η κατασκευή μιας εγκατάστασης αποθήκευσης τακτικών πυρηνικών όπλων στο έδαφος της Λευκορωσίας θα ολοκληρωθεί την 1η Ιουλίου.

Οι νέες συνθήκες και η στρατηγική ασφάλειας

Οι προσεγγίσεις για τη διασφάλιση της ασφάλειας της Ρωσίας και της Λευκορωσίας έχουν καταστεί ξεπερασμένες υπό το πρίσμα των μεταβαλλόμενων συνθηκών και των νέων απειλών, επομένως αποφασίστηκε να προετοιμαστεί μια έναν νέο δόγμα ασφάλειας για το κράτος της Ένωσης, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Ρώσου Προεδρίας Peskov
«Είναι πλέον σαφές ότι τα παλιά περιγράμματα της έννοιας της ασφάλειας δεν ισχύουν πλέον, ότι είναι ήδη ξεπερασμένα, επειδή το περιβάλλον έχει αλλάξει πέρα από την αναγνώριση και έχουν εμφανιστεί νέες απειλές, και επομένως είναι ζωτικής σημασίας να τοποθετήσουμε την προσέγγισή μας απέναντι σε όλα όσα συμβαίνουν με σωστό τρόπο», σημείωσε.
Η Λευκορωσία, εάν χρειαστεί, θα υπερασπιστεί τη Ρωσία - όπως η Μόσχα δεν θα αφήσει το Μινσκ να πληγωθεί από μη φιλικές χώρες, δήλωσε ο Peskov
«Δεν έχουμε καμία αμφιβολία για αυτό», είπε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης