Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανάμεσα στο θάνατο και στην κόλαση – Το Bakhmut από φρούριο έγινε κόλαση για τους Ουκρανούς – Νέος στόχος το Chasiv Yar

Ανάμεσα στο θάνατο και στην κόλαση – Το Bakhmut από φρούριο έγινε κόλαση για τους Ουκρανούς – Νέος στόχος το Chasiv Yar
Υπολογίζεται ότι στο Bakhmut οι Ουκρανοί έχασαν σχεδόν 18.300 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες
Το Bakhmut είναι μια πόλη βόρεια του Donetsk στην Ανατολική Ουκρανία, που ήλεγχαν οι Ουκρανοί και πλέον σε ποσοστό 85% έχουν καταλάβει οι Wagner ο ιδιωτικός στρατός της Ρωσίας.
Το Bakhmut ονομαζόταν από τους Ουκρανούς φρούριο, εννοώντας ότι έχουν οργανώσει οι Ουκρανοί τόσο καλή άμυνα που αποκλείεται να το καταλάβουν οι ρώσοι…
Το Bakhmut έπεσε στα χέρια των ρώσων…
Εν τω μεταξύ ο Zelensky ο Πρόεδρος της Ουκρανίας για να δικαιολογήσει την απόφαση του να υποστηρίξει την άμυνα στο Bakhmut τόνισε «εάν πέσει το Bakhmut τότε ο ρωσικός στρατός θα προελάσει δυτικά και θα καταλάβει και άλλες πόλεις της Ουκρανίας φθάνοντας στα γεωγραφικά όρια της περιοχής του Donetsk» όχι της πόλης του Donetsk καθώς αυτή ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις…

Πριν επισκεφθεί τις ΗΠΑ ο Zelensky πήγε στο Bakhmut και σε μια Ουκρανική σημαία οι στρατιώτες του Bakhmut έγραψαν τα μηνύματα τους προς την αμερικανική κυβέρνηση.
Πολλοί από τους στρατιώτες αυτούς έχουν σκοτωθεί.
Υπολογίζεται ότι στο Bakhmut οι Ουκρανοί έχασαν σχεδόν 18.300 στρατιώτες σε νεκρούς και τραυματίες.

Ανάμεσα στο θάνατο και στην κόλαση

Οι εικόνες και τα video που καταφθάνουν από το Bakhmut δείχνουν τον κατεστραμμένο στρατιωτικό εξοπλισμό των δυνάμεων της Ουκρανίας στον δρόμο Bakhmut με Khromovo.
Παραμένει ο μόνος δρόμος που οι δυνάμεις της Ουκρανίας εξακολουθούν έστω και με μεγάλες δυσκολίες να μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να διαφύγουν από τον Bakhmut.
Χρησιμοποιείται επίσης για απόπειρες προμήθειας πυρομαχικών και ενισχύσεων των Ουκρανικών δυνάμεων στο Bakhmut.

Από τις 8 Απριλίου, οι ρωσικές μονάδες προελαύνουν προς την περιοχή του Khromovo.
Η πρόοδος των Ρώσων στο έδαφος φέρεται να συνοδεύεται από έντονες επιδρομές της αεροπορίας αλλά και μεγάλη στήριξη των δυνάμεων πυροβολικού.
Μάχες επίσης σημειώθηκαν στην περιοχή του Bogdanovo και Ivanovskoe
Αναφορές υποστηρίζουν επίσης ότι οι Ρώσοι πέτυχαν μια μεγάλη νίκη στο νότιο τμήμα του Bakhmut φτάνοντας στην οδό Chaikovskogo.
Αυτό ισοδυναμεί με την αρχή του τέλους για τον Ουκρανικό στρατό στο Bakhmut.

Ο ρωσικός στρατός έχει καταστρέψει τα εξής οπλικά συστήματα των Ουκρανών από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχειρήσης έως σήμερα…
Συνολικά, 406 αεροπλάνα και 228 ελικόπτερα, 3.702 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 415 πυραυλικά συστήματα αεράμυνας, 8.574 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.078 οχήματα μάχης εξοπλισμένα με MLRS, 4.532 πυροβόλα πεδίου, καθώς και 3 πυροβόλα ειδικά και 9 όλμους.

Το Bakhmut χάθηκε για την Ουκρανία

Οι εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας στην περιοχή του Bakhmut καταδεικνύουν ότι ο Ουκρανικός στρατός και ειδικές επίλεκτες δυνάμεις ήρθαν σε ολομέτωπη μάχη με τους Wagner και ηττήθηκαν.

Οι δύο επιλογές της ουκρανικής ηγεσίας για το Bakhmut είναι:

1)Να καταδικάσουν ακόμη περισσότερους Ουκρανούς σε θάνατο, προσπαθώντας να αναβάλλουν την αναπόφευκτη έκβαση της μάχης.
Αυτό το σενάριο θα οδηγήσει σε ακόμη περισσότερες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό και όλα αυτά για να παραπλανήσουν οι Ουκρανοί την Δύση που τους χορηγεί δισεκ. και όπλα.

Επόμενος στόχος Chasiv Yar

2)Να προσπαθήσει η Ουκρανική ηγεσία να εκκενώσει στρατιωτικές μονάδες που έχουν απομείνει στο Bakhmut προς την περιοχή Chasiv Yar.
Αυτό θα οδηγήσει επίσης σε σημαντικές απώλειες των δυνάμεων της Ουκρανίας επειδή όλοι οι εναπομείναντες δρόμοι από το Bakhmut βρίσκονται υπό τον έλεγχο των πυρών του ρωσικού πυροβολικού.

Σε κάθε περίπτωση, το επόμενο μεγάλο προπύργιο των δυνάμεων της Ουκρανίας είναι το Chasiv Yar.
Οι ρωσικές δυνάμεις μετά την πλήρη κατάληψη του Bakhmut θα επιτεθούν στο Chasiv Yar…
8april2023_Ukraine_Bakhmut_Map-768x535_1.jpg

Bakhmut_Battle_Map_1.png

Bakhmut_7_April_2023_Maxar_1.png

bakmmmh2.jpg

bakmmm1.jpg


wagner-incentives-thumb_2.jpg

1387923_1.jpg
1160906_full-768x432.jpeg

Bakhmut-1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης